Barcelonan parhaat nähtävyydet

Katsaus Espanjan Barcelonan kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Picasso-museo, Parc Güell, sekä La Rambla.

Barcelonasta löytyy monipuolinen valikoima tasokkaita, hienoja, innovatiivisia, ja todella mahtavia nähtävyyksiä sekä aktiviteetteja.

Alue on täynnä avantgarde arkkitehtuuria, trendikkäitä designeja, sekä edistynyttä kaupunkikehitystä, puhumattakaan Barcelonan nykyaikaisen taiteen kulttuurista ja yhteyksistä taiteen kuuluisuuksiin kuten Picasso, Miro, ja Dali, joista kukin piti Barcelonaa kotipaikkanaan elämänsä varrella.

Jos etsit herkuttelulomaa, historiaan liittyviä nähtävyyksiä, tai Antoni Gaudin taideteoksia, Barcelonasta löytyy riittävästi vaihtoehtoja viikkojenkin pituisen loman ajaksi.

Voit esimerkiksi osallistua tapas-herkkukierrokselle, käydä ihailemassa Gaudin suunnittelemia rakennelmia eri puolilla Barcelonaa, nähdä Gaudin aikalaisten, kuten Lluis Domenech i Montanerin, taidetta, tai patikoida upeata Ciutadella-puistoa.

Vaihtoehdoissa on mukana reilusti myös erilaisia ilmaisia nähtävyyksiä ja tekemistä, sekä erinomaisia aktiviteetteja lapsiperheille.

La Rambla on yksi Barcelonan pääväylistä, hauska kävelyreitti nähdä kaupungin hienoimpiin lukeutuvia näkymiä ja shoppailla tasokkaita tuotteita.

Kaupungista löytyy lisäksi suklaamuseo, joka ei ole ilmainen, mutta tarjoaa viihdyttävää ajanvietettä tuntien ajaksi.

1) Picasso-museo (Museu Picasso)

Picasso-museo on yksi keskeisistä Barcelonan turistinähtävyyksistä, näkemisen arvoinen kohde nykytaiteesta pitäville kaupungin kävijöille.

Museo sisältää kompaktin mutta kattavan valikoiman taiteilijan töitä, joiden avulla pääset tutustumaan hänen elämänsä ja uransa eri vaiheisiin.

Picasso-museon toimintaan kuuluvat erikoisnäyttelyt, jotka ovat avoinna vain muutaman viikon kerrallaan, joten sinun kannattaa aina tarkistaa paikan kalenteri ennen paikalla käyntiä.

Museoon ja Picasson elämään Barcelonassa voi käydä tutustumassa erilaisten opastettujen Picasso-kierrosten avulla (kuten Hi. This Is Barcelona… “The Intimate Picasso” -kierros), jotka käyvät läpi museon ohella usein myös katuja, baareja, ja kauppoja, joissa taiteilija vietti aikaa ja joista hän sai inspiraatiota töihinsä.

2) Parc Güell

Parc Güell on yksi Antoni Gaudin mestariteoksista, puisto, johon sisältyy muun muassa maailman pisin penkki sekä Gaudin pieni talo, jossa hän asui usean vuoden ajan.

Puisto on sekoitus modernia designia, arkkitehtuuria, ja luontoa, havainnollistaen Gaudin taiteen yhteydet luonnon kauneuteen ja sen suuruuteen.

Voit nähdä puistosta kauniit kaupunkinäkymät, ja tuoda näiden näkymien ihailun oheen vaikkapa piknik-lounaan, jota voi nauttia paikan ruohikolla.

Parc Güell on romanttinen ja erittäin ainutlaatuinen puisto, joka yhdistää aitoja modernismin rakenteita rikkaisiin sekä kauniisiin maisemiin.

Puiston kokemuksiin kuuluu Gaudi Experience, joka on pienikokoinen myymälä ja interaktiivinen huvipuistolaite Parc Güellin sisäänkäynnin yhteydessä.

3) Parc de la Ciutadella

1700-luvun aikana rakennettu Parc de la Ciutadella, joka muunnettiin puistoksi 1800-luvun aikana, on nykyään erinomainen paikka perheiden ulkoiluihin, jooga-tunneille osallistumiseen, kokoontumisiin ystävien kesken, sekä rentouttavaan ajanviettoon luonnon parissa.

Puiston keskustassa on pienikokoinen lampi, jonka rannalla voit seurata ja käydä syöttämässä joutsenia, sekä nauttia lounasta piknik-pöydän ääressä.

Kohokohtiin lukeutuu lisäksi kaunis Josep Fonsterin suunnittelema suihkulähde. Antoni Gaudi toimi tämän suihkulähteen toteuttamisen aikoihin Fonsterin oppipoikana ja apurina.

4) Hospital Sant Pau

Hospital Sant Pau, jota usein kutsutaan lempinimellä “Kivilouhos” sen sisältämän vaikuttavan veistoskivisen julkisivun ansiosta, rakennettiin varhaisen 1900-luvun aikana Gaudin suunnitelmien pohjalta.

Rakennusta pidetään yhtenä maailman suurimmista abstrakteista veistosteoksista, jonka UNESCO julisti maailmanperintökohteeksi vuonna 1984.

Nimensä Hospital Sant Pau on saanut kuudesta pienestä keskiaikaisesta sairaalasta, mutta nykyisin rakennus pitää sisällään Barcelonan taidekoulun (Escola Massana) sekä Katalonian kansalliskirjaston (Biblioteca de Catalunya). Sairaalatoiminta loppui rakennuksessa vuonna 2009.

Kyseessä on yksi vähemmän tunnetuista Barcelonan modernistisista rakennuksista, joka on hieman syrjässä keskeisiltä turistireiteiltä.

5) Palau de la Música Catalana

Palau de la Música Catalana Barcelona Espanja.

Palau de la Música Catalana on upea konserttisali, jossa koettu konsertti on mieleenpainuva barcelonalainen elämys lomasi puitteisiin.

Konserttisalin rakennus on tyyliltään modernistinen mestariteos, joka toteutettiin vuosina 1905-1908 arkkitehti Lluís Domènech i Montanerin suunnitelmista.

Paikka valmistui alunperin Barcelonan kuoroseuran tiloiksi, mutta nykyään se operoi keskeisenä tapahtumapaikkana kaikenskaalaisille live-konserteille.

Voit tutustua konserttisaliin myös opastettujen kiertokäyntien avulla, joita järjestetään sekä englanninkielellä että espanjaksi.

6) La Sagrada Familia

La Sagrada Familia kirkko Barcelona Espanja.La Sagrada Familia kirkko on kaikista Antoni Gaudin suunnittelemista rakennuksista kuuluisin.

Tämä oli Gaudin viimeinen työteos ennen hänen kuolemaansa, ja se on edelleen keskeneräinen yli 100 vuotta jo kestäneiden rakennustöiden jälkeen.

Kirkko, jonka on määrä näillä näkymin valmistua vuonna 2026, on useimpien Barcelonassa kävijöiden ohjelmalistalla.

Vaikket vierailisikaan kirkon sisätiloissa, rakennuksen ulkoiset julkisivut, sen historia, ja mestarillinen design ovat yhtälailla henkeäsalpaava kokemus.

Voit vierailla kirkon sisällä omatoimisesti, osana opastettua kiertokäyntiä, tai audio-oppaan ohjaamana.

La Sagrada Familian tornit, jonne pääsee ylös hissien avulla, tarjoavat omalta osaltaan upeat näkymät Barcelonan kaupunkiin.

7) La Rambla

La Ramblaa pitkin käveleminen on olennainen turistikokemus Barcelonan vierailijoiden keskuudessa.

Tämä kuuluisa kävelyväylä on itse asiassa yksi koko Euroopan suosituimmista ja maailman kuuluisimmista lajissaan.

Rannan yhteydessä olevalta Colonilta (Kristoffer Kolumbuksen patsaalta) alkava La Rambla jatkuu aina Plaza Catalunya aukiolle saakka, jakaen kaupungin toisen puolen vanhaankaupunkiin & gotiikkakortteliin, sekä toisen puolen Ravalin alueeseen.

La Ramblan päädystä löytyy Eixamblen asuinalue, josta kaupunki laajeni ulospäin 1800-luvun loppupuolella.

Kokonaisuutena La Rambla on viihdyttävä ja hauska kävelyreitti, jonka varrelta löytyy kaikkea aina katutaiteilijoista katukauppiaisiin ja taidemaalareihin saakka turistien iloksi.


Pidä kuitenkin mielessäsi, että La Rambla on Barcelonan kaikista alueista todennäköisin joutua taskuvarkauden kohteeksi, joten sinun kannattaa suojata mukana olevat arvotavarasi etenkin kadulla käynnin aikana.