Alta Norja nähtävyydet – top 5 nähtävyyttä

Alta Norja nähtävyydet parhaimmistoa ovat Altan esihistorialliset kalliokaiverrukset, Alta museo, Sami Siida saamelaiskylä, Norjan lappalaiskeittiö ruokakokemus, ja Alta-jokiristeily.

Altan esihistorialliset kalliokaiverrukset, joista vanhimmat ovat jopa niinkin kaukaa kuin 4200 e.Kr., kivikaudelta ja aikaiselta metallikaudelta, nykyisin osana UNESCO:n ihmiskunnan maailmanperintöluetteloa, ovat kaupungin suosituin nähtävyys.

Alta Norja nähtävyydet

Altan esihistoriallista kivikaiverrustaidetta.

Kivikaiverrustaidetta löytyy kaikkiaan viideltä eri alueelta Altaa, joista suurin on Hjemmeluft/Jiepmaluokta alueella (jossa myös Alta museo sijaitsee), ainoana, joka on avoinna yleisövierailuille.

Kesäisin voit osallistua opastetuille kiertokäynneille kivikaiverruksille, ja etukäteen tilattuna opastuksen saa myös suomeksi. Kohde on suljettu talvisin.

Alta museo.

Alta museo (altamuseum.no/en/), joka sijaitsee kalliotaidekohteen lähellä, ja josta opastetut kierrokset kalliotaidekohteelle lähtevät, tarjoaa kokoelman esineitä jotka on löydetty alueen arkeologisista kaivannoista.

Esineistöllä nähdään olevan yhteys siihen kulttuuriin, joka loi kalliokaiverrukset alueelle.

Museo tarjoaa myös valokuvanäyttelyn kalliokaiverruksista, useita esineitä alueen saamelaiskulttuurista, Aurora Borealis ilmiöstä kertovan näyttelyn, ja alueen historiasta kertovan esitelmän.

Sami Siida Alta - Alta Norja nähtävyydet.

Alta Norja nähtävyydet kohokohtia on myös Sami Siida saamelaiskylä (samisiida.no), tarjoten mahdollisuuden tutustua perinteiseen saamelaiseen kulttuuriin alueella.

Alueella on mahdollista käydä erilaisilla opastetuilla retkillä, joita järjestää Boazo Sami Siida ja VIA Alta Tours.

Tarjolla olevilla retkillä on mahdollista kuulla Sami joik -laulua ja tarinoita saamelaisten historiasta, sekä vaikkapa kilpailla poroilla ja reillä.

Voit myös tehdä päiväretken Karasjok saamelaiskylään (visitnorway.com/land-of-sami/), joka on saamelaisalueen pääkaupunki ja josta löytyy mm. Sapmi teemapuisto ja Saamelaiskulttuurin museo. Lisäksi kylässä oleva hieno Sami parlamenttirakennus on avoinna yleisölle.

Alta Norja ruokailu - lappalaiskeittiö.

Norjan lappalaiskeittiö ruokakokemuksen voit kokea varsinkin Altan yhdessä parhaimmista hotelleista, Thon Hotel Alta -hotellissa (thonhotels.com/ThonHotelAlta/).

Thon Hotel Altan ravintolan pääruokalista sisältää runsaasti paikalliseen tapaan tehtyjä ruokalajeja, joiden oheen tarjolla on erilaisia teemailtoja, mukaanlukien alueen kalasaaliista valmistetut buffet-ruokailut.

Alta-joki risteily.

Opastettu Altajoki-risteily.

Altajoki-käyntejä tarjoaa North Adventure (northadventure.no), joella, jonka luoma kanjoni Altan lähellä on Norjan / Skandinavian suurin.

Voit osallistua reitin kohokohtien ihailuun esimerkiksi perinteisellä jokiveneellä, jossa paikallinen opas kertoo samalla tärkeimmistä nähtyyksistä matkalla ylös jokea.

Tyypillinen jokiristeilyreitti alkaa Alta Friluftspark puistolta ja menee Gabofossenille, jossa myös Altajoen kuuluisa massiivinen kanjoni sijaitsee.


Kanooteilla, opastettuna retkenä, kiertokäynti Altan kanjonilla kestää yleensä kaksi vuorokautta.