Chicago nähtävyydet

Chicago nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat Navy Pier laituri-alue, Magnificent Mile ostosalue, Museum Campus museot, Chicago Loop, sekä Sears Tower pilvenpiirtäjä.

Navy Pier laituri-alue (navypier.com) on kilometrin pituinen laituri Michigan järven rannalla, joka toimii merkittävänä huvialueena Chicagon sataman alueella.

Keskeisiä nähtävyyksiä laiturilla ovat 46 metriä korkea maailmanpyörä, IMAX teatteri, Chicago Shakespeare teatteri, sekä Chicagon lastenmuseo.

Laiturilta löytyy myös pikaruoka kioskeja, myymälöitä, tanssisali, sekä näyttelyhalleja.

Laiturin edusta on myös tunnettu massiivisista veistoksistaan sekä interaktiivisesta suihkulähteestä. Pääset laiturilta myös erilaisille laivaristeilyille ja laivakierroksille.


VIDEO: Navy Pier huvialueen tv-mainos.

Magnificent Mile ostosalue (themagnificentmile.com) on ollut 1940-luvulta kutsumanimi osalle Michigan Avenueta, ja se on kaikkein arvokkainta osaa kaupungista, sisältäen hienoja ravintoloita, hotelleja, kauppoja, sekä useita maailman korkeimmista rakennuksista.

Arvokkaisiin rakennuksiin Magnificent Milen alueella kuuluvat Wrigley Building, John Hancock Center, Tribune Tower sekä Allerton Hotel rakennukset.

Parhaisiin tavarataloihin alueella kuuluvat Bloomingdale’s, Neiman Marcus, Saks Fifth Avenue, Nordstrom, Macy’s sekä Lord & Taylor.

Luksusmyymälöitä alueella on mm. Cartierilla, Escadalla, Bulgarilla, Chanelilla, I Medici Firenzellä, Ralph Laurenilla, Bottega Venetalla, Hermèksellä, Guccilla, Giorgio Armanilla, sekä Burberryllä.

Magnificent Milen varrella on myös kolme 5 tähden hotellia: Peninsula Chicago, Four Seasons Hotel Chicago, sekä Ritz-Carlton Chicago.


VIDEO: Magnificient Mile In-Fashion 2011 tapahtuman esittely.

Chicago nähtävyydet suosituimpiin kohteisiin kuuluvat myös Museum Campus museot, joista muodostuu kolmen Chicagon merkittävän museon puistoalue.

Kampus koostuu kolmesta museosta: Adler Planetaario (adlerplanetarium.org), Shedd Aquarium (sheddaquarium.org), sekä Field Luonnonhistorian museo (fieldmuseum.org).


VIDEO: Kiertokäynti Shedd Aquariumissa esittelyvideo.

Alue koostuu 230 850 neliömetrin rantapuistosta joka on viihtyisä kävelijöille tehty alue. Puiston promenadi Solidarity Drive tien vieressä pitää sisällään myös useita monumentteja, jotka on tehty tiedemiesten, kuten Nicholas Copernicuksen, muistoksi.

Museoista Adler Planetaario ja Astronomia museo on vanhin olemassaoleva läntisen pallonpuoliskon planetaarioista ja myös ainoa museo maailmassa jolla on kaksi täysikokoista planetaariota tiloissaan.

Shedd Aquarium on sisätila julkinen akvaario joka pitää sisällään yli 25 000 kalaa ja noin 2100 erilaista merellistä eläinlajia mukaanlukien kaloja, merellisiä nisäkkäitä, lintuja, käärmeitä, sekä hyönteisiä.

Field Luonnonhistorian museo on yksi merkittävimmistä luonnonhistorian museoista maailmassa. Sen kohokohtiin kuuluvat mm. “Sue”, isoin ja täydellisin Tyrannosaurus rex fossiili maailmassa, sekä laaja kokoelma suuria arvokiviä, mukaanlukien timantteja, ympäri maailmaa.

Chicago Loop on paikallinen kutsumanimi Chicagon historialliselle ydinkeskustalle, joka rajoittuu Chicago jokeen pohjoisessa ja lännessä, Congress Parkwayhin etelässä, ja Columbus Drive tiehen idässä.

Loopin arkkitehtuuria dominoivat pilvenpiirtäjät, joista merkittävimpiä ovat Chicago Board of Trade rakennus sekä Sears Tower, joka on korkein pilvenpiirtäjä Yhdysvalloissa.

Alueen Loop Retail Historic District ostosalue kilpailee Magnificent Milen (joka on Loopista pohjoiseen) kanssa kaupungin parhaimpien myymälöiden määrässä.

Loopilta löytyy myös useita merkittäviä ulkoilmaveistoksia mm. Pablo Picassolta, Joan Mirólta, Henry Moorelta, Marc Chagallilta, Alexander Calderilta, sekä Jean Dubuffetilta.

Hyvä aika käydä alueella on vuotuisten Loopissa järjestettävien festivaalien aikaan, joihin kuuluvat Taste of Chicago kaksiviikkoinen ruoka-festivaali, sekä Looptopia festivaali, joka kestää yön läpi.

Chicago nähtävyydet parhaimmistoa on myös Sears Tower pilvenpiirtäjä (thesearstower.com), joka on Loopin alueella, ja se on yksi merkittävimmistä pilvenpiirtäjistä maailmassa ja korkein rakennus Pohjois-Amerikassa vuodesta 1973.

Pilvenpiirtäjään ulkoapäin tutustumisen lisäksi voit käydä sen näköalatasanteella, joka on nimeltään Sears Tower Skydeck, pilvenpiirtäjän 103:ssa kerroksessa, 412 metrin korkeudessa.

Selkeällä säällä voit nähdä näköalatasanteelta yli Michigan järven Indianaan, Michiganiin ja Wisconsiniin.

Läheltä löytyy myös toinen turistien suosima näköalatasanne, John Hancock Center pilvenpiirtäjästä, mutta sen näköalatasanne on 98 metriä alemmalla tasolla kuin Sears Towerin näköalatasanne.