Alicante Espanja nähtävyydet

Alicante Espanja nähtävyydet parhaimmistoa ovat Alicanten vanhakaupunki, Santa Bárbara linnoitus, Alicanten Arkeologinen Museo, San Juan Beach ranta, ja Explanada promenadi.

Alicanten vanhakaupunki on alue, joka koostuu kolmionmuotoisesta alueesta välillä Rambla de Méndez Núnez, Explanada de Espanya, ja Mount Benacantil.

Alue on erittäin turisti-ystävällinen ja tarjoaa vanhoja, kapeita kujia joita on mukava kiertää ja aistia kaupungin historiallinen tausta.

Vanhankaupungin kohokohtiin kuuluvat kaupungintalo, katedraali, vanha luostari, ja useita taidemuseoita.

Vanhakaupunki, jonka nimi espanjaksi on El Barrio, on erittäin eläväinen kaupunginosa myös iltaisin, kun kaikenikäiset kylän asukkaat ja vierailijat tulevat nauttimaan sen lukuisista pubeista, baareista, ja tavernoista.

Alicante Espanja nähtävyydet kohokohtiin kuuluu myös Santa Bárbara linnoitus, joka sijaitsee aivan kaupungin pohjoispuolen vieressä, pienen, 166 m korkean, Benacantil nimisen vuoren päällä.

Linnoituksen rakensivat alueelle Muslimit Iberian niemimaan hallintakautenaan noin 800-luvulla, ja se on ollut museokäytössä vuodesta 1963.

Linnoitus on yksi suurimmista keskiaikaisista linnoituksista Espanjassa, ja sen alueelta on upeat, ainutlaatuiset näkymät sekä Alicanten kaupunkiin että sen satamaan.

Suosittu tapa tulla linnoitukselle on kävellä Plaza de Carmenilta läpi kapeiden pitkien katujen, jotka ovat nähtävyys sinällään.

Voit myös käyttää hissiä joka sijaitsee Benacantil vuoren sisällä aivan Postiguet Beach rannan vieressä, ja joka nousee ylös linnoitukselle.

Linnoituksen kohokohtiin, sen huipulta olevien näkymien yli Alicanten ja Välimeren lisäksi, kuuluvat linnan näyttelyt jotka esittävät espanjalaista veistostaidetta.

Alicanten Arkeologinen Museo (www.marqalicante.com), joka voitti “European Museum of the Year Award 2004” (Vuoden eurooppalainen museo 2004) palkinnon, tarjoaa kahdeksan multimedia galleriaa jotka esittelevtät alueen historiallisia asukkaita interaktiivisen museokokemuksen kautta.

Museon kokoelmiin kuuluu yli 80 000 esinettä, joita on löydetty Alicanten alueen arkeologisista kaivauksista.

Museon tarjontaan kuuluvat mm. erilaiset opetukselliset elokuvat, jotka kertovat Alicanten historian aina kivikaudelta Rooman valtakunnan periodille, ja edelleen keskiajalle.

Arkeologinen museo, joka sijaitsee Plaza del Doctor Gómez Ulla kadulla, on suljettu maanantaisin.

San Juan Beach ranta (www.santjoandalacant.es) on yksi Espanjan kuuluisimpia, ja sijaitsee noin 8 km päässä Alicantesta San Juan kylässä, jonne pääset helposti Alicanten keskustasta raitovaunulla.

Playa San Juan ranta on noin 7 km pitkä ja paikalliset kutsuvat sitä kauneimmaksi rannaksi Alicanten provinssissa, tarjoten tilavan, leveän hienohiekkaisen rannan.

San Juan tarjoaa myös lukuisia kauppoja, ravintoloita, ja muita lomailijoiden palvleuja, mukaanlukien upean 18-reikäisen golf radan aivan kylän vieressä.

Explanada promenadi, jonka virallinen nimi on Explanada de España, on yksi kauneimmista rantapromenadeista Espanjassa, ja kulkee Alicanten kuuluisan sataman myötäisesti.

Promenadi on kävelykatu, joka on kuuluisa marmori mosaiikki rakenteestaan, johon kuuluu noin 6,6 miljoonaa mosaiikki tiiltä.


Explanadan varrelta löytyy lukuisia lahjatavaroiden kaupustelijoita, korkeita palmupuita, useita terassikahviloita, ja kauniit näkymät sekä Alicanten satamaan että Välimerelle.