Hong Kong nähtävyydet

Hong Kong nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat jokailtainen pilvenpiirtäjä valoshow, Happy Valley hevoskilparata, Victoria Peak vuori, Star Ferry lautta, sekä Hong Kong Disneyland.

Hong Kongin pilvenpiirtäjien valoshow, nimeltään “Symphony of the lights” (“Valojen sinfonia”) (tourism.gov.hk/symphony/) iltaisin on yksi suosituimmista nähtävyyksistä Hong Kongissa.

Hong Kongin pilvenpiirtäjät jo sinällään ovat yksi paikan nähtävyyksiä, sillä Hong Kongilla on niitä eniten maailmassa, yli 7 500.

Joka ilta kello 20 Hong Kongin kaupungin sataman pilvenpiirtäjät valaistaan valoshow:lla, johon kuuluu lasereita ja spottivalonheittimiä.

Joidenkin arvioiden mukaan shown näkee parhaiten Hong Kongin yhdestä kuuluisimmasta baarista ja ravintolasta, Felixistä (www.peninsula.com/Hong_Kong/en/Dining/Felix/default.aspx), joka sijaitsee Peninsula Hotellin katolla.

Suosituin valoshown katselupaikka on kuitenkin puolivirallinen kohotettu “Marine Deck” katselutasanne lähellä Avenue of the Stars katua osana satamaa, Star Ferry laivaterminaalin vieressä Tsim Sha Tsuin kaupunginosassa. Katselutasanteelta kuulet myös valoshown virallisen musiikin ja muun muassa valoshow esitykseen osallistuvien rakennusten esittelyn.

Hong Kong Jockey Clubin maailmankuulu Happy Valley hevoskilparata on Hong Kongin kahdesta hevoskilparadasta vanhempi (toinen on Sha Tin hevoskilparata), ja se sijaitsee Happy Valley alueella Hong Kongia.

Kilparata rakennettiin alunperin vuonna 1845 ja radan omistaja Hong Kong Jockey Club (hkjc.com) on nykyisin hong kongilainen yhteishyödyllinen yhteisö joka pyörittää hevoskilpailujen lisäksi myös lottoa ja veikkaustoimintaa, samaan tapaan kuin Veikkaus toimii Suomessa.

Kilparadan tiloissa toimii myös Hong Kong Jockey Club Arkisto ja Museo, joka sijaitsee toisessa kerroksessa kilparataa.

Sha Tinin kilparata, jonka omistaa sama yhteisö, on myös kokemisen arvoinen, ja se on isompi, mahduttaen jopa 80,000 henkeä lehtereilleen.

Victoria Peak vuori (thepeak.com.hk) on Hong Kongin suosituin nähtävyys, ja se sijaitsee Hong Kong Island saarella, aivan merellisen Hong Kongin keskustan edessä.

Vuoren huipun, joka on 552 metrin korkeudessa, näköalatasanteelta on huikeat näkymät yli modernin, pilvenpiirtäjien muodostaman Hong Kongin siluetin.

Huipulta näet itse asiassa niin Hong Kongin keskustan, Victoria sataman, kuin Hong Kongin edustan saaristonkin.

Suosituimmat tavat mennä Victoria Peakille ovat joko kaksikerrosbussilla 15C, joka lähtee Star Ferry laiturilta, tai historiallisella raitiovaunu ajelulla, joka lähtee vuoren juurelta.

Jos otat kaksikerrosbussin, kannattaa mennä yläkerrokseen, josta näkymät ovat huomattavasti panoramisemmat kuin alakerrasta.


VIDEO: Victoria Peak vuoren esittely.

Vaikka et kävisikään Victoria Peakilla, Star Ferry lautta-ajelu (starferry.com.hk) Victoria satamasta käyttäen yhtä neljästä mahdollisesta reitistä on hyvä tapa nähdä Hong Kongin dramaattinen pilvenpiirtäjä siluetti mereltä käsin.

Paras tapa käyttää hyväkseen lautta-ajelua on tehdä “Harbour Tour” satama kierto, joka on turisteille suunniteltu reitti, ja tekee pysähdyksen kaikilla alueen satamilla: Tsim Sha Tsui, Central, Wan Chai, ja Hung Hom.


VIDEO: Hong Kongin lauttojen esittely.

Hong Kong nähtävyydet parhaimmistoa on myös Hong Kong Disneyland (hongkongdisneyland.com), joka avasi ovensa vierailijoille vuonna 2005, ja sijaitsee Penny’s Bayllä, Lantau Island saarella.

Muiden Disney huvipuistojen tapaan huvipuisto on jaettu neljään eri teemaan: Main Street, U.S.A., Fantasyland, Adventureland ja Tomorrowland.

Huvipuiston kohokohtiin kuuluvat Prinsessa Ruususen linna, Space Mountain vuoristorata, sekä Tarzanin puutalo Tarzan-saarella.

Huvipuiston kohokohtiin kuuluvat päivittäiset paraatit “Disney on Parade” ja “Disney in the Stars”, sekä iltaisin järjestettävä ilotulitusshow.