Orlando nähtävyydet

Orlando nähtävyydet parhaimmistoa ovat Walt Disney World Resort huvipuisto, SeaWorld, Universal Orlando Resort teemapuisto, Florida Mall ostoskeskus, sekä Orlando Science Center tiedekeskus.

Walt Disney World Resort huvipuisto (www.disneyworld.com) on maailman vierailluin ja suurin huvipuisto maailmassa, sisältäen neljä teemapuistoa, kaksi vesipuistoa, 23 teemahotellia, ja lukuisia ostos-, viihdytys-, sekä harrastus alueita.

Teemapuistot ovat alueen keskeisin viihdyke, jonka ympärille kaikki muu toiminta on keskittynyt.

Nämä neljä teemapuistoa ovat “Magic Kingdom” jonka keskipisteenä on Tuhkimon linnoitus, Epcot ja sen Spaceship Earth rakennus, Disneyn Hollywood Studios elokuvastudio jonka kiintopiste on iso taikurin hattu, sekä Disneyn Animal Kingdom teemapuisto.

Jos asut yhdessä huvipuiston hotelleista, pääset alueelle suoraan lentokentältä Disneyn Magical Express sukkulabussilla.

SeaWorld (www.seaworld.com/orlando/) on merelliseen elämään keskittynyt teemapuisto, joka yhdessä sen naapurihuvipuistojen Discovery Cove (www.discoverycove.com) sekä Aquatican (www.aquaticabyseaworld.com) kanssa muodostaa yhden maailman suurimmista komplekseista joka on keskittynyt maailman merien ja merielämän esittelyyn.

SeaWorld on jaettu useaan erilaiseen teema-alueeseen, joihin lukeutuvat “Key West” alue, joka matkii kuuluisaa Key Westin aluetta Florida Keys saarilla, “Shamu’s Happy Harbor” alue, joka on huvipuiston maskotin, Shamu miekkavalaan, isännöimä lapsille suunnattu alue, sekä “The Waterfront at SeaWorld”, joka on tehty muistuttamaan Välimerellistä rantakylää.

Teemapuiston sisällä on myös 10 erilaista huvilaitetta, joista kolme on vuoristoratoja.

Eläimet joita SeaWorldin esittelytiloissa on näytillä ovat mm. pingviinit, hait, merileijonat, hylkeet, delfiinit, merisammakot, manateet, sekä rauskut.

Yksi huvipuiston kohokohdista on eläinnäyttely/huvilaite kombinaatio “Wild Arctic”, joka on kokemus mikä on tehty muistuttamaan Jäämerellistä tutkimusasemaa, jossa näet jääkarhuja, maitovalaita, sekä mursuja.

Orlando nähtävyydet suosituimpiin kohteisiin kuuluu myös Universal Orlando Resort teemapuisto (www.universalorlando.com), joka koostuu kahdesta erillisesta teemapuistosta (Universal Studios Floridasta sekä Universalin “Islands of Adventure” puistosta) sekä kolmesta hotellista.

Universal Studios Florida huvipuisto-osuus on teemapuisto, jossa voit käyttää huvilaitteita, jotka on tehty eri Universalin ja myös muiden studioiden tekemien elokuvien teemoihin.

Näihin teemahuvilaitteisiin kuuluvat “Muumion Kosto” sisävuoristorata, “Twister” tornadosimulaattori, sekä “Tappajahai” veneajelu. Alueella on myös lukuisia kauppoja liittyen eri elokuvateemoihin kuin myös ravintoloita.

Islands of Adventure teemapuiston yleinen teema on puolestaan tutkimusmatka, jossa lähdet “tutkimusmatkalle” pääsatamasta, joka on “sisämerelle” vieraillaksesi viidellä “saarella,” joista kullakin on oma erillinen teemansa.

Nämä viisi saarta ovat Marvel Supersankari saari, Sarjakuva Laguuni, Jurassic Park saari, Kadonnut Manner, sekä Seuss Landing saari.

Florida Mall ostoskeskus (www.simon.com/mall/default.aspx?ID=139) on Orlandon isoin, ja yksi Floridan merkittävimmistä ostoskeskuksista, jossa on 250 myymälää, mukaanlukien Macy’s, Dillard’s, Sears, J.C. Penney, Saks Fifth Avenue, sekä Nordstromin myymälä.

Ostoskeskuksella on kokoa 179,778 m², ja tällä koollaan se on yksi isoimmista yksikerroksisista ostoskeskuksista koko Yhdysvaltojen alueella.

Ostoskeskukseen kuuluu myös yli 500 huoneinen Florida Mall Hotel hotelli, joka on suosittu varsinkin niiden matkustajien keskuudessa, jotka viipyvät alueella vain muutaman päivän, sillä hotelli ja ostoskeskus ovat aivan lentokentän ja monien alueen nähtävyyksien läheisyydessä.

Orlando nähtävyydet parhaimmistoon kuuluu myös Orlando Science Center tiedekeskus (www.osc.org), joka on 19,000 m² kokoinen tiedekeskus, jossa on sadoittain interaktiivisia näyttelyitä kaiken ikäisille.

Tiedekeskuksen kokokohtia ovat mm. Dr. Phillips CineDome jättielokuvakangas, “Body Zone”, joka opettaa interaktiivisesti terveydestä ja kuntoilusta, sekä isoin kokoon menevä teleskooppi Floridan osavaltiossa.

Museosta löytyy myös DinoDigs osasto neljännestä kerroksesta, jossa pääset tutustumaan miten paleontologit selvittävät dinosaurusten muinaista elämää luulöydösten avulla. Teleskooppi (Crosby Observatory) on rakennuksen ylimmässä, kuudennessa kerroksessa.