Gardajärvi nähtävyydet

Gardajärvi nähtävyydet parhaimmistoa ovat Gardajärvi risteily, Sirmione, Dolomiitit, Gardaland huvipuisto, sekä CanevaWorld Parco Aqua vesipuisto.

Gardajärvi risteily on olennainen osa järveen ja sen rikkaaseen kylien ja kaupunkien kirjoon tutustumista.

Voit helposti risteillä pitkin Gardajärveä julkisella laivaliikenteellä, joka kulkee järven toisesta päästä Riva del Gardasta aina Desenzanoon saakka pysähtyen lukuisilla välillä olevilla kylillä.

Suosittuja tapoja risteillä pitkin järveä on ostaa päiväkortti joko koko reittisysteemille (Desenzano-Riva ja Peschiera-Riva), päiväkortti alemmalle järven osalle (Desenzano-Gargnano ja Peschiera-Gargnano), tai ylemmälle järven osalle (Riva-Malcesine).

Sirmione (comune.sirmione.bs.it/italian/index.php) on historiallinen kylä, joka sijaitsee Gardajärvelle ainutlaatuisella kapealla niemimaalla järven eteläisessä päädyssä.

Kylä on ollut kuuluisa kauneudestaan 100-luvulta e.Kr., jolloin sen teki kuuluisaksi runoilija Gaius Valerius Catullus, joka ihastui alueeseen niin paljon että rakennutti talon Sirmioneen.

Rooman valtakunnan historiassa kylä on ollut merkittävä sotilaallinen tukikohta, ja tämän sotilaallisen historian parasta antia nähtävyyksiltään on Scaligerin linna, joka on rakennettu 1200-luvulla.

Sirmionen tärkein nähtävyys on kuitenkin Catulluksen Krypta, joka on yksi merkittävimmistä esimerkeistä muinaisen Rooman aikaisista yksityisistä rakennelmista Pohjois-Italian alueella.


VIDEO: Esittely Sirmionen kylästä löytyvälle Scaligerin linnalle.

Dolomiitit alkavat Garda-järven pohjoispuolelta ja jatkuvat pohjoista kohti aina Itävallan rajalle. Alue on suosittua turisti-aluetta sekä kesäisin että talvisin.

Nimensä vuoret ovat saaneet ranskalaiselta minerologilta Déodat Gratet de Dolomieulta, joka ensimmäisenä eritteli dolomiittikiven omaksi kiviluokakseen, ja josta dolomiittivuorien tyypilliset muodot ja värit ovat peräisin.

Vuoret ovat erityisen suosittuja talvisin varsinkin lasketteluun, johon kannattaa ottaa Dolomiti SuperSki hiihtopassi (www.dolomitisuperski.com), jolla voit lasketella alueen eri rinteillä, joista kuuluisimmat ovat Cortina d’Ampezzossa, San Vito di Cadorella, sekä Auronzo-Misurinassa.


VIDEO: Dolomiti Superski laskettelurinteiden esittely.

Kesäisin suosittua on varsinkin vuoristokävely pitkin Ensimmäisen Maailmansodan ajalta periytyviä via ferrata -kävelyreittejä.

Gardaland huvipuisto (www.gardaland.it), joka on ollut avoinna vuodesta 1975, on Euroopan seitsemänneksi suosituin huvipuisto ja sijaitsee Peschieran ja Lazisen välillä, Gardajärven itäisellä rannalla.

Huvipuiston huvituksiin kuuluvat mm. kuusi vuoristorataa (nimeltään Sininen tornado, Maaginen vuori, Sequoia seikkailu, Orto Bruco, Mammutti, sekä Pako Atlantiksesta), joista osa on vesivuoristoratoja, ja yhteensä 56 erilaista laitetta.

Gardaland on yksi koko Italian tärkeimpiä koko perheen nähtävyyksiä yhdessä maan suurimman huvipuiston, Saviossa olevan Mirabilandian kanssa.

Gardajärvi nähtävyydet kohokohtia on myös CanevaWorld Parco Aqua vesipuisto (www.canevaworld.it), joka on alueen toinen tärkeä koko perheen huvipuisto.

VIDEO: Parco Aquan mainosvideo paikasta.

AquaParadisen kohokohtiin kuuluvat Stuka, joka on 32 metrinen vesiputouslasku, Twin Peaks, joka on vauhdikas liuku huippujen ja laaksojen välillä, ja Black Hole, jossa vesiliuku menee osan matkasta luolaa pitkin.

Vesipuisto, joka on yksi suurimmista alallaan Euroopassa, sisältää vesipelejä, superliukuja, mahtavan kokoisia uima-altaita, laguuneja, akrobaattisia vesishow-esityksiä, sekä ravintoloita ja baareja.