Albertina Wien

Albertina Wien museo sisältää yhden maailman tärkeimmistä grafiikan kokoelmista noin 65 000 piirustuksen ja 1 miljoonan alkuperäis-grafiikan kokoelman voimin.

Taidehistoriallisen grafiikan kokoelman lisäksi museo tarjoaa myös modernimpaa grafiikkataidetta, valokuvia, sekä näyttelyn arkkitehtuurillisia piirustuksia.

Kokoelmaan kuuluu myös lainassa olevat Impressionistisen ja varhaisen 1900-luvun taiteen kokoelmat, ja pysyvien kokoelmien lisäksi museossa on usein myös vaihtuvia kokoelmia näytillä.

Albertina Vienna

Kuva: Näkymä Albertina museoon Wienin erinomaisen Turistitoimiston (www.wien.info) toimipisteen edestä Albertinaplatz aukiolla, aukion modernien taideteosten läpi nähtynä. Turistitoimistolla, joka auttaa kaikissa vierailuun liittyvissä kysymyksissä ja tarjoaa mm. ilmaiset Wienin kartat, on toinen toimipiste Wienin lentokentällä.

Museon kokoelman aloittivat 1700-luvulla herttua Albert of Saxen-Teschen (jonka mukaan museo on nimetty) yhdessä Genovalaisen kreivi Giacomo Durazzon kanssa, joka toimi tuolloin Itävallan suurlähettiläänä Venetsiassa.

Giacomo Durazzon sanoin museon tarkoituksena on “koota kokoelma jälkipolvia varten joka palvelee korkeampaa tarkoitusperää kuin mikään muu: koulutus ja moraaliuden voima joka erottaa tämän kokoelman muista”.

Museo sijaitsee aivan Hofburgin palatsin vieressä ja Stephansdom katedraalin lähellä, joten käynti museossa on helppo sisällyttää osaksiWienin keskustan nähtävyyksien kiertämistä.

Rakennuksesta löytyy myös erinomainen Albertina museokauppa, joka tarjoaa laajan valikoiman tuotteita ja muistoesineitä, aina näyttelykatalogeista ja kahvipöytä taidekirjoista taidepostikortteihin ja grafiikka jäljennöksiin Albertinan kokoelmien töistä.

Albertina – Wien
Albertinaplatz 1
1010 Wien
www.albertina.at

Museon kiertämisen lomassa kannattaa varsinkin kesäisin käydä myös museon omassa DO & CO Albertina ravintolassa.


Ravintolan terassi on yksi Wienin parhaita, tarjoten unohtumattomat näkymät Wienin valtionoopperatalolle ja palatsin kattojen yli.