Auckland Uusi-Seelanti

Auckland Uusi-Seelanti tarjoaa laajan valikoiman aktiviteetteja ja seikkailuja, sofistikoituneista museoista, gallerioista ja nähtävyyksistä aina urbaaneihin seikkailuihin, satamaristeilyihin, saari käynteihin, sekä viinitarhoihin.

Aucklandin sijainti on kahden upean sataman, Waitematan ja Manukaun, välissä.

Kaupungin asukkaat nauttivat rennosta, ulkoilma elämäntyylistä, viinitarhoineen, puistoineen, hiekkarantoineen, ja vaikeakulkuisine vuoristoalueineen, kaikki aivan kaupungin kynnyksellä.

Video: Aucklandin virallinen promootiovideo, joka esittelee kaupunkia lomakohteena.

Veden rannalla Viaduct satama on hyvä paikka aloittaa tutustumaan kaupunkiin. Satamasta voit ottaa satamaristeilyn, auttaa miehistöä aidolla America’s Cup jahti risteilyllä, tai ottaa lautan yhteen Hauraki lahden saarista.

Voit myös kiivetä puskaisen Rangitoto saaren huipulle, vierailla viinitarhoilla ja taidestudioilla Waihekessa, tehdä piknikin Motuihen rannalla tai nähdä uhanalaisia Uuden Seelannin alkuperäisiä lintulajeja kauniilla Tiriti Matangilla.

Aucklandin kaupungin ytimessä voit ottaa hissiajelun Sky Towerin huipulle, joka on korkein torni eteläisellä pallonpuoliskolla, nähdäksesi mahtavat näkymät yli kaupungin ja sen sataman, tai voit myös tehdä SkyWalkin tai SkyJumpin adrenaliinin suoniin tuovina seikkailuina.

Kaupungin maamerkkinä toimiva Harbour Bridge tarjoaa lisää seikkailunhaluisille, mukaanlukien sillan ohjatun kiipeämisen sekä maailman ensimmäisen silta-bungee hyppypaikan.

Kulttuurin janoiset voivat nauttia Aucklandin sofistikoituneesta galleria ja museo valikoimista.

Voit nähdä Uuden Seelannin isoimman taidekokoelman Auckland Art Galleryssä, tutustua harvinaiseen Maori taonga (aarteet) kokoelmaan Auckland Museumissa, mennä purjehtimaan historiallisten laivojen mukana National Maritime Museumissa, tai ajaa historiallisella rautiovaunulla MOTAT museossa.

Perheellisille Aucklandin nähtävyyksiin kuuluvat ohjatut käynnit Botanic Gardens puutarhaan, käynti Kelly Tarltonsissa, jossa voi nähdä mm. haiden syöttämistä, tai viettää onnellisen iltapäivän Rainbows End huvipuistossa.

Pohjoisemmasta löytyy myös SheepWorld Kiwi maalaiselämää ja maalaiseläimiä esittelevä show.


Päiväretken päästä löytyvät myös mahdollisuudet rauhallisiin vaellusreitteihin uskomattomissa Uuden-Seelannin maisemissa, villit surffaukseen soveltuvat rannat, historialliset kylät, sekä palkintoja saaneet viinitilat kiertokäynteineen.