Cannes Ranska nähtävyydet

Cannes Ranska nähtävyydet kohokohtia ovat Promenade de la Croisette, Palais des Festivals et des Congrès, La Suquet vanhakaupunki, Musée de la Castre museo, sekä Île Sainte-Marguerite saari.

Promenade de la Croisette on Cannesin keskeisin, mailin pitkä, kaunis, ja maailmankuuluisa rantapromenadi, joka monille symboloi koko Ranskan Rivieraa.

La Croisette tunnetaan varsinkin kuvankauniista rannoistaan joita reunustavat maailmanluokan lomahotellit, ravintolat, kahvilat, ja kuuluisat designer putiikit.

Cannesin elokuvajuhlien aikaan juuri La Croisette on paras elokuvatähtien näkemispaikka, joista monet tulevat ostoksille kadun putiikkeihin alueen yksityisrannoilta.

Palais des Festivals et des Congrès (www.palaisdesfestivals.com) kongressikeskus, jossa Cannes Film Festival varsinaisesti pidetään, on myös Promenade de la Croisetten varrella.

Kongressikeskus on juuri filmifestivaalien ansiosta koko kaupungin kuuluisin rakennus, ja voit kävellä sen sisäänkäynnissä samaa punaista mattoa pitkin jota tähdet käyttävät noustessaan rakennukseen.

Rakennusta ympäröi Allée des Etoiles (Tähtien väylä), joka muistuttaa kuuluisaa Hollywoodin Grauman’s Chinese Theatren (kuin myös Hong Kongin Avenue of Starsin) vastaavaa, jossa katuun on painettu kuuluisuuksien allekirjoituksia ja käden jälkiä.

Cannes Ranska nähtävyydet parhaimmistoa on myös La Suquet vanhakaupunki, joka sijaitsee Suquet kukkulalla, ylikatsoen Cannesin lahden ja sataman. Vanhakaupunki on alue, jolta Cannes sai alkunsa, ja se rakennettiin alkujaan muinaisen Rooman aikaisen sotilastukikohdan raunioiden päälle keskiajalla.

Vanhakaupunki käsitti koko Cannesin alueen aina vuoteen 1834, jolloin englantilainen aristokraatti ihastui Cannesiin, ja teetti talviasunnon alueelle, joka aloitti alueen maineen rikkaiden ja kuuluisien asuinpaikkana.

Vanhankaupungin kuuluisin katu on kivimukkulainen Rue St Antoine, jota reunustavat monet idylliset paikalliset ravintolat. Alueelta löytyy myös historiallinen Marche Forville markkinapaikka, jolla myydään päivittäin tuoreita vihanneksia ja muita tuotteita.

Jos matkaat läpi vanhankaupungin sen pohjois-osaan, löydät Observatoire de Super-Cannesin, jolta on kenties kaikkein mahtavimmat näkymät Côtes d’Azur alueen yli. Observatoire de Super-Cannes näköalatorni on 325 metrin korkeudessa ja pääset sille historiallisella funikulaarilla (vaijerikäyttöinen rautatie).

Musée de la Castre museo sijaitsee vanhassakaupungissa Château de la Castre palatsissa, ja sisältää mielenkiintoisen kokoelman maalauksia, veistoksia, ja sisustus-taiteen töitä.

Museon kokoelmiin kuuluu mm. kokoelma välimerellisiä antiikkiesineitä ja pre-Kolumbiaanisen ajan keramiikkaa Etelä-Amerikasta.

Kokoelman kohokohtiin kuuluu 1100-luvulta olevan Saint Anne Chapel kappelin sisällä oleva poikkeuksellinen kokoelma musiikillisia instrumentteja ympäri maailmaa.

Lisäksi huomion arvoinen on kolmen huoneen voimin esitetty kokoelmaProvencen alueen ja paikallisia maalauksia 1800-luvulta, jotka kuvaavat Cannesin ja Rivieran maisemia.

Museoon kuuluu myös 1100-luvulta oleva neliön muotoinen torni, jonka ylös voit nousta 109 askelta pitkin, ja ylhäällä odottavat erinomaiset näkymät yli kauneimman Cannesin osan, jota kutsutaan La Californienimellä, jossa mm. Pablo Picasso asui 1950-luvulla.

Île Sainte-Marguerite saari on suurin Cannesin edustalla olevista Lérins saarista, sijaiten noin 800 metrin päässä rannasta.

Saari on tunnetuin Cannesin saarista johtuen siitä, että saarella sijaitsee vankilalinnoitus jonka kuuluisin vanki 1600-luvulla oli legendaarinen Rautanaamio, jota mukaillen mm. Alexandre Dumas kirjoitti 1840-luvulla Kolme Musketööriä tarinaan saagan.

Vankilalinnoitus pitää nykyään sisällään Museum of the Sea museon, joka esittelee esineistöä jotka on pelastettu mm. muinaisen Rooman aikaisista laivan hylyistä alueella.

Voit myös tutustua osaan rakennuksen muinaisista vankilaselleistä, mukaanlukien Rautanaamion selliin.

Matka Cannesin satamasta saarelle kestää lautalla noin 30 minuuttia.