Atomic laskettelu

Atomic laskettelu tuotteet tuottaa Salzburgissa, Itävallassa, sijaitseva yritys, jonka omistaa suomalainen Amer Sports, joka omistaa myös toisen merkittävän laskettelumerkin, Salomonin.

Atomic perustettiin alunperin vuonna 1955, ja se on nykyään maailman johtava lasketteluun liittyvä brändi, jonka tuotteita käyttävät laskettelu-ammattilaisista mm. Hermann Maier ja Bode Miller.

Yrityksen perusti aikanaan Alois Rohrmoser Wagrainin kylässä Itävallassa, ja jo vuonna 1958 yritys tuotti, vielä tuolloin käsityönä, noin 5 000 paria puulaminaatti laskettelusuksia.

Vuoteen 1966 mennessä tuotanto oli kuitenkin muutettu teolliseen tehdastuotantoon elektronisine kontrollineen, joka mahdollisti sekä dramaattisen laadun että tuotantomäärien parannuksen.

Yrityksen varsinainen läpimurto maailman laskettelijoiden tietoisuuteen tuli vuoden 1968 talviolympialaisissa, joissa Olga Pall voitti naisten laskettelun käyttäen Atomicin lasketteluvälineitä.

Vuoteen 1985 mennessä yrityksen tuotteiden suosio oli noussut tasolle, jossa kysyntään vastattiin kahdella tehtaalla ja 590 hengen kokoisella tuotantohenkilöstöllä, valmistaen 720 000 paria suksia vuosittain, joista 89% oli laskettelusuksia ja 11% murtomaasuksia.

Amer hankki Atomicin hallintaansa vuonna 1994, ja aikojen kuluessa Atomicin toimintoihin on liitetty myös Volant (www.volantski.com) luksus-laskettelubrändi, Dynamic, Oxygen lumilautailubrändi, sekä Koflach vuoristohiihtobrändi.

Atomic tunnetaan nykyisellään varsinkin teknisesti edistyneistä hiihtovälineistä.

Voit tutustua koko Atomicin moderniin hiihtovälineiden valikoimaan yhtiön virallisilta nettisivuilta, osoitteessa www.atomic.com.


Jos olet ostamassa Atomicin suksia tai muita tuotteita, virallinen nettisivusto tarjoaa myymälä-haun (“Where to Buy” linkki), jolla voit etsiä yhteystiedot kaikista Suomen Atomic-tuotteita myyvistä jälleenmyyjistä.