Austinin nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain Texasin osavaltion Austinin kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien South Congress Avenue, Barton Springs Pool, sekä Texas State Capitol.

Austin on monella tapaa yksi Amerikan ajankohtaisimpia kaupunkeja, sekä yhtenä nopeiten väkiluvultaan kasvavista kaupungeista että merkitykseltään nousevana turismin kohteena.

Austin Texas Yhdysvallat.

Kaupungin tarina on koko ajan muuttuva kertomus, sisältäen paljon koettavaa ja nähtävää vierailijalle, mukaanlukien puistoja ja mahtavaa ulkoilmassa tapahtuvaa vapaa-ajan viettoa, taiteita, musiikkia, sekä kulttuuritapahtumia.

Austin on usein erilaisten mielipidemittausten kärjessä Amerikan parhaimpiin kuuluvista paikoista asua ja vierailla, kosmopoliittisena kaupunkina, joka tarjoaa kaikkea menettämättä alkuperäistä pienkylän tuntuaan ja omaperäistä energiaansa.

Aina sään salliessa, jopa kuumimpina kesäkuukausina, voit löytää austinilaiset nauttimassa alueen kauniista luonnosta sekä tarjolla olevista ulkoilma-aktiviteeteista.

Vaihtoehtoihin kuuluu monenlaisia tapoja rentoutua, aina ravintoloista shoppailuun, ilta-elämän viettoon ja live-konsertteihin saakka.

1) Hike-and-Bike Trail & Boardwalk

Ann and Roy Butler Hike-and-Bike Trail (joka on nimetty kaupungin entisen pormestarin ja tämän vaimon mukaan) on yli 16 kilometrin sarja ainutlaatuisia, urbaaneja kävelyreittejä Lady Bird Lake -järven ympäristössä Austinin keskustassa, toimien yhtenä kaupungin tärkeimmistä vapaa-ajan viettopaikoista.

Puinen jalkakäytävä, eli Boardwalk -osuus, lisättiin kokonaisuuteen vuonna 2014, tuoden joukkoon uusia reittejä sekä kauneutta.

Järvelle sinällään ei sallita moottoroituja veneitä, joten kajakki-, kanootti-, ja seisoen tehtävä lautamelonta ovat suosittuja tapoja viettää aikaa alueella.

Kävelypolut ja puinen jalkakäytävä ovat molemmat lemmikkiystävällisiä käyntipaikkoja (lemmikkien täytyy olla kuitenkin hihnassa).

Kokemuksena kävelyreitit ja alue edustavat Austinia parhaimmillaan: ulkoilman viettopaikkana upeilla maisemilla ja rennoilla, iloisilla ihmisillä varustettuna.

2) University of Texas

University of Texas -yliopiston historiallinen kampusalue on paikka, jossa voi viettää monipuolisesti vapaa-aikaa erilaisten hauskojen ja ilmaisten aktiviteettien parissa.

Yliopiston keskuspisteenä ja yhtenä päänähtävyytenä toimii University of Texasin kuuluisa torni.

Voit käydä tarkastamassa myös yliopiston jättimäisen amerikkalaisen jalkapallon stadionin, joka toimii paikallisen yliopistojoukkueen, Texas Longhornsien, koti-areenana.

Kampusvierailun yhteydessä sinun kannattaa pistäytyä (ilmaiseksi) Harry Ransom Center -keskuksessa, joka sisältää useita maailman arvostetuimpia yksittäisiä esineitä, kuten maailman ensimmäisen valokuvan sekä aidon Gutenbergin Raamatun.

Samaan tapaan kampaksen kokonaisuuteen kuuluu Lyndon Baines Johnson Library & Museum, jonne myös on ilmainen sisäänpääsy, tarjoten monipuolisesti erilaisia historiallisia ja kulttuurillisia näyttelyitä.

3) Austin Duck Tour

Austin Duck Tour on hauska, selostettu amfibinen kierros Austinin keskustassa, Lake Austin -järven puitteissa ja ympäristössä.

Kierroksen avulla pääset näkemään kaupunkia uppoamattomassa, Yhdysvaltain rannikkovartioston hyväksymässä Hydra Terra -ajoneuvossa.

Hauskuus alkaa, kun hyppäät kyytiin Austin Duck Adventuresin “Ankka” -ajoneuvoon Austinin vierailijakeskuksen luona (602 East 4th Street).

75 minuutin pituinen Austin Duck Tour -retki on yksi kaupungin suosituimmista kiertokäynneistä paikallisiin nähtävyyksiin, sisältäen kohteet kuten Historic Sixth Street -kadun, State Capitol Building -hallintorakennuksen, Bob Bullock State History Museum -museon, Governor’s Mansion -rakennuksen, sekä Lake Austin -järven.

4) SoCo (South Congress Avenue)


SoCo (South Congress Avenue) alue Austinin keskustassa, keskustasta sillan yli on kotina suurelle joukolle tasokkaita putiikkeja, vintage-myymälöitä, ravintola, ja yökerhoja.

Kohde tarjoaa mahdollisuuksia loputtomaan shoppailuun, ja kun tarvitset pattereiden latausta, tarjolla on mm. vanhanaikaisia makeisia Big Top karkkikaupassa sekä herkkuja lukuisissa kadunvarren ruokakojuissa.

Kokonaisuutena tämä eläväinen, omaperäinen ja hienosti Austinia edustava kaistale on täydellinen käveltävä päivänähtävyys, jossa viihtyy myös iltaisin paikan useissa ravintoloissa ja live-musiikkipaikoissa, jotka ovat auki pitkälle yön tunneille.

5) Congress Avenue Bridge -sillan lepakot

Austin saa vuosittain vieraakseen yli miljoona meksikolaista doggilepakkoa, jotka tulevat seudulle kevään lämmentyvien säiden myötä.

Lepakot pysyvät Austinissa aina myöhäiselle syksylle saakka, toimien suurimpina urbaanina lepakkoyhdyskuntana koko Pohjois-Amerikan alueella.

Kun lepakot ovat Austinissa, ne leiriytyvät keskustan Congress Avenue Bridge -sillan seudulla.

Siten kunakin kesäiltana sadat turistit ja paikalliset tulevat katsomaan sillan luokse tätä maailman suurinta kaupungissa asuvaa lepakkoyhdyskuntaa sen tullessa esiin Congress Avenue -sillan puitteista.

Näitä arviolta noin 1,5 miljoonaa lepakkoa on hauska seurata etenkin auringonlaskun aikaan, niiden luodessa mustan, muuttuvan pilven taivaanrannalle niiden etsiessä ötököitä syötäväksi.

6) Austin City Limits -konsertit

Austin City Limits on monella tapaa Austinin live-musiikkikulttuurin kulminaatiopiste, ollen myös koko maan pisimpään yhtäjaksoisesti järjestetty konserttisarja.

Konsertteja alettiin alunperin järjestämään Texasin musiikkikulttuurin juhlistamiseksi – mukaanlukien Western Swing, Texas Blues, Tejano-musiikki, Progressive Country, ja Rock n’ Roll.

Nykyisin konsertteihin kuuluu paikallisia, kansallisia, ja kansainvälisiä taiteilijoita, esittäen monipuolista valikoimaa musikaalisia tyylilajeja, painotuksina mm. Jazz, Alternative Country, Alternative Rock, Folk-musiikki, ja Jam Band.

Konsertit järjestetään W Austin Hotel -rakennuksen tiloissa Austinin keskustassa. Voit käydä katsomassa maksullisia huippukonsertteja käytännössä joka viikonloppuna.

Mikäli paikan päällä järjestetään nauhoituksia, näihin on ilmainen sisäänpääsy (Austin City Limitsin nettisivujen kautta järjestettävällä osallistujalotolla).

7) Mount Bonnell

Mount Bonnell -vuori tarjoaa upeat näkymät Lake Austin -järvelle, ympäröiville jyrkänteille ja miljoonan dollarin koteihin, 360-sillalle, sekä Austinin keskustan siluettiin.

Pääset vuoren korkeimmalle kohdalle portaita tai kävelypolkua pitkin, ja mukaan kannattaa ottaa esimerkiksi piknik-tarvikkeet, sillä niitä varten huipulla on varattuna mm. grilli sekä ruokailupöytiä.

Keskus-Texasin talvien ollessa suurimmalta osaltaan leutoja, vuorenhuipun tarjoama auringonlasku on käynnin ja näkemisen arvoinen lähes vuoden ympäri.

Piknik-paikkana ruokahalua parantaviin näkymiin lukeutuvat muun muassa kauniit Austinin kumpuilevat mäet sekä upea Colorado-joki.

8) Barton Springs Pool

Zilker Park -puiston 144 hehtaarin alueella sijaitsee yksi Austinin kruununjalokivistä – Barton Springs Pool.

Tämä lampi on itsessään noin 1,21 hehtaarin kokoinen, ja siihen tulee vettä maanalaisista lähteistä, joiden keskilämpötila on noin 20°C-21°C, luoden ideaalin paikan uimiseen vuoden ympäri.

Vuosien varrella Barton Springs Pool on houkutellut luokseen kävijöitä kaikista yhteiskuntaluokista aina paikallisista lainsäätäjistä yläosattomissa aurinkoa ottaneisiin 1970-luvun “kapinallisiin” saakka.

Robert Redford oppi uimaan lammen vesissä hänen ollessaan viiden vuoden ikäinen, Redfordin perheen Austinin vierailun aikana.

Nykyään Barton Spring on edelleen huippusuosittu nähtävyys ja vierailukohde niin turisteille kuin paikallisillekin, jossa käy noin 800 000 ihmistä vuosittain.

9) Zilker Metropolitan Park

Zilker Metropolitan Park on 142 hehtaarin kokoinen puisto, kenties koko kaupungin suosituin ja rakastetuin lajissaan.

Puistoon kuuluu kilometreittäin pyöräily- ja kävelypolkuja, junamatkoja Zilker Zephyr -miniatyyrijunan kyydissä, leikkipuisto lapsille, sekä Barton Springs Pool uima-alue.

Muihin puiston kohokohtiin lukeutuvat Zilker Botanical Garden (kasvitieteellinen puutarha), Austin Nature and Science Center (luonto-ja tiedekeskus), Umlauf Sculpture Garden and Museum (veistospuutarha ja museo), ja Zilker Hillside Theater (teatteri).

Kokonaisuutena Zilker Park on Austinin ulkoilmassa vietetyn vapaa-ajan keskus.

Puistossa järjestetään tapahtumia ja festivaaleja läpi vuoden, mukaanlukien Austin City Limits musiikkifestivaalin tapahtumia, Blues on the Green, Trail of Lights, sekä Zilker Kite Festival.

10) Texas State Capitol

Austin ei ole pelkästään kuuluisan University of Texas -yliopiston kotikaupunkia, sillä kaupungissa on myös Texasin osavaltion hallintorakennus, Texas State Capitol Building.

Capitol on rakennuksena poikkeuksellinen esimerkki myöhäisen 1800-luvun tyylistä julkisrakentamista, ja sitä pidetään yhtenä koko maan hienostuneimmista osavaltion hallintorakennuksista.

Texas State Capitol Building rakennuksesta tuli osa Yhdysvaltain kansallista historiallisten paikkojen rekisteriä vuonna 1970 ja kansallinen historiallinen maamerkki vuonna 1986, jolloin sen arvo “merkittävästä annistaan amerikkalaiselle historialle” tunnustettiin.

Capitolin tontti kattaa päärakennuksen ohella noin 8,9 hehtaarin alueen, sisältäen historiallisia rakennuksia, 17 muistomerkkiä, ja kauniisti maisemoituja ruohokenttiä.

Päärakennuksen rotundassa on näytillä muotokuvat kaikista Texasin tasavallan presidenttinä tai Texasin osavaltion kuvernöörinä toimineista henkilöistä.

Capitoliin kuuluu yhteensä lähes 400 huoentta ja yli 900 ikkunaa. Paikka on kaikessa komeudessaan erinomainen kohde oppia lisää Texasin historiasta.