Agri risteily

Agri risteily on Suomen Rehun ja Agrimarkkinoiden asiakkaille ja sidosryhmille varattu laivaristeilytapahtuma.

Laivaristeily-aluksena risteilylle on toiminut historiallisesti mm. Viking Mariella (esimerkiksi vuonna 2012), ja risteily lähtee nykyisin Helsingistä (aikaisemmin Turusta).

Koko laiva on täynnä maatalousalan ammattilaisia, ja asiakkaiden viihdyttämiseksi on monenlaista toimintaa maataloustoiminnan, hyvinvoinnin, jaksamisen, ja liikunnan ympäriltä.

Näitä teemoja ovat korostaneet perinteisesti mm. risteilyemännän valinta, sillä esimerkiksi Maajussille morsian -ohjelman juontaja Miia Nuutila on toiminut (2009) risteilyemäntänä, kuin myös Paula Heinonen, Terveyden Tukipilarit -radio-ohjelman juontaja Radio Iskelmä kanavalta (2012).

Risteilyyn kuuluvan oheisohjelman kohokohtia ovat vuodesta toiseen olleet varsinkin seminaariohjelma, agri-messut, joilta saat mukaan tuotenäytteitä, kotiinviemisiä ja tietoa alan uusimmista kuvioista, tietovisa-ohjelmia maataloudesta, disco, karaoke, ja mukana tuleville lapsille on olemassa ohjelmaa koko risteilyn ajan.

Seminaariohjelma on vuosittain ollut varsin kattava, noin kuuden tunnin pituisen luentosarjan ajan.

Luentoja on aikaisempina vuosina ollut mm. aiheista: eläinten ruokinta ja hoito, kasvinviljelyn asiat, elintarvikesektorin kehitysnäkymät, elintarviketurvallisuus, yrittäjyys Suomessa, koneet, työhyvinvointi ja maatilan talousasiat.

Risteilyohjelmaan on tyypillisesti kuulunut mm. Agri aiheinen muotinäytös, sekä iltaohjelmaa huippuartistivieraineen (vuonna 2012 esimerkiksi Neljänsuora, Viihdyttäjä-kisan voittaja vuodelta 2002) ja tansseineen.


Ohjelman tiedot ovat joka vuosi tarjolla hyvissä ajoin ennen risteilyajankohtaa, joka vuosittain on ollut helmikuussa, Agrimarketin kautta osoitteesta www.agrimarket.fi.