Aleksanterinkatu Lahti

Aleksanterinkatu Lahti on kaupungin pääkatu, jonka varrelta löytyvät muun muassa kauppatori, kauppakeskus Trio, sekä valikoima kaupungin suosituimpia ravintoloita.

Aleksanterinkatu on bulevardi-tyyppinen Lahden pääkatu, jonka ominaisuuksiin kuuluvat leveät jalkakäytävät sekä katudesign, johon kuuluu olennaisesti maisemasuunnittelu.

Katu on myös merkittävin shoppailukatu, ja jo pelkästään Aleksanterinkadun Trio-ostoskeskus pitää sisällään yli 100:n erikoisliikkeen valikoiman.

Aleksanterinkatu Lahti

Kuva: Näkymä Aleksanterinkadulle sen linja-autoaseman viereisestä alkupäästä. Aivan kuvan ottopaikan vierestä löytyy Erkonpuisto, joka sisältää useita kaupungin tärkeimmistä patsaista, mukaanlukien vaikuttavan jäljennöksen Viipurin kaupungissa olleesta hirvipatsaasta.

Aleksanterinkatu Sokos tavaratalo Lahti

Kuva: Kuvassa näkyvä Sokos-tavaratalo on yksi Aleksanterinkadun shoppailukohteita, muun muassa kauppatorin ja ostoskeskus Trion ohella.

Väylän välittömästä läheisyydestä löytyvät myös useat kaupungin isommista majoituspaikoista, mukaanlukien Alex Park sekä Grand Hotelli Lahti.

Hyviä paikkoja ruokailla katuun tutustumisen yhteydessä löytyy mm.:

  • kauppakeskus Triosta (esimerkiksi klassikko-ruoistaan tunnettu Ravintola Huviretki, www.huviretki.fi),
  • kauppatorilta ja sen yhteydessä olevasta kauppahallista, sekä
  • kadun koko pituuden varrelta, kuten meksikolaisen keittiön ruokia tarjoileva Santa Fé (www.santafelahti.com, Aleksanterinkatu 10)

Kuuluisin yksittäinen kohta Aleksanterinkatua löytyy sen ja Mariankadun kulmalta, jossa on kaupungin kuuluisin ja paikallisten suosima monumentti, Hakkapeliittain Kotiinpaluu.


Mariankatu toimii myös Lahden seremonia-akseli katuna, joka näyttävästi yhdistää mäkien päällä olevat Ristinkirkon ja Lahden kaupungintalontoisiinsa.