Australia nähtävyydet

Australia nähtävyydet parhaimmistoa ovat Iso valliriutta, Siniset vuoret, Sydneyn oopperatalo, Sydneyn Bondi Beach ranta, sekä Melbournen Queen Victoria markkinat.

Iso valliriutta (www.gbrmpa.gov.au) on maailman kuuluisin koralliriutta, joka koostuu yhteensä 2900:sta yksittäisestä koralliriutasta ja 900:sta saaresta 2 600 kilometrin pituudella.

Koosta kertoo jotain se että Iso valliriutta on nähtävissä avaruudesta käsin. CNN nimesi koralliriutan yhdeksi 7:stä maailman luonnon ihmeestä.

Laajan biodiversiteetinsä ja lämpimien selkeiden vesiensä ansiosta Ison Koralliriutan ympärille on kehittynyt paljon turisteja palvelevaa teollisuutta.

Voit päästä Isolle Valliriutalle useista Australian Queenslandin osavaltion rantakaupungeista, joista järjestetään päivittäisiä laivaretkiä koralliriutalle ja useiden laivaretkijärjestäjien avulla on mahdollista myös sukeltaa koralliriutalla.

Suosittuihin tapoihin tutustua koralliriuttaan kuuluvat sukeltamisen lisäksi mm. lasipohjaiset laivat vedenalaiset observatoriot, sekä helikopteri lennot yli Ison valliriutan.

Siniset vuoret (visitbluemountains.com.au) on vuoristo-alue noin 50 km Sydneyn metropolin alueesta.

Alueen viehätyksen luo sen dramaattinen luonto, jonka kohokohtiin lukeutuvat jyrkät, parhaimmillaan 760 metriä olevat vuoristoputoukset ja aina 1190 metriin kohoavat vuorenhuiput.

Sinisten vuorten kohokohtiin kuuluu mm. Katoomba Näköala Rautatie, joka on maailman jyrkin rautatie, laskeutuen parhaimmilaan 52 asteen kulmassa, ja oli aikanaan käytössä Katoomba kaivostoiminnan tarpeisiin 1900-luvun alusta.

Sinisillä vuorilla on myös Scenic Skyway lasipohjainen köysirata, jolla pääsee alas Jamison laaksoon, sekä Scenic Flyway, jyrkin köysirata Australiassa.

Alueella on myös useita mahdollisuuksia kävelyyn henkeäsalpaavassa luonnossa, turvallisia, merkittyjä reittejä pitkin.

Sydneyn oopperatalo (sydneyoperahouse.com) on yksi tunnetuimmista Sydneytä ja koko Australiaa symboloivista rakennuksista, jonka suunnitteli tanskalainen arkkitehti Jørn Utzon.

Rakennus on tyyliltään ekspressionistista modernia designia, ja sen silmiinpistävin piirre ovat sarja massiivisia kuoren muotoisia rakennelmia toinen toisensa päällä, muodostaen rakennuksen katon.

Rakennus pitää sisällään konserttihallin, ooppera-teatteritilan, kuin myös mm. draamateatterin ja studion, ja toimii kotina Opera Australialle, Sydney Theatre Company:lle, sekä Sydneyn Sinfonialle.

Kiertokäynnin oopperataloon voit helposti myös yhdistää ruokailuun, sillä rakennuksesta löytää erinomainen ravintola nimeltään Bennelong.

Video: Oopperatalon esittely.

Australia nähtävyydet parhaimmistoon kuuluu myös Sydneyn Bondi Beach ranta, joka on yksi maailman tunnetuimmista hiekkarannoista, ja kuvastaa hyvin koko Australian luonnetta auringon ja rantojen maana.

Bondi Beach sijaitsee noin 7 km Sydneyn keskustasta,ja se on kooltaan noin kilometrin pituinen.

Rannalla uidessa kannattaa olla varovainen, sillä osa rannasta tunnetaan nimellä “Backpackers’ Express” merelle vievien pohjavirtojensa takia. Siten kannattaa pitäytyä vain alueelle joka on merkitty uimista varten.

Alueella on rannan lisäksi useita rannalla käyviä palvelevia ravintoloita, kahviloita, ja hotelleja.

Melbournen Queen Victoria markkinat (qvm.com.au) on yli 7 hehtaarin koollaan suurin ulkoilmamarkkinapaikka eteläisellä maanpuoliskolla.

Markkinapaikka on ollut avoinna aina noin vuodesta 1850 saakka, ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden ostaa mm. hedelmiä ja vihanneksia, liha- ja kalatuotteita, sekä deli- ja gourmet-ruokia.


Turisteille mielenkiintoisimpia tuotteita ovat usein kuitenkin ei-ruoka tuotteet, kuten australialaiset vaatteet, kengät, korut, ja käsintehty taide ja käsityötavarat.