Balin matkat

Balin matkat tähän noin 4,2 miljoonan asukkaan saareen, sen upeine rantoineen ja kauniine trooppisine luontoineen ja eläimineen kuuluvat suomalaisten suosikkikohteisiin läpi vuoden.

Saari, joka on Indonesian tärkein turistikohde ja yksi sen 14 000 saaresta, muodostaa myös yhden maan Bali provinsseista (joita on Indonesiassa kaikkiaan 34), pääkaupunkinaan Denpasar.

Bali on alueena erikoinen osa Indonesiaa, koska saari pitää sisällään suurimman osan maan hindu-vähemmistöstä, siten, että paikan asukkaista noin 92% edustaa hindu-uskontoa, muutoin islamilaisessa maassa.

Balilaisesta taloudesta suuri osa riippuu turismista, ja matkailijoiden tuoman talouden menestystarinan myötä saaresta onkin muodostunut yksi maan rikkaimmista alueista.

Suurin osa suomalaisten tekemistä matkoista kohdistuu saaren eteläosiin, siten, että tärkeimmät lomakylä ovat Kuta (kuuluisine rantoineen), Legian, Seminyak, Oberoi, Sanur (itärannikolla), Ubud (saaren keskiosissa), Jimbaran, Nusa Dua, sekä Pecatu.

Turismin myötä myös suuri osa kansainvälisiä lomalaisia on hankkinut pysyvän loma-asunnon saarelta, Thaimaan kohteiden tapaan, ja useita uusia 5-tähden rakennuskohteita (mukaanlukien “miljoonan dollarin huviloita”) on rakenteilla etenkin Bukitin niemimaalle, saaren eteläisellä puolella.

Bali on voittanut lomakohteena useita kansainvälisiä palkintoja vuosien varrella, mukaanlukien “Best Island” palkinnon Travel and Leisure lehdeltä vuonna 2010. Travel and Leisure valitsi paikan maailman parhaaksi saarilomakohteeksi etenkin kiitos houkuttelevan ympäristönsä (vuoristot ja ranta-alueet), laajan nähtävyyksien kirjonsa, sekä erinomaisten kv. ja paikallisten ravintoloidensa.

Yksi alueelle viime vuosina turisteja, myös suomalaisia matkustajia, tuonut tekijä on vuoden 2010 filmiversio kirjasta Eat, Pray, Love, joka perustuu Elizabeth Gilbertin samannimiseen bestseller muistelmateokseen, ja kuvattiin osittain Balin Ubudissa ja Padang-Padang Beachilla.

Kirjassa, joka mm. vietti 57 viikkoa New York Times lehden bestseller listan kärjessä vuonna 2006, Gilbert kuvailee aikaansa Ubudissa, etsien balanssia elämäänsä perinteisen spirituaalisuuden ja parantamisen kautta, joka johtaa rakkauteen.

Yksittäisistä turistikategorioista kaikkein eniten paikalla käy australialaisia, kiinalaisia, sekä japanilaisia turisteja. Yhteensä Balillä käy vuosittain noin 3 miljoonaa ulkomaista turistia, ja 5 miljoonaa kotimaista lomailijaa.


Suomalaisten suosimiin kohteisiin, joihin on tarjolla matkapaketteja useista erilaista matkatoimistoista, kuten Tjäreborgilta, kuuluvat Kuta Beach, Nusa Dua, Sanur Beach, Ubud, Jimbaran Bay, Legian Beach, Lovina Beach, ja Candidasa.