Granada Espanja nähtävyydet

Granada Espanja nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat Alhambra ja Generalife, Cartuja de Granada luostari, Granada katedraali, historiallinen moorilainen Albaicín kaupunginosa, ja Tapas ravintolakierros.

Alhambra ja Generalife (www.alhambra-patronato.es) muodostavat Granadan suosituimman ja myös Espanjan tasolla yhden suosituimmista nähtävyyksistä.

Alhambra on yksi merkittävimmistä moorilaisten Andalusian hallinnan aikaisista rakennuksista, ja sisältää linnoitusmaisen palatsin (Alcazaba), puutarhat (Generalife), sekä historiallisia, keskiaikaisia hallinnollisia rakennuksia.

Alhambra oli koti Nasrid-sulttaaneille, jotka hallitsivat aluetta 1200- ja 1300-luvuilla, ja se tarjoaa yhden merkittävimmistä kokonaisuuksistaIslamilaista arkkitehtuuria Euroopassa.

Alhambran alueelta löytyy myös Charles V:nen palatsi, jonka tämä Pyhän rooman valtakunnan keisari rakennutti alueelle vuonna 1527, ja jossa toimii nykyään Alhambra museo sekä taidemuseo.

Moorilaiset runoilijat kutsuivat Alhambran kauneutta sanoilla “helmi keskellä smaragdeja“, joka viittaa rakennuksen väriin, ja sitä ympäröiviin puusto-alueeseen, ylikatsoen Granadan kaupungin.

Generalife, josta historiallisesti oli katettu kävely-silta yli pienen laakson Alhamraan, mutta jota ei ole enää olemassa, oli Nasrid dynastian kesäresidenssi.

Paikka sisältää sekä palatsin että Generalife puutarhat, jotka ovat yksi vanhimmista jäljellä olevista Moorilaisista puutarhoista Euroopassa.

Granada Espanja nähtävyydet parhaimmistoa on myös Cartuja de Granada, joka on kartusiaaninen luostari ja yksi hienoimmista espanjalaisen barokki-arkkitehtuurin rakennuksista maassa.

Luostarin rakennustyöt aloitettiin noin vuonna 1516, ja rakennuksen valmistumiseen meni yli 300 vuotta.

Luostari ei ole läheskään niin vaikuttava ulkoapäin kuin mitä se on sisältäpäin, sillä luostarin sisätilat tarjoavat upean kokoelman taiteellisia mestariteoksia.

Sisätilojen kohokohtiin kuuluvat muun muassa…

  • ilmestysmaja eli tabernaakkeli, jonka suunnitteli Francisco Hurtado Izquierdo, sekä
  • kuuluisa sakasti, jonka rakensi vuosien 1727 ja 1764 välillä Luis de Arévalo sekä F. Manuel Vasquez.

Granada Espanja nähtävyydet parhaimmistoon sisältyy myös Granadan katedraali, jonka, toisin kuin monien muiden historiallisten rakennusten, rakentamista jouduttiin lykkäämään vasta vuoden 1492 alueen jälleenvaltaamisen Moorilaisilta hallitsijoilta jälkeiselle ajalle.

Arkkitehti Egas aloitti kirkon rakennustyöt vuonna 1518, ja kirkkoa rakennettiin kaiken kaikkiaan 181 vuoden ajan. Pitkän rakennusajan takia voit löytää rakennuksesta mm. renessanssin, gotiikan, ja barokki-rakennustyylien elementtejä.

Kirkon kohokohtiin kuuluu mm. sen kolminaisuuden kappeli, jossa on upeita maalauksia esimerkiksi mestaritaiteilijoilta kuten

  • El Greco,
  • Jose Ribera,
  • Alonso Cano, sekä
  • Spanoleto.

Katedraalista löytyy myös Capilla Real kappeli (capillarealgranada.com/en/cont_index.html), johon on haudattu katolilaiseksi kuninkaiksi nimetyt Isabella I ja Ferdinand V, joiden kuolema yhdisti Espanjan yhdeksi kuningaskunnaksi.

Historiallinen Moorilainen Albaicín kaupunginosa (www.turgranada.es) on Alhambran ohella yksi parhaista tavoista tutustua kaupungin Moorilaiseen historiaan.

Tämä historiallinen kaupunginosa muodostuu kiemurtelevista, kapeista kujista ja rakennuksista jotka ovat peräisin pääasiassa 1300-luvulta.

Kaupunginosa on valittu mukaan (yhdessä Alhambran ja Generalifen kanssa) UNESCO:n ihmiskunnan maailmanperintöluetteloon.

Kaupunginosan kohokohtiin kuuluu myös siltä olevat erinomaiset näkymät Alhambraan.

Itse asiassa, yksi parhaista valokuvauspaikoista jonka voit löytää alueelta, on Mirador de San Nicolákselta, joka on kukkulan päällä oleva näköalapaikka Alhambraan.

Tapas ravintolakierros (www.granadatur.com/en/routes/tapas-routes/) on monelle Andalusian kävijälle yksi matkan kohokohdista.

Aluetta pidetäänkin yleisesti espanjalaisten Tapasten historiallisena luontipaikkana, 1800-luvulta.

Virallinen Granadan turistitoimisto tarjoaa netissä erilaisia suositeltuja Tapas-kierroksia, joilla voit tutustua alueen erilaisiin ja parhaisiin Tapas-ravintoloihin.

Turistitoimistolta löytyy myös Granadan Tapas ravintola-opas, PDF tiedostona netissä, josta voit lukea tarjolla olevien Tapas-ravintoloiden kuvaukset.

Voit myös osallistua järjestetylle Tapas kierrokselle kaupungissa paikallisten oppaiden avulla, kuten vaikkapa Granada Tapas Toursin (www.granadatapastours.com) avulla.