Atlantan nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain Atlantan kaupungin nähtävyyksiin, mukaanlukien
Fernbank Museum of Natural History, vieraskierros CNN-uutiskanavan tiloissa, sekä World of Coca-Cola.

Vaikka voit suunnitella Atlantan matkaasi jonkin tietyn aktiviteetin ympärille, kuten patikkaretki Stone Mountain vuorelle tai käynti Six Flags Over Georgia huvipuistossa, paikalle päästyäsi tulet toteamaan, että kaupunki tarjoaa paljon enemmän mitä nopeasti voisi olettaa.

Kaupungin monimuotoisuus on luonut alueelle runsaasti museoita, kulttuurikeskuksia, teattereita, konsertteja, tapahtumia, festivaaleja, puistoja, monumentteja, museoita, ravintoloita, ja paljon muuta.

Siten monipuolista lomamatkaa varten sinulla tulee olemaan kattavasti erilaisia nähtävyyksiä mistä valita, olitpa soolomatkalla tai ryhmän mukana, joka koostuu esimerkiksi perheestäsi, puolisostasi, kollegoistasi, tai ystäväjoukostasi.

Taiteen ystävät voivat valita parhaimmistosta gallerioita ja pieniä museoita, joista esimerkiksi High Museum of Art tarjoaa uniikin kokemuksen esittelemällä tunnettuja taiteilijoita ja kokoelmia eri puolilta maailmaa.

Mikäli taiteet yleisemmälläkin tasolla ovat lähellä sydäntäsi, sinun kannattaa käydä paikoissa lähellä Woodruff Arts Center -keskusta ja tutustua Alliance Theatren performansseihin, joukossa usein erilaisia maailman ensi-iltoja.

Samaan tapaan useat Broadway-näytelmät sekä globaalisti tunnustetut muusikot tekevät säännöllisiä käyntejä Atlantan Fox Theatreen, jonka yhteydestä löytyy kuuluisa The Georgian Terrace hotelli baareineen.

Luonnonystävät rakastavat Atlantan luonnetta puistoja ja puumaisemia sisältävänä kaupunkia, josta kaunis esimerkki on perhe-ystävällinen, festivaali- ja tapahtumakeskuksena vuoden ympäri toimiva Piedmont Park.

Kun lämpöasteet nousevat hellelukemiin kesäkuukausina, sinun kannattaa suunnata osana lomaasi Georgia Aquarium -meriakvaarioon, läntisen pallonpuoliskon suurimpaan lajissaan.

1) Piedmont Park -puisto

Piedmont Park puisto Atlanta Yhdysvallat.

Piedmond Park on Atlantan keskuspuisto New Yorkin vastaavan tapaan, tai ainakin miniversio esikuvastaan.

Tämä kaunis viheriäinen puisto luo hienon kontrastin muutoin pilvenpiirtäjiä täynnä olevalle Atlantan Midtownin alueelle.

Puisto sisältää päällystettyjä polkuja, joita pitkin monet tulevat mielellään esimerkiksi lenkkeilemään tai rullaluistelemaan viikonloppu-iltapäivisin.

Piedmont Park sisältää lisäksi koirapuiston, idyllisen lammen, uima-altaan, tenniskentän, sekä koripallokentän.

Kaikki Atlantan asukkaat ja turistit ovat yhtälailla innokkaita tulemaan viettämään vapaa-aikaansa puiston puitteisiin, joten kaikki tuntevat myös itsensä tervetulleiksi.

Puistossa järjestetään usein erilaisia ilmaisia tapahtumia, jotka ovat hyviä ajankohtia tulla katsomaan Piedmont Parkia lähempää.

2) Centennial Olympic Park -puisto

Centennial Olympic Park puisto Atlanta Yhdysvallat.

Sijainniltaan vain muutamia askeleita Downtown Atlantan maamerkeiltä, Centennial Olympic Park puisto on upea paikka viettää etenkin aurinkoisia, kesäisiä lomapäiviä, kun paikan suihkulähteet ovat toiminnassa.

Puistosta on mahtavat näkymät Atlantan kaupungin siluettiin, toimien erinomaisena paikkana monille paikallisille puolenpäivän lepopaikkana lounaan yhteydessä.

Käydessäsi paikan päällä pistä merkille myös vuoden 1996 olympialaisiin liittyvät patsaat ja muut muistomerkit.

Centennial Olympic Park on suosittu erilaisten ilmaiskonserttien ja festivaalien pitopaikka, ja talvikuukausina puistoon ilmaantuu suosittu luistelurinki.

3) Zoo Atlanta eläintarha

Grant Park puiston puitteissa sijaitsevasta Zoo Atlanta eläintarhasta on tullut maailmankuulu sen sisältämistä luonnonmukaisista eläinten elinoloista ja erilaisista rodunjalostus menestystarinoista.

Eläintarhasta löytyy useita uhanalaisia eläinlajeja, mukaanlukien sarvikuonoja, orankeja, gorilloja, sekä elefantteja, kuin myöslasten eläintarha osio ja sen eläinten paijausalue.

Muita kohokohtia ovat mm. Living Treehouse (sisältäen 46 erilaista lintua ja 16 lintulajia) sekä ulkoilma-lintuhuone.

Masai Mara -sektio on puolestaan kotina leijonille, seeproille, kirahveille, gaselleille, ja muille afrikkalaisille eläimille, niiden eläintarhan asuinalueen matkiessa Afrikan tasankojen olosuhteita samanlaisella puustolla ja kasvistolla.

Kaikkein suosituin osio eläintarhaa kävijämäärien perusteella on kuitenkin Zoo Atlantan “Rainforest”, joka on kotipaikka monille erilaisille gorilla-lajeille.

Muita nähtävyyksiä eläintarhan alueella ovat juna-ajelu ja karuselli, kuin myös lasten leikkipuisto.

4) Fernbankin luonnonhistoriallinen museo (Fernbank Museum of Natural History)

Fernbank Museum of Natural History Atlanta Yhdysvallat.

Fernbankin luonnonhistoriallinen museo sijaitsee Ponce de Leon Avenue kadun varrella, lähellä Carter Center -keskusta, tarjoten interaktiivisen museokokemuksen, joka vetoaa kaikenikäisiin ihmisiin.

Museon pysyviin näyttelyihin sisältyvät dinosaurusten fossiilit ja massiivisen kokoiset luurangot, Georgian osavaltion maantieteeseen liittyvä kokoelma, 1500-luvulta peräisin olevat espanjalaiset esineistöt St. Catherine’s Island saarelta, ja kokoelma, joka tutkii maailman erilaisia itsensä koristelun muotoja (sisältäen kaikkea koruista naamioihin).

Oman lisänsä museon viehättävyyteen tuovat paikan vaihtuvat näyttelyt sekä säännöllisesti järjestettävät koulutukselliset ja sosiaaliset tapahtumat.

Rakennuksesta löytyy lisäksi viisikerroksinen IMAX-elokuvateatteri (Atlantan kaupungin suurin valkokangas), jossa voi nähdä palkittuja luontofilmejä päivän läpi.

5) Inside CNN Studio Tour -kiertokäynti

Inside CNN Studio Tour Atlanta Yhdysvallat.

Kansainvälinen, Atlantan kaupungista käsin toimiva uutiskanava CNN tarjoaa kaupungissa vieraileville turisteille mahdollisuuden nähdä uutisten tekemistä kulissien takana “Inside CNN Studio Tour” nimisen kiertokäynnin avulla.

Kiertokäynti alkaa huoneesta, joka matkii CNN:n oikeaa pääkontrollihuonetta, antaen kuvan siitä, mitä tarvitaan oikean uutislähetyksen tekemiseen.

Kierroksen aikana opit myös miten erilaisia erikoistehosteita käytetään osana lähetyksiä ja miten ne toimivat, esimerkkinä sääkartan käyttö.

Osana kierrosta kävijät näkevät myös varsinaiseen CNN uutishuoneeseen, jolloin mahdollisesti pääset näkemään uutisten tekemistä suorana lähetyksenä ja ehkäpä vilauksen myös suosikki TV-journalististasi.

Peruskierroksen lisäksi CNN:n tiloihin on mahdollista tutustua “Morning Express Tour” kierroksen ja “Inside CNN VIP Tour” kierroksen kautta, joihin molempiin kuuluu lisäominaisuuksia peruskierrokseen verrattuna.

6) World of Coca-Cola

World of Coca-Cola Atlanta Yhdysvallat.

World of Coca-Cola on Coca-Colan historiasta kertova näyttely yli 5500 m2 kokoisella alueella.

Näyttelystä löytyy maailman suurin pysyvä kokoelma Coke muistoesineitä, maisteluhuone, sekä kulissien taakse menevä katsaus Coca-Colan pullotusprosessista. Näistä maisteluhuone sisältää yli 100 erilaista virvoitusjuomaa eri puolilta maailmaa.

Museon kiertää tunnissa parissa, jonka päälle voit seurata samanteemaisen 4D Theatre -filmin, ottaa kuvan Coca-Cola Polar Bear maskotin kanssa, tai tutkia multimedian kautta Coken mielenkiintoista menneisyyttä.

World of Coca-Cola on erityisen hauska kokemus niille turisteille, jotka tulevat paikan päälle nuorten lasten kanssa. Lapset tulevat pitämään varsinkin maisteluhuonetta ja sen monipuolisia makuja ikimuistoisena elementtinä.

Aikuisille on sinällään mielenkiintoista tutustua Coca-Colan historiaan ja siihen, miten pitkälle yhtiö on tullut vuosien varrella.

7) High Museum of Art

High Museum of Art Atlanta Yhdysvallat.

Atlantan High Museum of Art on yksi Kaakkois-Yhdysvaltojen parhaista taidemuseoista.

Midtown alueella kaupunkia sijaitseva taidemuseo sisältää yli 12 000 taide-esinettä pysyvissä kokoelmissaan.

Museolla on laaja kokoelma 1800- ja 1900-luvun amerikkalaista taidetta, kuin myös merkittävä määrä eurooppalaista taidetta näytillä.

High Museum of Art on koonnut lisäksi jatkuvasti kasvavan kokoelman afrikan-amerikkalaista taidetta, sekä hienoja esimerkkejä modernista ja nykyaikaisesta taiteesta.

Taidemuseon erityisteemana on eteläisen Yhdysvaltojen osan taiteilijoiden työn tukeminen ja keräileminen, ollen ainoa merkittävä museo Pohjois-Amerikassa, jolla on oma osastonsa kansantaiteen suhteen.

8) Fox Theatre

The Fox Theatre Atlanta Yhdysvallat.

Henkeäsalpaavan kaunis Fox Theatre rakennettiin alunperin vuonna 1928 kotipaikaksi Atlantan Shriners Organization -järjestölle.

Nykyään paikka on sekä historiallinen maamerkki että suosittu tapahtumapaikka atlantalaisille.

Tämä kullattu Midtown kaupunginosan teatteri houkuttelee luokseen säännöllisesti maailmanluokan musiikki-esityksiä, Broadway musikaaleja, klassisia filmejä, komedia-show-ohjelmia, sekä näytelmäteatteria vuoden ympäri.

Vuosittain teatteri toimii isäntänä itse asiassa yli 300:lle tuotannolle, joita tulee seuraamaan noin puoli miljoonaa ihmistä eri puolilta maailmaa.

4678 asiakaspaikan kokoinen, kansallista historiallisten kohteiden rekisteriä osa oleva rakennus on myös tarjolla vuokralle, ja sen majesteetilliset seinät ja mahtava sisustus ovatkin tehneet paikasta suositun pitopaikan häille.

9) Stone Mountain Park -puisto

Stone Mountain Park Atlanta Yhdysvallat.

Kuka uskoisi, että keskeltä Atlantan kaupunkia löytyy majesteetillinen vuori, jonka julkisivuun on lisäksi kaiverrettu kenraalien Robert E. Leen ja Thomas J. “Stonewall” Jacksonin muotokuvat.

Tämä kahden hehtaarin kokoinen puisto tarjoaa kävijöille mahdollisuuden tutustua paikalliseen historiaan ja samalla hieman kuntoilla hienoissa puitteissa.

Vuori (joka on maailman suurin yksittäinen pala avointa graniittia) sisältää lukuisia mielenkiintoisia patikkareittejä.

Ne kävijät, jotka ovat vähemmän halukkaita patikoimaan, voivat ottaa kyydin tarjolla olevalla Skylift-köysiradalla.

Puistossa on myös erilaisia huvilaitteita ja viihdykkeitä, kuten mini-golf, Sky Hike (joka yhdistää maileittain puulatvojen korkeudella olevia korotettuja siltoja), sekä ajelu 1940-luvulta peräisin olevalla junalla.

10) Georgia Aquarium


Huolimatta siitä, kuinka vanha tai nuori olet, tai kuinka paljon tunnet maailman meriä, Georgia Aquarium on ehdottomasti käynnin arvoinen Atlantan nähtävyys.

Georgia Aquariumia mainostetaan tittelilllä maailman suurin meriakvaario, ollen nähtävyys, josta löytyy lukemattomien merellisten otusten valikoima.

Akvaarion osioista lumoava Ocean Voyager on kaikkein suosituin, sisältäen vaikuttava määrä vedenalaisia jättiläisiä, kuten valashaita, rauskuja, tuhansia haita, sekä muita kaloja.

Voit seurata kuin toisesta maailmasta kotoisin olevien maitovalasten tanssia Cold Water Quest galleriassa sekä nauttia interaktiivisista kokemuksista, joissa pääsee paijaamaan molukkirapuja, meritähtiä, ja keihäsrauskuja.


Erikoisosiona akvaariossa on näiden perusohjelmien ohella lisäksi mahdollisuus tavata esimerkiksi delfiinejä, merisaukkoja, ja pingviinejä.