Bangkokin parhaat nähtävyydet

Katsaus Thaimaan pääkaupungin Bangkokin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Ko Kret -saari, Muang Boran, sekä Wat Pho.

Bangkok tarjoaa turistikohteena erinomaisen valikoiman nähtävyyksiä ja vaihtoehtoja aktiiviloman viettoon.

Useimmat ensi kertaa Bangkokissa kävijät valitsevat käyntilistaansa kaikki pääturistikohteet, kuten kunnioitusta herättävän Bangkokin Suuren palatsin, joka on myös koko maan kunnioitetuin nähtävyys.

Läheinen Wat Pho on myös keskeinen nähtävyys, sisältäen kuuluisan jättimäisen lepäävän Buddha-patsaan.

Kiertäessäsi kaupungin arkkitehtuurillisia ihmeitä, sinun kannattaa vierailla Vimanmek Mansionin luona, johon on ilmainen sisäänpääsy Suuren palatsin lipulla).

Lisäksi, jos haluat tutustua Thai-temppeleihin ja muistomerkkeihin, paras kohde tähän Bangkokissa on Muang Boran.

Ulkoilma-elämää rakastaville matkaajille kohokohtia ovat esimerkiksi Bang Krachaon avoimet viheralueet ja rauhalliset vesiväylät sekä hurmaava Ko Kretin saari.

Yksi moderneista, vähemmän tunnetuista Bangkokin luksuskokemuksista on käynti Embassy Diplomat Screens elokuvateatterissa, jossa voit kokea ajankohtaisia filmejä puitteissa, joihin ei Koti-Suomessa törmää.

Vierailu Bangkokin Chinatownissa (kiinalaiskorttelissa) on myös ainutlaatuinen kokemus, josta löytyy monenlaisia kujia tutkittavaksi sekä erinomaisia ruokailupaikkoja.

Perheiden suosima nähtävyys kaupungissa on lisäksi Queen Saovabha Institute Snake Farm, jossa näet Thaimaan hurjimpia, vaarallisimpia, ja kauneimpia käärmeitä turvallisissa puitteissa, tullen samalla informoiduiksi näistä olioista ja viihdytetyksi koko rahan edestä.

1) Embassy Diplomat Screens

Vaikka elokuvissakäynti ei normaalisti kuulukaan minkään maan huippunähtävyyksiin, Bangkok tekee tässä suhteessa poikkeuksen, kiitos sen ainutlaatuisen Embassy Diplomat Screens teatterinsa.

Embassy Diplomat Screen on kuuden intiimin katseluhuoneen kokoinen, kuin yhdistelmänä yksityisklubia ja henkilökohtaista elokuvateatteria.

Vieraat teatteriin pääsevät nauttimaan joukosta asiakkaille varattuja palveluja, kuten henkilökohtaisesta hovimestarista, joka on kutsuttavissa näytöksen ajan napinpainalluksella, ilmaisista syötävistä ja viinistä & samppanjasta lounge-tilassa, sekä jopa minibaarista (osassa katseluhuoneita).

Katseluhuoneiden kalustus koostuu huippumukavista istuinpaikoista, aina täysistä vuodesohvista alkaen, tehden elokuvakokemuksesta kuin olohuoneessa olemisen, yhdessä tyynyjen, vilttien, ja henkilökohtaisen valaistuksen ja kaukosäätimien kanssa.

Voit valita katseluhuoneeksi myös tilan, joka sisältää aidosta nahasta valmistetut kotelotuolit, jotka muistuttavat bisnesluokan lentokonetuoleja, mennen täysin makuuasentoon jalkatukien kera.

Embassy Diplomat Screenin päälounge, joka muistuttaa tyyliltään elokuvateatterin sijasta miljonäärin palatsia, mukana mm. marmorinen pyöreä baari ja pehmeät istuimet, on tila, jonka käyttöön kannattaa jättää aikaa ennen varsinaisen filmin alkua.

Kokonaiskokemuksena Embassy Diplomat Screen on kuuden tähden palvelulla ja luksuksella täytetty elämys, jota ei löydy Suomesta, ja sinällään se, minkä filmin valitset katsottavaksi, on toisarvoista muistojen kannalta.

2) Bang Krachao

Vaikka monille Bangkokin kävijöille kaupungista eivät tulekaan päällimmäisenä mieleen luonnonkokemukset, huippuluokan sellainen on tarjolla Bang Krachaon muodossa.

Bang Krachao, joka tunnetaan myös “Bangkokin keuhkoina”, on laaja viheralue Klong Toeystä Chao Phraya -joen toiselle puolelle.

Puisto, joka oli alunperin etnisten burmalaisten mon-kansan asutusta, sisältää hedelmätarhoja ja puutarhoja, ja sen alueella vallitsee tiukka asemakaava, joka estää modernit rakennustyöt.

Kokonaisuuden kohokohta on noin 40 hehtaarin kokoinen Sri Nakhon Kuenkhan -puisto puiden, järvien, ja kävelypolkujen keitaana.

Voit vuokrata puistoon tutustumista varten polkupyörän, suunnaten esimerkiksi korotettujen rantapengerten puitteisiin, joita kulkee läpi puisten paalujen varaan rakennettujen kylien.

3) Ko Kret -saari

Ko Kret on Chao Phraya -joen varren saari Bangkokin pohjoisessa päädyssä.

Alunperin Mon-kansan asuttama saari on kuuluisa saviastia-keramiikastaan ja perinteisestä “khao cher” Thai-makeisesta, joka on tuoksuveden ja lisukkeiden kanssa tarjoiltavaa riisiä, jota on vaikea löytää muualta Bangkokista.

Saari omaa monella tapaa enemmänkin eteläisen paratiisin tunteen kuin että se olisi osa maan pääkaupunkia, sillä alue koostuu pienistä autottomista väylistä, rappeutuneista kotitaloista, sekä maalaismaisesta ilmapiiristä.

Kaikkiaan Ko Kret on vain 7 kilometriä ympäriinsä, joten se on täydellinen kohde kävelyretkille ja polkupyörän vuokraukseen, jossa voit viettää aamupäivän keramiikkapajoissa ja Mon-luostareissa vierailuun, meren antimien sekä makeisten syömiseen, tai vain rauhallisista puutarhoista hiljaisuudessa nauttien.

4) SEA LIFE Ocean World

SEA LIFE Ocean World on huippusuosittu nähtävyys etenkin perhelomalaisten keskuudessa, vaikkakin sen sisäänpääsymaksu on nähtävyyksien korkeimpia.

Tyylikkään Siam Paragon Mall kauppakeskuksen alle rakennettu SEA LIFE Ocean World koostuu sarjasta jättimäisiä meriakvaarioita, jotka toimivat kotina yli 30 000 kala- ja merieläimelle eri puolilta maailmaa, mukana haikaloja, piraijoita, rauskuja, delfiineitä, sekä paljon muuta.

Nähtävyyden seitsemän osa-aluetta esittelevät kaikkea aina hurmaavista vesimyyristä ja saukoista vähemmän viehättäviin antennisiipisimppuihin ja kivikaloihin saakka, mukana runsaasti merten erilaisia petoeläimiä.

SEA LIFE Ocean Worldin kokemukseen kuuluvat lisäksi haiden, pingviinien, sekä kotkarauskujen syöttämisnäytökset, 270-asteen vedenalainen tunneli, kuin myös hämmästyttävä “Open Ocean”, Aasian suurikokoisin panoraminen akvaario, jossa näet erilaisia haikaloja kosketusetäisyyden päässä.

5) Muang Boran

Muang Boran, joka tarkoittaa “ikivanha kaupunki” Thain kielellä, on valtava, 97 hehtaarin kokoinen, Thaimaata muistuttamaan rakennettu ulkoilmamuseo.

Museo, joka on maineeltaan maailman suurin lajissaan, pitää sisällään yli 100 miniatyyrireplikaa kuuluisista Thai-rakennuksista ja kohteista, joista kukin on asetettu alueella vastaamaan täsmälleen niiden oikeiden vastineiden sijaintipaikkaa.

Kokoelmaan kuuluvat kopiot kuuluisista Sukhothain ja ikivanhan pääkaupungin Ayutthayan temppeleistä, kuin myös tunnettu Nakhon Ratchasiman Phimai-pyhäkkö, sekä pienoismalli kiistanalaisesta Phra Wihan temppelistä, joka sijaitsee Thaimaan ja Kambodzan rajalla.

Löydät kokonaisuudesta myös kelluvan markkinapaikan sekä muun muassa grillattua kanaa ja som tam papaya salaattia myyviä kojuja.

6) Vimanmek palatsi

Yksi Bangkokin usein sivuutetuista päänähtävyyksistä on Vimanmekin palatsi, entinen kuninkaallinen palatsi ja maailman suurikokoisin kullatun tiikkipuun rakennus.

Nähtävyytenä Vimantek edustaa uskomatonta arkkitehtuurillista saavutusta sekä käsityöläistaidon näytettä, jossa käynti on siellä vietetyn iltapäivän arvoinen.

Palatsi rakennettiin vuonna 1900 kuningas Rama V:lle, ja se avattiin yleisölle museona vuonna 1982.

Vimantek, joka yhdistää erinomaista viktoriaanista ja Thai-arkkitehtuuria, esittelee puitteissaan Rama V:n käsityötuotteita, valokuvia, ja henkilökohtaisia esineitä, kuin myös harvinaisia muita kohokohtia, kuten ensimmäisen Thai-kielen kirjoituskoneen, strutsin munista tehtyjä teekuppeja, Rama V:n teleskooppikokoelman, sekä Thaimaan ensimmäisen suihkun.

Entistä kuninkaanpalatsia välittömästi ympäröivät alueet ovat nähtävyys itsessään, sisältäen idyllisiä lampia, suihkulähteitä, ja puutarhoja.

7) Kuningatar Saovabhan instituutin käärmefarmi (Queen Saovabha Institute Snake Farm)

Kuningatar Saovabhan instituutin käärmefarmi on yhtäaikaa viihdyttävä ja informatiivinen kokemus, eikä lainkaan niin turisteille vesitetty nähtävyys kuin monet muut vastaavat paikat eri puolilla maata.

Instituutti, joka operoi paikkaa, omistaa rakennuskompleksin, johon sisältyy näyttelyalue 35 eri lajille käärmeitä, sadan asiakaspaikan areenan käärmemyrkyn uuttamisnäytöstä varten, museon, näyttelyn käärmeiden evoluutiosta, anatomiasta, ja toksikologiasta, yhdessä huipputasoisen tutkimuskeskuksen sekä ulkoilma-serpentariumin kanssa, jota käytetään käärmenäyttelyihin sekä käärmeenkäsittelynäytöksiin.

Sisätilamuseo on täynnä interaktiivisia näytöksia, ja sen live-käärmeidenkäsittelynäytös on laadultaan erinomainen, tarjoten valokuvaustilaisuuksia useista maailman myrkyllisimmistä ja suurimmista käärmeistä, joita tuodaan näytille niiden hoitajien leikkisän uhmakkuuden kera.

8) Wat Pho

Wat Pho on Bangkokin suurin ja vanhin (vaikkakin nykyinen rakennus on kokonaisuudessaan jälleenrakennettu) temppeli, joka on kuuluisa jättimäisestä makaavasta Buddha-patsaastaan, joka on yli 45 metriä pitkä.

Jättikokoinen veistosteos on täysin kullalla peitetty, ja sen huomionarvoisiin yksityiskohtiin kuuluvat sen jättimäiset jalat, joissa on 108 Buddhan hyväenteistä merkkiä helmiäisistä upotettuina.

Wat Phon tilavat maa-alueet sisältävät yli 1000 Buddhan kuvaelmaa, joista monet ovat peräisin historiallisten pääkaupunkien Ayutthayan ja Sukhothain raunioista.

Kohde toimii myös kotipaikkana Thaimaan kaikkein arvostetuimmalle perinteisen hierontataidon koululle.

Useat maan rikkaista ja kuuluisista tulevat Wat Phohon saamaan erilaisia hoitoja, ja voit seurata heidän jalanjäljissään ottamalla vaikkapa virkistävän vartalokuorintahoidon tai jalkojen rentouttavan reflexologiahoidon.

9) Bangkokin kiinalaiskortteli (Chinatown)

Bangkokin kiinalaiskaupunginosa on täynnä historiaa, pienten kujien sokkeloita, erinomaisia ruokailupaikkoja, markkinoita, temppeleitä, sisältäen myös yhden harvoista kohteista kaupungissa, jossa käveleminen on miellyttävä ja suotuisa tapa siirtyä paikasta toiseen.

Kohokohtiin alueella kuuluvat jättimäinen Wat Traimit temppeli ja sen 700-vuotta vanha, 5,5 tonnia painava Buddha-patsas, maailman suurin lajissaan, sekä Wat Mangkon Kalawat, kiinalaiskorttelin suosituin temppeli, joka on aina täynnä eksoottisten suitsukkeiden tuoksuja ja jumalanpalvojia.

Muita näkemisen arvoisia kohteita Chinatownissa ovat vanhojen kaupparakennusten väylät, ulkoilma-kalaravintolat Yaowaratin ja Soi Padungdaon kulmassa, Sampeng Lanen markkinapaikka, sekä Trok Itsaranuphapin markkinat, jossa myydään tuoreita maalaistuotteita & mausteita.

10) Suuri palatsi

Suuri palatsi on koko Thaimaan arvostetuin ja henkeäsalpaavin nähtävyys, joka sisältää maan vierailluimman temppelin, Wat Phra Kaewin, joka tunnetaan paremmin nimellä Smaragdibuddhan temppeli.

Kuningas Rama I:sen rakennuttama temppeli on Thaimaan pyhin rakennus, ja täynnä varsinkin paikallisia viikonloppuisin. Palatsilla käydessäsi itse smaragdibuddhan näkeminen, vaikka se on vain 75 cm korkea, onkin keskeinen osa vierailun kokemusta.

Voit ostaa temppelillä suitsuketikkuja, kynttilöitä, tai kultalehtiä, mikäli haluat liittyä pyhiinvaeltajien joukkoon tekemään lahjoitusta jumalille.


Temppelissa käyntiin vaaditaan sovelias asustus, mikä tarkoittaa käytännössä, että vaatetukseen eivät saa kuulua aluspaidat, shortsit, sandaalit, tai muunlaiset paljastavat vaatteet.