Barcelonan matkat

Barcelonan matkat kuuluvat suomalaisten suosikki kaupunkilomakohteisiin, yhdessä Pariisin, Lontoon, Madridin, ja Milanon kanssa.

Suomalaisia turisteja alueelle tuo kaupungin upea välimerellinen kaupunkikulttuuri, jota värittää kaikkiaan 4,5 miljoonan Barcelonan metropolin asukkaan tuoma syke arkipäiväiseen elämään.

Kaupunki perustettiin aikanaan antiikin roomalaisten toimesta, ja ajan myötä Barcelonasta on kasvanut Välimeren tärkein kaupunki monella mittarilla mitattuna, niin taloudellisesti kuin kulttuurillisestikin.

Barcelona kuuluu maailman tärkeimpiin turismin kohteisiin, taloudellisiin moottoreihin, ja näyttelyiden / messujen / kulttuuritapahtumien keskuksiin, ja sen vaikutus näkyy myös mm. mediassa, muodissa, tieteissä ja taiteissa, tehden siitä yhden aidoista globaaleista kaupungeista.

Suomalaiset usein valikoivat matkaansa joukon nähtävyyksiä, paikkoja joissa ruokailla aitoa espanjalaista/katalonialaista keittiötä, sekä katuja, joissa voi shoppailla vaatteita ja muita tuotteita laidasta laitaan.

Monille kaupungista jää mieleen sen useat arkkitehtuurilliset nähtävyydet, etenkin arkkitehti Antoni Gaudín luomat rakennukset Eixamplen kaupunginosassa, mukaanlukien La Sagrada Familia katedraali, joka on ollut rakenteilla vuodesta 1882 (ja on edelleen).

Toinen Gaudín luomista keskeisistä nähtävyyksistä Barcelonassa on fantasiamainen Parc Guell -puisto.

Barcelona tunnetaan myös ydinkeskustansa Las Ramblas alueesta, jonka muodostavat viisi bulevardimaista katua, joka on täynnä elämää 365 vuorokautta vuodessa, ostospaikkoineen, katumyyjineen, ja performanssitaiteilijoineen.

Las Ramblasin läheltä löydät myös Barri Góticin, kaupungin gotiikkakortteli, josta löytyy historiallista ilmapiiriä, vanhoja rakennuksia, roomalaisia muureja aina 200-luvulta saakka, sekä usean vanhan eurooppalaisen kaupungin tapaan historiallisen keskustan kapeita kujia baareineen ja kahviloineen.

Useimmat suomalaiset lentävät Barcelonaan, ja kaupunki onkin nykyisin yksi tärkeimmistä eurooppalaisista matkustuskeskuksista, tarjoten sekä 35 matkustajaa vuodessa näkevän lentokentän, kuin myös yhden keskeisimmistä risteilysatamista.

Jos olet pidemmällä lomalla Barcelonassa, kaupungista löytyy AVE luotijunia muihin kohteisiin maan sisällä, joten pääset käymään vaikka Madridissa (2h43min per suunta) päiväretkellä junaa käyttämällä.


Matkapaketin ottamalla matkailutoimistojen kautta, hotellisi sijaitsee yleensä lähellä Las Ramblas -kävelykatua tai Barri Gòticin kaupunginosassa, jotka ovat erittäin keskeisellä paikalla kaupunkia. Jos haluat hotellin kuitenkin rauhallisemmalta alueelta Barcelonaa, voit käyttää mm. metroa tai bussilinjoja keskustaan päästäksesi..