Alvar Aalto museo Jyväskylä

Alvar Aalto museo Jyväskylä on sekä museo että informaatio-keskus liittyen kansallis-arkkitehtiin, ja toimii Aallon itsensä suunnittelemassa rakennuksessa vuodelta 1973.

Alvar Aalto museo on arkkitehtuurin ja rakennustaiteen erikoismuseo, joka tuottaa Aaltoon liittyviä julkaisuja ja näyttelyitä, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Museon näytteillä olevat kokoelmat koostuvat Aallon tekemästä alkuperäismateriaalista.

Alvar Aalto museo Jyväskylä

Kuva: Aalto-museo kuvattuna sen edestä menevältä Alvar Aalto tieltä.

Tähän materiaaliiin kuuluu mm. piirustuksia ja erilaisia esineitä, konkretisoiden kävijälle Aallon elämäntyön ja arkkitehtoniset ajatukset.

Pysyvä museon perusnäyttely esittelee Aallon tuotantoa varsinkin pienoismallein, originaalipiirustuksin, ja valokuvin.

Erityisen tarkastelun kohteeksi perusnäyttelyssä on valittu 24 yksittäistä rakennusta tai rakennusryhmää, joiden ohella tarjolla on laajasti Aallon aikakautta tarkasteleva multimediaohjelma.

Aallon töihin ja teemoihin voi tutustua myös erilaisten työpajojen, teemapäivien, ja museon järjestämän opetustoiminnan kautta.

Ryhmät voivat tutustua museoon tarjolla olevien opastettujen teema-opastusten avulla, joka on parhain tapa tutustua Alvar Aaltoon ihmisenä, taiteilijana, muotoilijana ja arkkitehtinä.

Alvar Aalto -museo
Alvar Aallon katu 7
40600 Jyväskylä
www.alvaraalto.fi

Jyväskylän museorakennuksen palveluihin kuuluvat myös sen museokauppa sekä Artek shop. Artek Shopin valikoima muodostuu etupäässä Aallon klassikoista sekä Maire Gullichsenin valikoimaan tuomista tuotteista.


Jyväskylän toiminnan ohella museolla on myös Helsingistä käsin toimiva rakennusperintöyksikkö, yksi maan tärkeimmistä arkkitehtuurin osaamiskeskuksista, joka mm. tarjoaa asiantuntija-apua Aallon rakennusten korjaajille ja käyttäjille.