Autolla Viroon

Jos tarkoituksenasi on tulla omalla autolla Viroon, on syytä muistaa maan erikoisolot esimerkiksi tiestön kunnon suhteen.

Suomen Viron suurlähetystön mukaan, jonka korviin suomalaisten autoilijoiden ongelmat usein tulevat maassa, Viron tieverkosto ei vastaa nykyisellään suomalaista tasoa.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että tiestön huonokuntoisuus voi aiheuttaa yllättäviäkin murheita mukaan otettavalle moottoriajoneuvolle, joten on hyvä varmistaa että mukanasi ovat kaikki tarpeelliset puhelinnumerot mahdollisten ongelmatilanteiden varalta.

Hätätilanteiden varalta on hyvä muistaa esimerkiksi Viron yleinen hätänumero, joka on 112, ja poliisin numero, 110. Eesti Autoklubin maantiepalvelu auttaa numerossa +372 6979 188.

Tallinnan alueella liikkuessasi tarpeen voi tulla keskustan poliisilaitoksen päivystysnumero, joka on voimassa 24h, +372-6125410.

Jos hätätapauksen johdosta tarvitset apua suurlähetystön ja sen konsulaatin palveluista, Suomen kansalaiset voivat soittaa konsulaattiin numerossa +372-6103 200, ja viikonloppuisin sekä juhlapyhinä puhelinpäivystykseen +372-5059660.

Lisäksi on muistettava että moottoriajoneuvolla Virossa matkustaessa on oltava mukana, Suurlähetystön antamien ohjeiden mukaan:


  • voimassa oleva ajokortti
  • alkuperäinen rekisteriote
  • voimassa oleva vakuutus (on suositeltavaa ottaa mukaan omasta vakuutusyhtiöstä saatava Green Card eli vihreä kortti )
  • vuokra-auton kuljettajalla autovuokraamon myöntämä maastavientilupa
  • laina-autolla liikkuvalla omistajan valtakirja, joka valtuuttaa viemään auton maasta
  • yrityksen autoa käyttävällä yrityksen valtakirja (yrityksen johtaja voi myös esittää kaupparekisteriotteen, jossa hänet mainitaan yrityksen johtajaksi)

Hyvä tietolähde lukea ennen Viroon autolla lähtemistä on Eesti Autoklubin nettisivut, osoitteessa www.autoclub.ee (jos et puhu Viroa, voit kääntää sivut suomeksi Google Translate palvelun avulla: translate.google.fi)