Bangkok nähtävyydet

Bangkok nähtävyydet parhaimmistoa ovat Grand Palace kuninkaallinen palatsi, Wat Phon Buddha patsas, Wat Arun temppeli, Siam Paragon ostoskeskus, sekä Chao Phraya jokiristeily.

Grand Palace kuninkaallinen palatsi (palaces.thai.net) on entinen Thailand kuninkaan residenssi, ja koostuu useista merkittävistä rakennuksista Chao Phraya joen itäisellä rannalla.

Palatsin kohokohtiin kuuluvat Wat Phra Kaew temppeli, josta löytyy kuuluisa Smaragdi Buddha, sekä Chakri Mahaprasad rakennus, jonka arkkitehtuurissa näkyy Italian Renesanssin vaikutus.

Wat Pho (watpho.com) on Buddhalainen temppeli, joka sijaitsee aivan Grand Palacen vieressä, ja on kuuluisa massiivisesta Buddha patsaastaan, joka on yksi maailman suurimpia, ja myös siitä, että Thai hierontatekniikka sai alkunsa tästä temppelistä.

VIDEO: Esittelyvideo Wat Pho:sta.

Buddha-patsaan lisäksi huomionarvoisia yksityiskohtia temppelissä ovat mm. Prang (tornimainen rakennelma) temppelin sisäpihalla sekä kivijättiläis patsaat sisääntulo portin ohessa.

Wat Arun temppeli (watarun.org) sijaitsee Chao Phraya joen länsirannalla, ja sen tunnetuin piirre on sen keskuksena oleva Khmer tyyliin rakennettu prang tornirakennelma.

VIDEO: Esittely Wat Arun temppelille.

Temppelin nimi Thain kielellä on Auringonnousun temppeli, joka saattaa johtua siitä, että aamun ensimmäiset auringonsäteet heijastuvat temppelin pinnasta helmimäisellä vaikutelmalla.

Siam Paragon ostoskeskus (www.siamparagon.co.th) on yksi Aasian suurimpia kauppakeskuksia joka on hyvä sisällyttää Bangkokin matkaan varsinkin siinä vaiheessa kun on tuliaisten oston aika.

Ostoskeskus sisältää suuren valikoiman kauppoja ja ravintoloita, multiplex elokuvateatterin, Siam Ocean World akvaarion (joka on suurin sisä-akvaario Kaukoidässä), näyttelyhallin, keilailuhallin, karaoke keskuksen, sekä Thai Taidegallerian, kuin myös oopperakonsertti hallin.

Chao Phraya jokiristeily Chao Phraya joella, jonka nimi kääntyy mm. Kuninkaiden Joen nimelle suomeksi, on miellyttävä tapa nähdä useat joen varrella olevat nähtävyydet, kuten Wat Arun temppeli sekä Grand Palace.


Jokiristeilyjä ja risteilypaketteja järjestää mm. Chao Phraya Express Boat Company (www.chaophrayaexpressboat.com).