Alberta Kanada nähtävyydet

Alberta Kanada nähtävyydet kohokohtia ovat Alberta preeria junaretki, Lake Louise vuoristolomakylä, West Edmonton Mall ostoskeskus, Calgaryn Stephen Avenue kävelyostoskatu, sekä Calgary Tower torni.

Alberta preeria junaretki (www.absteamtrain.com) on yksi mukavimmista tavoista tutustua Albertan “villin lännen” preeria-alueisiin, joista se on tunnettu, vuoristojensa ohella.

Junaretki, joka on tarjolla vain kesäkuukausien aikana, tapahtuu usein historiallisella höyryjunalla joka lähtee preerialle Stettlerin kylästä (www.stettler.net).

Näet ajat jolloin höyryjuna on käytössä aikataulusta osoitteessa www.absteamtrain.com/schedule.html.

Retkien kohteena on Big Valley laakso, jonne retki kestää noin viisi – kuusi tuntia, mukaanlukien pysähdykset lounastaukoineen. Tarjolla on myös erilaisia teemajunaretkiä pitkin preeriaa.

Lake Louise vuoristolomakylä (www.skilouise.com) on yksi suurimpia Kalliovuorten alueella olevia vuoristolomakyliä, ja suosittu varsinkin talvisin laskettelu-keskuksena.

Laskettualueena Lake Louise, aivan majesteetillisen Banff Kansallispuiston ytimessä, tarjoaa yhteensä…

 • 4 200 lasketeltavaa eekkeriä, joissa on kaiken kaikkiaan
 • 139 erilaista nimettyä laskua, aina
 • aloittelijoiden mäeistä superjyrkkiin ammattilaislaskuihin.

Yksi upeimpia tapoja yöpyä alueella on Chateau Lake Louise (www.fairmont.com/lake-louise/) hotellissa, joka on palatsimainen hotellirakennus, dramaattisimmalla kohdalla kauneinta osaa Lake Louise järveä.

Alberta Kanada nähtävyydet kohokohtia on myös West Edmonton Mall ostoskeskus (www.wem.ca), joka on Pohjois-Amerikan suurin ostos- ja vapaa-ajankeskus ja se on myös Albertan provinssin ykkösturistinähtävyys.

Ostoskeskus sisältää…

 • yli 800 kauppaa ja palvelua,
 • yli 100 ravintolaa ja syömispaikkaa, sekä
 • 9 maailmanluokan huvipuisto- ja viihdyke-aluetta.

Ostoskeskuksen koko vastaa 48:aa kaupungin korttelia, joten sen läpikäymiseen kannattaa varata hyvin aikaa. Voit myös yöpyä ostoskeskuksessa, sillä se sisältää kaksi ainutlaatuista hotellia.

Calgaryn Stephen Avenue kävelyostoskatu (www.downtowncalgary.com/saw.html) on yksi Albertan tunnetuimpia ja Calgaryn, joka on Kanadan Albertan provinssin isoin kaupunki, suosituimpia ostosalueita.

Ostoskatu tunnetaan laajasta valikoimasta vapaa-ajan viihdykkeitä ja shoppailumahdollisuuksia, mukaanlukien

 • live katuperformanssit,
 • musiikki esitykset,
 • katufestivaalit,
 • katutaiteilijat,
 • 9 suurta ostoskeskusta/tavarataloa, ja
 • keskustan kuuluisat retro elokuvateatterit.

Kadun varrelta löytyvät myös Calgaryn hienoimmat ravintolat, sekä pubeja, kahviloita, ja baareja, sekä erilaiset erikoisputiikit ja galleriat.

Calgary Tower torni (www.calgarytower.com) on 191 metriä korkea näköalatorni Calgaryn keskustan alueella, ja siitä on tullut yksi merkittävimmistä kaupungin maamerkeistä, ja joka on helppo yhdistää myös käyntiin Stephen Avenuella.

Tornista on upeat näkymät yli moderneimman Calgaryn kaupungin, ja tarjolla on myös lasilattiainen laajennusosa, jolla ollessa olet kuin tyhjän päällä, ja jolta näkee suoraan alla olevaan 9th Avenue South ja Centre Street katujen risteykseen.


Torni tarjoaa myös pyörivän ravintolan nimeltään “Panorama Restaurant“.