Ajaccio

Ajaccio, jonka genovalaiset perustivat vuonna 1492, on Korsikan saaren pääkaupunki, ja kuuluisa varsinkin Napoleonin synnyinkaupunkina.

Korsika on ollut osa Ranskaa vuodesta 1780, kun Genovan tasavalta myi Korsikan saaren Ranskalle (vastauksena saaren väestön pyrkimyksille itsenäistyä), ja toisaalta Ajaccio on ollut Korsikan pääkaupunki vuodesta 1811, Napoleonin toimeksiannosta.

Napoleon Bonaparte syntyi Ajacciossa vuonna 1769, ja hänen nelikerroksinen synnyintalonsa on nykyisin kaupungin tunnetuin nähtävyys.

Napoleonin nimi ja hänen Ranskan valtakaudensa aikaiset assosiaatiot ovat muutoinkin nähtävillä kaupungin eri puolilla, kuten kadun nimissä ja erilaisissa patsaissa.

Eteläisenä ja välimerellisenä kaupunkina turisteja paikalle tuo sen ilmasto, mahdollisuus nauttia Korsikan kauniista luonnosta, sekä merellinen elämä.

Monet turistit Ranskan mannermaalta tekevät myös viikonloppumatkoja kaupunkiin lautoilla, joita Ajaccioon tulee Marseillesta, Toulonista, ja Nizzasta.

Korsika on saanut vuoristoisen kauniin maastonsa ja suotuisan säänsä ansiosta paljon turisteja maastopyöräilijöistä sekä vaeltajista, joita varten saarella on useita pitkiä ja lyhyempiä valmiiksi rakennettuja reittejä, pisimpänä ja kuuluisimpana “Mare e Monti” reitti G20, joka vie saaren läpi noin 15 päivän pituisen matkan.

Ajacciosta pääsee helposti tutustumaan muihin saaren kaupunkeihin paikan (suomalaisittain nähtynä) kompaktin koon takia.

Tarjolla on muun muassa upeaa vuoristoreittiä kulkeva Chemins de fer de Corse (Korsikan Rautatiet), joka yhdistää Ajaccion kyliin Corte, Bastia sekä Calvi.

Busseilla, jotka lähtevät Ajaccion Gare Routiére asemalta, pääset tutustumaan Korsikan pienempiinkin kyliin, kuten läntisen puolen rantakaupunki Portoon.

Lautta Korsikaan

Lautta Korsikaan on mahdollista ottaa ranskan satamakaupungeista Marseille, Toulon sekä Nice, kuin myös Italiasta kaupungeista Savona, Genova sekä Livorno.

Lautta Korsikaan


Salon Napoleonien Ajaccio

Salon Napoleonien Ajaccio on vuodelta 1830 peräisin olevan kaupungintalon Napoleonin elämää ja menestyksiä esittelevä museo.

Salon Napoleonien Ajaccio


Musee Fesch Ajaccio

Musee Fesch Ajaccio sijaitsee Palais Fesch palatsissa, ja tarjoaa kokoelman 1300-1800-luvuilta olevaa eurooppalaista taidetta.

Musee Fesch Ajaccio


Fontaine des Quatre Lions Ajaccio

Fontaine des Quatre Lions Ajaccio suihkulähde on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä, esittäen keisari Napoleonia neljän leijonan ympäröimänä.

Fontaine des Quatre Lions Ajaccio


Napoleonin synnyinkoti Ajaccio

Napoleonin synnyinkoti Ajaccio on nelikerroksinen rakennus kaupungin keskustassa, jossa oleva museo dokumentoi Bonaparten perheen elämää Korsikalla.

Napoleonin synnyinkoti Ajaccio


Napoleon et Ses Freres Ajaccio

Napoleon et Ses Freres Ajaccio on monumentti Napoleonin ja hänen veljiensä kunniaksi.

Napoleon et Ses Freres Ajaccio


Grotte Napoleon Ajaccio

Grotte Napoleon Ajaccio on kaupungissa syntyneen keisari Napoleon I:sen kunniaksi tehty monumentti, joka sijaitsee paikalla, jonka vieressä olleeseen luolaan Napoleon piiloutui usein lapsuudessaan.

Grotte Napoleon Ajaccio


Saint Roch Ajaccio

Saint Roch Ajaccio on uusklassiseen arkkitehtuurin tyyliin tehty kirkko vuodelta 1897.

Saint Roch Ajaccio


Citadelle Ajaccio

Citadelle Ajaccio eli Ajaccion linnoituksen historia alkaa 1100-luvulla rakennetusta Genovalaisesta Castel Lombardosta.

Citadelle Ajaccio


Ajaccion bussiasema-satamaterminaali

Ajaccion bussiasema satamaterminaali tarjoaa lautta-yhteyksiä Italiaan ja Ranskaan, sekä bussiyhteyksiä tärkeimpiin Korsikan saaren kyliin.

Ajaccion bussiasema-satamaterminaali


Ajaccion katedraali

Ajaccion katedraali eli Notre-Dame-de-l’Assomption d’Ajaccio valmistui vuonna 1593, ja Napoleon kastettiin kirkossa vuonna 1771.

Ajaccion katedraali


Ajaccio hotellit

Ajaccio hotellit vaihtoehtoihin kuuluvat muun muassa Hôtel Napoléon, Relais Mercure, sekä Hôtel Castel Vecchi.


Ajaccio hotellit