Ajaccion bussiasema-satamaterminaali

Ajaccion bussiasema-satamaterminaali tarjoaa lautta-yhteyksiä Italiaan ja Ranskaan, sekä bussiyhteyksiä tärkeimpiin Korsikan saaren kyliin.

Terminal Maritime et Routier d’Ajaccio terminaali tarjoaa lauttayhteyksiä Italiaan ja Ranskaan kahden laivayhtiön lautoilla, Corsica Sardinia Ferries (www.corsica-ferries.co.uk) ja SNCM Ferries (www.sncm.fr).

Ajaccio toimiikin tärkeimpänä matkustaja- ja rahtiliikenteen satamana Korsikan saaren läntisellä puolella.

Laivayhtiöistä Corsica Ferries tarjoaa yhteyksiä Ajaccion sekä Nizzan välillä, sekä Ajaccio-Toulon reittiä, matka-ajan ollessa noin kuusi tuntia.

SNCM Ferries puolestaan operoi useampaa reittiä, mukaanlukien Ajacciosta Marseilleen, Touloniin, sekä Nizzaan, kuin myös Sardinian Porto Torres kylään.

Näistä tiheimmät yhteydet ovat Marseillen sataman välillä.

Ajaccion bussiasema-satamaterminaali tarjoaa parkkitilaa sekä lyhytaikaista parkkeerausta että pitkän ajan parkkia varten.

Terminaalirakennuksessa itsessään on tarjolla vain automaatteja, joista saa pientä purtavaa ja juomia, mutta lähistöltä löytyy useita hyviä ravintoloita joissa voi ruokailla.

Yleisesti ottaen lähes kaikissa Ajacciostä lähtevissä lautoissa on myös hyvät ruokailumahdollisuudet, ja tarjolla oleviin palveluihin kuuluu ravintoloita, kahviloita, ja myymälöitä.

 

Ajaccio bus and harbor terminal

Kuva: Näkymä kaupungin moderniin bussiasema-satamaterminaali rakennuskompleksiin, ranskaksi Terminal Maritime et Routier d’Ajaccio, joka sijaitsee aivan Palais des Congrès kongressikeskuksen vieressä.

A massive anchor in front of Ajaccio harbor terminal

Kuva: Satamaterminaalin edustalta löytyy kuvan massivinen ankkuri.

Hyvä tapa nähdä tarjolla olevat bussireitit Ajacciosta muualle Korsikaan on tutustua vaikkapa epäviralliseen bussiaikatauluja (ja juna-aikatauluja) ylläpitävään sivustoon osoitteessa www.corsicabus.org.


Tarjolla on muun muassa bussi-yhteyksiä kohteisiin Porto Vecchio, Bonifacio, Corte, Bastia, Porticcio, Mare Sol, ja Porto.