Singapore nähtävyydet

Singapore nähtävyydet parhaimmistoa ovat Singaporen kiinalaiskortteli, Faber kukkula, Underwater World akvaario, bumboat veneristeily Singapore joella, sekä Ngee Ann City ostoskeskus.

Singaporen kiinalaiskortteli sisältää varsinkin alueen Pagoda Street kadun ja Smith Street kadun välillä, mutta käytännössä Chinatown alue jatkuu myös etelään ja itään, sulautuen saumattomasti keskustan liiketoiminta kortteliin.

Kiinalaiskorttelin päänähtävyys on alue sinällään, sisältäen varsinkin restauroituja kiinalaiskauppoja, jotka myyvät kaikkea aina muovisista Buddha patsaista kuivattuihin merihevosiin.

Alueen (chinatownology.com/singapore.html) kohokohtia ovat myös Buddha Tooth Relic temppeli, joka on saanut nimensä siitä että yksi Buddha Shakyamunin hampaista on säilössä temppelissä, Chinatown Heritage Centre museo, sekä Sri Mariamman hindu temppeli.


VIDEO: Esittely Singaporesta lomakohteena.

Faber-kukkula sijaitsee lähellä Bukit Merah suunnittelualuetta.

Kukkula on noin 105 metriä korkea ja sille pääsee autolla, mutta ylös kukkulalle menee myös kävelyteitä.

Kukkulan suosio turistien keskuudessa tulee sen antamasta panoramisesta näköalasta yli keskeisen Singaporen.

Kukkulan rinne pitää sisällään tornin joka on osa Singaporen köysirata systeemiä yhdistäen sataman (HarbourFront MRT asema) Sentosan kaupunginosaan, joka reitti kannattaa tehdä köysiradalla lisänähtävyytenä.

Underwater World (www.underwaterworld.com.sg) akvaario on osenaario joka sijaitsee Sentosan saarella osana Singaporea, ja pitää sisällään yli 2,500 merellistä eläintä 250 eläinlajista eri maailman nurkilta.

Osenaario on maanalainen ja lippu sinne pitää sisällään myös sisäänpääsyn Dolphin Lagoon teemapuistoon Palawan Beachilla.

Yksi akvaarion kohokohdista on 83 metriä pitkä liukukäytävä, joka vie vierailijat ohi akvaarioiden jotka pitävät sisällään merellistä elämää sisältäen koralliriuttoja, rauskuja, ankerioita, kilpikonnia, haita, ja muita kaloja.

Bumboat veneristeily Singapore joella (www.rivercruise.com.sg) on tapa nähdä Singaporen kauniit merelliset kasvot ja tutustua siihen merelliseen perintöön joka on oleellisesti liittynyt Singaporen historiaan.

Veneristeily on tapa ottaa myös etäisyyttä kaupunkiin, jonka avulla voit arvostaa sitä kontrastia jota kaupungin vanha arkkitehtuuri pitkin Singaporen jokea tuo taustalla nousevaan moderniin pilvenpiirtäjä taivaanrantaan.

Useat bumboat (nimi jota turistiveneistä käytetään Singaporessa) risteilyt käyvät reittiä Boat Quay, Clarke Quay sekä Marina Bay Singapore joella.

Ngee Ann City ostoskeskus (www.ngeeanncity.com.sg), josta paikalliset käyttävät nimeä “Taka”, on tunnetuin Singaporen lukuisista isoista ostoskeskuksista.

Sen tiloissa toimii 130 erilaista kauppaa, ja ostoskeskus tunnetaan varsinkin sen tiloissa olevista Takashimaya tavaratalosta sekä Kinokuniyasta, joka on Kaakkois-Aasian suurin kirjakauppa.