Amsterdam nähtävyydet

Amsterdam nähtävyydet parhaimmistoa ovat Amsterdamin historialliset kanaalit, Rijksmuseum, Van Gogh museo, Concertgebouw konsertti, sekä Anne Frank talo.

Amsterdam on ehkä parhaiten tunnettu historiallisista kanaaleistaan, joita on yli 100 km ja joita voit ylittää yli 1 500 sillan avulla. Kaupunkia ei turhaan usein kutsutakaan “Pohjoisen Venetsiaksi”.

Kolme tärkeintä kanaalia Amsterdamissa ovat Herengracht, Prinsengracht, sekä Keizersgracht, ja niiden varrelta voi nähdä arviolta noin 1550 tärkeää Amsterdamin maamerkkiä ja rakennusta.

Kanaaliristeilylle osallistumista varten kaupungista löytyy noin 200 erilaista venettä, joista useimmat voi löytää Keskusaseman läheltä tai huvielämän keskuksen, Leidsepleinin, ympäriltä.

Rijksmuseum ja Van Gogh museo ovat samalla alueella Amsterdamin keskustassa, jota kutsutaan het Museumpleiniksi eli Museoaukioksi.

Rijksmuseum (www.rijksmuseum.nl) on tunnettu varsinkin maailman laajimmasta kokoelmastaan klassista hollantilaista taidetta. Sen koko kokoelman suuruus on noin miljoona taideobjektia ja taiteilijoiden kokoelmista varsinkin Rembrandtin (mukaanlukien teos De Nachtwacht) ja hänen oppilaidensa työt ovat keskeinen osa museon kokoelmaa.

Van Gogh asui yhden tuotteliaimmista periodeistaan Amsterdamissa ja hänen kunniakseen voit löytää Van Gogh museon (www.vangoghmuseum.nl).

Van Gogh museon kohokohtiin kuuluvat hänen teoksistaan muun muassa “Aardappeleters” sekä “Zonnenbloemen”, jotka ovat tehneet tästä museosta Amsterdamin vierailluimman.

Concertgebouw (www.concertgebouw.nl) konsertti kuuluu monen klassisen musiikin ystävien ohjelmaan Amsterdamissa.

Concertgebouw konserttihalli on akustiikaltaan monien kriitikkojen mielestä maailman paras, ja myös arkkitehtuuriltaan, varsinkin Grote Zaalin (Suuri sali) osalta erittäin vaikuttava.

Video: Royal Concertgebouw orkesterin Grote Zaal salissa esittämä noin 1 tunti 30 minuuttia pitkä konsertti, Gustav Mahler: sinfonia numero 2 “Auferstehung”.

Anne Frank talo (www.annefrank.org) on yksi kuuluisimpia rakennuksia Amsterdamissa, ja tunnettu Anne Frankin piileskelypaikkana toisen maailmansodan aikana natseilta, josta hän kirjoitti maailmankuulun päiväkirjan.


Talossa voit tutustua niin hyvin säilyneeseen piileskelypaikkaan kuin Anne Frankin elämästä ja ajasta kertovaan näyttelyynkin.