Alaskan nähtävyydet

Alaskan nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat Alaska Native Heritage Center, McKinley vuori, Glacier Bay risteily, The Valley of Ten Thousand Smokes tulivuorilaakso, sekä kultakaivosvierailu Fairbanksissa.

Alaska Native Heritage Center (www.alaskanative.net) Anchoragessa on museo joka esittelee erilaisia Alaskan alkuperäisiä kulttuureja.

Näytillä on niin taideteoksia, kajakkeja, kuin Alaskalle ominaisia ulu-puukkojakin, ja muuta alueelle tyypillistä esineistöä.

Video: Esittelyvideo viidestä Alaskan kohokohdasta.

Rakennuksessa on myös pieni elokuvateatteri joka tarjoaa aiheeseen liittyviä filmejä sekä lahjatavarakauppa, jolla on myös toinen myymälä Anchoragen keskustan alueella.

Museon tarjontaan kuuluvat myös alkuperäiskansojen tanssi-esitykset ja käyntimahdollisuus tutustumassa alkuperäiskansojen asuinoloihin oppaan avulla kävelypolun kautta, joka lähtee rakennuksen takaa.

McKinley vuori Denalin kansallispuistossa (www.nps.gov/dena/) on Pohjois-Amerikan korkein vuori, ja jota alueen alkuperäisasukkaat, Athabascan Intiaanit, kutsuvat “Denali” nimellä.

Vuoren lisäksi alue on rikas eläimistönsä suhteen, ja alueen eläimistöön kuuluvat mm. grizzly-karhut, porot, hirvet, sekä sudet, Dall-lampaat, ja lukuisat muut eläinlajit.

Yksi parhaista paikoista nähdä vuori (selkeällä säällä) on Eielson Visitor Center keskuksen luota ja keskus on hyvä tapa saada tietoa alueen luonnon historiasta kuin myös tehdä lyhyitä tutustumisretkiä lähialueisiin merkittyjä polkuja pitkin.

Toinen suosittu paikka nähdä vuori on käydä sen lähimmälle menevällä paikalle jonne pääsee autolla, Wonder Lake järvellä ja sen lähellä olevalla Reflection Pond lammella.

Näihin paikkoihin pääsee sukkulabussi kiertoajelulla, jonka kyytiin voit varata paikan Alaskan vierailijakeskuksista (www.nps.gov/dena/planyourvisit/bus-tours.htm).

Glacier Bay risteily tapahtuu Glacier Bay kansallispuistossa (www.nps.gov/glba/), ja sen varrella on mahdollista nähdä alueen kuuluisat massiiviset jäätiköt, valaita, ja lukuisia muita villieläimiä.

Glacier Bayn alueen rannat ja vesistö on kesäisin täynnä mm. ryhävalaita, lahtivalaita, miekkavalaita, merileijonia, merisaukkoja, kirjohyljeitä, ja saatat myös nähdä hirven tai karhun uivan “koiratyyliä” lahden yli risteilyn aikana.

Voit lähteä risteilylle kesäisin Juneausta (Auke Baystä) vaikkapa Glacier Bay Lodge and Tours (visitglacierbay.com) yrityksen avulla 22-metrisellä katamaraanilla.

The Valley of Ten Thousand Smokes tulivuorilaakso on osa Katmai kansallispuistoa (www.nps.gov/katm/), ja syntynyt tuhkasta joka syntyi Novarupta tulivuoren purkautumisen myötä vuonna 1912, joka oli 1900-luvun suurin tulivuorenpurkaus maailmassa.

Tuhkan täyttämä laakso on suuruudeltaan noin 100 km2, ja parhaimmillaan 210 metriä syvä. Vaikka tuhka onkin jäähtynyt alueella, voit nähdä laakson lähellä olevilla kukkuloilla vielä merkkejä vulkaanisesta aktiviteetista.

Laaksoon järjestetään päivittäisiä kiertokäyntejä kesäisin, ja voit ottaa bussikierroksen Katmailandilta (www.katmailand.com) Brooks Campistä Griggs Visitor Center vieraskeskukseen ja Valley of Ten Thousand Smokesiin puiston työntekijän ohjaamana.

Kävelyretki aivan tuhkakerroksen lähelle on noin 4,8 km pituinen ja laskee 243 metriä, joten varaa voimia myös paluun nousuun.

Alaskan nähtävyydet kohokohtiin monelle Alaskan kävijälle kuuluu myös kultakaivosvierailu, johtuen alueen historiasta tärkeänä kultakaivosseutuna.

Voit esimerkiksi osallistua historialliseen Gold Dredge 8 kaivosvierailuun (golddredge8.com) Fairbanksista, joka on Alaskan toiseksi suurin kaupunki Anchoragen jälkeen.


Tämä 2-tuntinen kiertokäynti järjestetään kahdesti päivässä kaivokseen, joka sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä Fairbanksista, ja tutustuttaa vierailijat Alaskan kultakaivostoiminnan historiaan ja käyntiin kuuluu myös opastettu kullan etsintä.