Bergen Norja nähtävyydet

Bergen Norja nähtävyydet parhaimmistoa ovat Tyskebryggen, Mariakirken kirkko, Lagunen Storsenter ostoskeskus, Fløibanen funikulaari, ja Fjord laivaristeily.

Tyskebryggen on joukko Hansaliiton aikaisia kaupallisia rakennuksia Bergenissä, ja jotka ovat osa UNESCO:n maailmanperintöluetteloa.

Ensimmäiset Hansaliiton saksalaiset kauppiaat tulivat kaupunkiin jo vuonna 1270, ja voimakas kauppaliitto toimi alueella aina vuoteen 1784, jolloin se lakkautettiin.

Tuohon saakka Hansaliiton kauppiaat operoivat juuri Bryggen alueella, josta jäänteenä nämä historialliset rakennukset ovat.

Bryggenistä löytyy lahjatavarakauppoja ja muistoesinemyymälöitä, ravintoloita, pubeja, ja museoita, mukaanlukien Bryggen museo (www.uib.no/bmu/), joka kertoo alueen historiasta.

Mariakirken kirkko (www.histos.no/bergen/vis.php?id=28&kat=5&spr=en) on ainoa jäljelläoleva kirkko kahdestatoista kirkosta ja kolmesta luostarista jotka rakennettiin kaupungin perustamisesta kuningas Olav Kyrren (1066–93, traditionally 1070) hallinta-ajasta aina 1200-luvun loppuun saakka.

Kirkon rakennustyöt alkoivat noin 1130-luvun tienoilla, ja sen rakentamisessa olivat mukana mm. Scanian alueen rakennusmiehet, osittain jonka takia tämä romaanisen ja gotiikan arkkitehtuurityyliin rakennettu kirkko muistuttaa Lundin Katedraalia Scanian alueella.

Kirkon kohokohtiin kuuluu sen alttaritaulu, joka on yksi Norjan hienoimmista, ja valmistettiin perimätiedon mukaan Lübeckissä 1400-luvun lopun tienoilla.

Bergen Norja nähtävyydet kohokohtia on myös Lagunen Storsenter ostoskeskus (www.lagunen.no), joka sijaitsee Fana i Bergen kaupunginosassa, ja joka on suurin ostoskeskus Norjassa liikevaihdolla mitattuna.

Kauppakeskus on ollut avoinna vuodesta 1985 ja tarjoaa nykyisin yli 135 kauppaa ja putiikkia.

Laguneparkenilla käy vuositasolla noin 5,2 miljoonaa kävijää sen 60,000 m² kokoisen ostoskeskusalueen kaupoissa ja ravintoloissa.

Fløibanen (www.floibanen.com) funikulaari, eli vaijerikäyttöinen junarata, on yksi paras tapa tutustua Bergenin ylle nousevaan Fløyen vuoreen.

Bergeniä kutsutaan itse asiassa “kaupungiksi seitsemän vuoren välissä”, johtuen joukosta vuoria jotka ympäröivät sitä. Suurin näistä vuorista, 624 metrin korkeudella, on Ulriken vuori, jolla voit käydä Ulriksbanen (www.ulriken643.no) ilmaköysiradan avulla.

Fløibanen funikulaari on yksi Bergenin suosituimmista nähtävyyksistä, ja yli miljoona ihmistä käyttää sitä vuosittain.

Fløibanen on ollut käytössä vuodesta 1918, ja matka ylös vuorelle on noin 850 metriä, vieden noin seitsemän minuuttia.

Radalla on kuusi asemaa, joista voit jäädä pois esimerkiksi Fjellveien asemalla, jolta lähtee näköalakävely-reittejä sekä etelään että pohjoiseen.

Fjord laivaristeily (www.fjord-tours.com/bergen/) on mahdollista tehdä Bergenistä useita erilaisia reittejä pitkin.

Yksi suosittu päiväretki on käydä järjestetyllä risteilyllä joka vie läpi Hardangerfjordin ja Voringsfossen vesiputous-alueen.

VIDEO: Bergenin nähtävyyksien esittely.

Voeringsfossen on itse asiassa suurin vesiputous Norjassa, joka maana on tunnettu vesiputouksistaan.

Muihin, pitempiin, risteilyihin kuuluvat risteilyt läheiselle Sognefjordille, jota kutsutaan, syystäkin, fjordien kuninkaaksi.