Alaluomileikkaus

Alaluomileikkaus on yksi suosituimpia kosmeettisen kirurgian toimenpiteitä, sillä silmien ympäristö on yksi ensimmäisiä alueita joilla ikääntyminen näkyy.

Kosmeettista alaluomen kirurgia, jota kutsutaan myös nimellä blepharoplastia, on kirurginen toimenpide jossa pyritään parantamaan alempien silmäluomien ulkonäköä, kohti nuorekkaampaa silmien ympärystän olemusta, joka usein saa naaman kokonaisuuden näyttämään levänneemmältä ja valppaammalta.

Erityisesti tällaisella plastiikkakirurgisella toimenpiteellä voidaan hoitaa löysää tai roikkuvaa ihoa, joka rikkoo silmäluomen luonnollisia kaarteita.

Toimenpiteellä voidaan hoitaa myös ylimääräisiä rasvamuodostumia, pusseja silmien alla, alaluomien roikkumista joka johtaa silmävalkuaisen liialliseen näkymiseen, sekä alaluomen pienempiä ryppyjä.

Alaluomeen kohdistuvissa korjauksissa leikkausjäljet, joiden olemus pyritään minimoimaan, tulevat usein aivan alemman silmäripsilinjan alle, varsinkin kun kyseessä on ylimääräisen ihon poisto alaluomen alueelta.

Vaihtoehtoinen leikkaustapa on tyypillisesti sellainen, jossa leikkausjälki tulee piiloon alemman sisäluomen sisään, varsinkin tapauksissa joissa korjataan alaluomen muotoa ja jälleenkohdistetaan alaluomen alueella olevia rasvakerrostumia.

Koska kyseessä on kirurginen toimenpide, on olemassa riskejä ja olotiloja, joiden vuoksi toimenpiteitä ei voida suorittaa potilaalle, ja sinun tulee keskustella näistä ja toimenpiteen riskeistä aina hoitavan lääkärin kanssa ennen mahdollista toimenpidettä.

Jos haluat nähdä ennen/jälkeen kuvia alaluomien leikkaus potilaista, yksi hyvä, luotettava lähde kuville on American Society of Plastic Surgeons, maailman suurin lisensioitujen plastiikkakirurgien järjestö, jonka nettisivuilta tällaisia potilasdokumentointeja kuvina löytyy, osoitteessa:

www1.plasticsurgery.org/before_and_after_photo_gallery/


Samalla organisaatiolla on tarjolla myös englanninkielisiä animaatiovideoita siitä, miten tällaiset plastiikkakirurgiset toimenpiteet tehdään, osoitteessa custom.understand.com/asps/.