Andorra laskettelu

Andorra laskettelukeskuksia on kaikkiaan neljä: Grandvalira, Naturlandia, Parador Canaro, ja Vallnord.

Grandvalira – Andorra
C/Prat de la Creu, 59-65
Escala C , Planta 5
AD500 Andorra la Vella
www.grandvalira.com

Grandvaliran laskettelukeskus sijaitsee noin 6 km päässä Andorra la Vellan kaupungista Andorrassa, ja laskettelukeskuksen tarjontaan kuuluu kaikkiaan 110 erilaista rinnettä, jotka kukin sijaitsevat 1710 ja 2640 m korkeudella.

Laskuissa on korkeuseroa parhaimmillaan noin 930 m, ja rinteitä palvelee kaikkiaan 67 hissin verkosto, jolla on kapasiteettia nostaa ylös 100700 hiihtäjää/tunti.

Rinteistä kaksi on luokaltaan maailmanluokan kilpailustadioneita, jotka ovat FIS:n hyväksymiä kilpailutoimintaan.

Paikka tarjoaa myös 3 Snowparks aluetta, yhden murtomaahiihtoradan, 3 aluetta lumikenkäretkiin, ja alueella on mahdollisuus myös käydä ihailemassa maisemia panoramisella helikopteri näköala-lennolla.

Muihin hiihtokeskuksen palveluihin kuuluvat 40 rinneravintolapistettä, 7 ravintolaa rinteiden alapäässä, 25 snack-baaria terassilla, 7 hiihto-ja lumilautailukoulua, 5 lahjatavarakauppaa, 4 välinevuokraamoa, sekä 11 ski shop välinemyymälää.

Naturlandia – Andorra laskettelu
Ctra. Nagol 32,
Ed. Costa Josa
AD600 Sant Julià de Lòria
www.naturlandia.ad

Naturlandia sijaitsee noin 17 km Sant Julià de Lòria kylästä Andorrassa, ja hiihtokeskuksen 5 erilaista rinnettä sijaitsevat 1970 ja 2160 m korkeudessa.

Rinteistä yksi on hiihtokoulun käytössä oleva Prat de Conangle (1 km pituinen), ja lisäksi paikalta löytyy erittäin helppoja rinteitä myös Conangle (1.5 km), ja Pleta de les mules (5,5 km).

Keskivaikeaksi rinteeksi paikalla on luokiteltu ns. Metsärinne (1,8 km), ja tarjolla on myös eksperttitasoinen Roca de Pimes (6,5 km).

Naturlandian tarjontaan kuuluu myös 15 km murtomaahiihtolatuja.

Alueen oheispalveluihin kuuluu baari, kauppa, sekä välinevuokraamo.

Parador Canaro – Andorra
Ctra. General Incles-Soldeu AD100 Canillo
Canillo – AD100
www.paradorcanaro.com

Parador Canaro tarjoaa kaksi rinnettä, jotka kumpikin on luokiteltu aloittelijoille sopiviksi.

Rinteet sijaitsevat noin 1750 m korkeudella, ja rinteitä palvelee kaksi erillistä hiihtohissiä.

Oheispalveluina hiihtokeskuksessa ovat mm. hiihtokouluja, terassi, välinevuokraamo, yksityisopetusta lasketteluun, sekä ravintola/snack-baari.

Vallnord – Andorra laskettelu
Av.Travès, 4
AD400 La Massana
Andorra
www.vallnord.com

Vallnord laskettelukeskus on laaja, 310 hehtaarin kokoinen, ja koostuu kolmesta erillisestä laskettelu-alueesta, Arcalís, Arinsal ja Pal sektoreista.

Yhteensä hiihtokeskuksessa on 70 erilaista laskettelurinnettä, kolme freestyle- ja freeride-aluetta, kolme hiihtokoulua, ja tarjolla on myös mönkijöitä, lumikenkäreittejä, ja mahdollisuus näköalalentoihin helikopterilla.

Eri sektoreista vierekkäiset Arinsal ja Pal sektorit ovat hiihtokeskuksen suosituimmat, sijaiten noin 5 km Andorra la Vellan kaupungista ja 3 km Escaldes-Engordanyn kylästä.

Arinsal ja Pal sektoreiden rinteet, 44 kappaletta, sijaitsevat 1550 – 2560 m korkeuksilla, ja parhaimmillaan niillä on korkeuseroa 1010 m. 5 rinteistä on FIS kilpailukäyttöön hyväksymiä rinteitä.

Muihin Arinsal ja Pal sektoreiden palveluihin kuuluvat 3 ravintolaa, 7 snack-baaria terassilla, 2 hiihtokeskusta, 5 välinevuokraamoa, sekä kaksi ski shop välinemyymälää.

Arcalis sektori puolestaan tarjoaa 26 rinnettä, jotka sijaitsevat 14 km Ordinosta ja 22 km Andorrasta, 1940 m – 2625 m korkeuksilla, siten että parhaimmillaan niillä on korkeuseroa 685 m.

Viisi rinteistä on FIS kilpailukäyttöön hyväksymää rinnettä.


Arcalis sektori tarjoaa myös yhden freestyle alueen, josta löytyy mm. half pipe, sekä 4 freeride-aluetta.