Antibes Ranska nähtävyydet

Antibes Ranska nähtävyydet parhaimmistoa ovat Château Grimaldi Picasso museo, Port Vauban satama, Garoupe majakka, Plage de la Garoupe ranta, ja Juan-les-Pins.

Château Grimaldi Picasso museo on Picasson töille omistettu museo, yksi parhaista maailmassa.

Picasso asui Château Grimaldi linnassa kuuden kuukauden ajan vuonna 1946, ja jätti tuona periodina tekemänsä 24 maalausta, 44 piirrosta, 32 litografiaa, 11 öljytyötä paperilla, 80 keramista taideteosta, 2 veistosta, ja 5 seinävaatetta.

Museon (www.antibes-juanlespins.com/les-musees/picasso) kokoelmaa on sittemmin laajennettu 245 teoksen kokoiseksi lahjoitusten ja hankintojen avulla.

Port Vauban satama on Euroopan suurin huvivenesatama, ja tarjoaa yli 2 000 ankkuripaikkaa, ja voi majoittaa jopa yli 100 metrisiä jahteja.

Vauban satama on ollut kaupungin ydin jo ajoilta jolloin se oli osa Kreikan valtakuntaa Antipolis-nimen alla, ja sen pitkän ja värikkään historian aikana se on nähnyt mm. ristiretkiläisten lähdön kohti pyhää maata.

Voit nähdä satamassa nykyisin esimerkiksi venäläisen miljardöörin Roman Abramovichin 86 metriä pitkän “Ecstasea” jahdin, ja Microsoftin toisen perustajan, Paul Allenin, jättikokoinen huvipursi “Octopus” on usein ankkuroituna satamaan.

Garoupe majakka tarjoaa yhden parhaista näkymistä yli Antibesin alueen sen sijaintipaikalta, kukkulan huipulta.

Päästäksesi majakalle, joudut kävelemään noin kilometrin matkan ylös Chemin de Calvaire katua Plage de la Salis rannalta.

Käynti majakalla on helppo puolipäiväretki, ja mukaan kannattaa ottaa eväitä, joita voit nauttia yhdessä panoramisisten näkymien kanssa.

Antibes Ranska nähtävyydet kohokohtia on myös Plage de la Garoupe ranta, joka on yksi parhaista Cap d’Antibesin alueella, ja tarjoaa sijainnin joka on suojattu hyvin tuulelta. Rannan suunta on itään, joten aurinko paistaa miellyttävältä kulmalta suurimman osan päivästä.

Ranta on jaettu eri osiin, joista kaksi on maksutonta. Yksi parhaista osista on Keller ranta, jossa saatat helposti bongata kansainvälisiä julkkiksia. Rauhallisempaa ranta-elämää varten hyvä valinta on La Joliette ranta-osio Plage de la Garoupen keskiosassa.

Oma näkynsä on myös Plage de la Garoupe alueen autopaikoitus alue, jolla on suurimman osan vuodesta yksi tiheimpiä näkymiä kalliita Mercedes-Benz ja Rolls Royce autoja joita todennäköisesti olet ikinä nähnyt.

Juan-les-Pins (www.antibesjuanlespins.com) kylä on osa Antibes-Juan-les-Pins lomakylä aluetta, ja tarjoaa parhaimman edustuksen iltaelämän palveluita alueella.

Kylä tarjoaa kasinon, iltaklubeja, ja myös erittäin suosittuja rantoja, joiden hiekka on erittäin hienojyväistä ja miellyttävää kävellä.


Kylä tunnetaan Euroopan jet-set lomapaikan maineen lisäksi myös sen vuosittaisesta jazz festivaalista, “Jazz à Juan” (www.jazzajuan.com), joka on tarjonnut vuodesta 1960 maailman jazz-musiikin parhaimmistoa.