Auckland nähtävyydet

Auckland nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat Sky Tower, SheepWorld, SEA LIFE Aquarium, valas ja delfiini safari, sekä Auckland museo.

Sky Tower on merkittävin Aucklandin maamerkeistä samaan tapaan kuin Eiffel-torni symboloi Pariisia.

Se on 328 metriä korkea torni (eteläisen pallonpuoliskon korkein) aivan Aucklandin keskustassa, ja jonka ympäröivissä rakennuksissa on monenlaista aktiviteettia.

Torniin pääset tutustumaan hissillä, ja parhaat näkymät tornista on 3:n näköalatasanteen avulla, joista ainakin yhdessä on lasi-lattia, ja myös hissit jo sinänsä antavat tilaisuuden näköalojen katseluun.

Tornissa on myös 3 ravintolaa ja lahjakauppa, kuin myös mahdollisuus erilaisiin aktiviteetteihin, kuten Sky Jump bungee hyppyyn tornista (skyjump.co.nz) sekä Sky Walk (skywalk.co.nz), joka on kävely pitkin tornin ulkoreunoja ylhäältä käsin olevien valjaiden avulla.

Video: Virallinen SkyWalk promootiovideo.

Koko Sky City kompleksissa (skycityauckland.co.nz), johon Sky Tower kuuluu, on mm. 17 ravintolaa ja baaria, jokailtaisia live show esityksiä, 2 hotellia (5 tähden SKYCITY Grand Hotel ja 4+ tähden SKYCITY Hotel), sekä 2 kasinoa, joihin pääsyn ikäraja on 20 vuotta.

Ravintoloista huomion arvoinen on varsinkin uusi-seelantilaisia ruokia tarjoava a la carte ravintola Orbit, joka sijaitsee Sky Towerin huipulla ja pyörii hitaasti niin että ruokailun aikana näet koko Aucklandin kaupunkisiluetin 360 asteen laajuudelta.

Toinen Sky Towerin ravintoloista on edullisempi, nimeltään The Observatory, ja tarjoaa mm. buffett ruokailua sekä kalaruoka spesiaaleja.

SheepWorld (www.sheepworldfarm.co.nz) on yksi hyvistä tavoista tutustua yhteen Uutta-Seelantia parhaiten kuvastaviin eläimiin, lampaaseen, ja samalla tutustua paikalliseen maalaiselämään, jota varsinkin useat Eteläisen saaren pikkukylät edustavat aidoimmillaan.

Sheepworld sisältää 30 eekkeriä tilaa käyskennellä farmitiloissa, ja näissä tiloissa voit tutustua paikallisiin maatalouseläimiin, tehdä eko-aktiviteetteja, plus nähdä kuuluisan lammaskoira shown (2 show esitysaikaa päivittäin).

Paikalla on myös Musta Lammas -niminen kahvila sekä lahja- ja muistoesinemyymälä, joka myy Uudessa-Seelannissa tehtyjä tuotteita.

Auckland nähtävyydet kohokohtia oleva Sheepworld on noin 65 km Aucklandista, helpon päiväretken päässä.

SEA LIFE Aquarium (virallisesti Kelly Tarlton’s SEA LIFE Aquarium) (kellytarltons.co.nz) on vesiteemapuisto, jossa pääset lähelle eksoottisia eläimiä.

Voit mm. nähdä pingviinien leikkimistä lumen ja jään seassa, seurata haikalojen syöttämistä, sekä nähdä harvinaisia sammakkoja, rauskuja, ja ankerioita.

Video: SEA LIFE Aquariumin virallinen esittelyvideo.

Teemapuistolla on myös usein erilaisia erikoisteemoja, esimerkkinä mm. aikaisemmilta vuosilta harvinaiset kilpikonnat, jonka ympärille järjestetään erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja kävijöitä silmälläpitäen.

Valas- ja delfiinisafari (www.exploregroup.co.nz/en/new-zealand/) on hyvä tapa tutustua Aucklandin maineeseen “Purjeiden kaupunkina”, lähtemällä Aucklandin Viaduct-satamasta suositulle valas- ja delfiini safarille, jotka tyypillisesti kestävät noin 4 ja puoli tuntia.

Safariin kuuluu yleensä myös opastettu kommentaari sataman ja Aucklandin Haurakilahden nähtävyyksistä.

Voit myös osallistua sataman lähialueiden nähtävyysristeilylle 360 Discoveryn (360discovery.co.nz) avulla, jonka reittiohjelmaan kuuluu myös Motuihe saari.

Auckland nähtävyydet parhaimmistoa on myös Auckland museo (aucklandmuseum.com), joka sijaitsee upeassa neoklassisessa rakennuksessa, josta on upeat Aucklandin kaupunkinäkymät.

Museon upeinta antia ovat Maori taonga (Maori-aarteet maorikielellä), sekä eteläisen tyynen valtameren löydöskokoelma, joka kuuluu merkittävimpiin koko maailmassa.

Museon tiloissa on mm. löytöretkikeskus, interaktiivisia aktiviteetteja, sekä Sydämen arvet -niminen näyttely, joka kertoo Uuden Seelannin sotahistoriasta.

Museoon on helppo päästä vaikkapa Explorer bussin avulla (explorerbus.co.nz), joka kiertää keskustan ja useimmat isot nähtävyydet Aucklandissa, mukaanlukien Aucklandin museon.


Voit ostaa bussiin esimerkiksi päivä- tai tuntipassin, jolla voit hypätä bussiin ja bussista passin voimassaoloajan kuluessa niin monen bussin pysäkin kohdalla kuin haluat.