Berliini nähtävyydet

Berliini nähtävyydet parhaimmistoon kuuluvat Brandenburgin portti, Reichstag rakennus, Gendarmenmarkt, East Side galleria, sekä Potsdamer Platz.

Brandenburgin portti on yksi tärkeimmistä Berliinin symboleista samaan tapaan kuin esimerkiksi Eiffel torni symboloi Pariisia tai Tuomiokirkko symboloi Helsinkiä.

Portin historiallinen merkitys oli olla yksi historialliseen Berliiniin johtavien teiden porteista, ja se on ainoa joka näistä porteista on jäljellä.


VIDEO: Brandenburgin portin esittely.

Brandenburgin portin käynnin yhteyteen on helppo yhdistää käynti Reichstag rakennus, joka toimii modernin Saksan parlamentin, Bundestagin, tapaamispaikkana.

Reichstag rakennus oli lähes hylättynä toisen maailmansodan jälkeisen ajan aina Saksojen yhdistymiseen saakka, jolloin se kunnostettiin vanhaan loistoonsa, ja on yksi hienoimpia rakennuksia Berliinissä.

Reichstag rakennuksen kohokohtiin kuuluu sen katolla oleva lasinen kupoli, josta on 360 asteen näkymät yli Berliinin kaupunkinäkymän. Käynti kupolissa on mahdollista ilman ennakkovarausta.

Gendarmenmarkt on yksi tärkeimmistä Berliinin aukioista, ja sillä sijaitsevat sekä Berliinin konserttitalo (www.konzerthaus.de), saksalainen tuomiokirkko, kuin ranskalainen tuomiokirkkokin.

Gendarmenmarkt aukiolla toimii myös yksi Berliinin suosituimmista joulumarkkinoista talvisin.

East Side galleria (eastsidegallery.com) on 1.3 km pitkä sektio Berliinin muuria, joka toimii avoimena näyttelytilana taiteelle joka on maalattu viimeisiin jäljellä oleviin Berliinin muurin jäänteisiin.

Galleria on ainutlaatuinen todiste kaupungin historiallisesta jaosta itä- ja länsi-osiin, ja on omalta osaltaan myös symboli Berliinistä.

Potsdamer Platz on huippumoderni osa Berliiniä, sillä tämä noin 50 hehtaarin alue vapautui rakentamiselle aivan Berliinin sydämeen vasta Berliinin muurin kaaduttua. Käynti Potsdamer Platzilla on helppo yhdistää mm. käyntiin Brandenburgin portilla, joka on noin 1 km päässä.


Potsdamer Platzin kohokohtiin kuuluvat “Arkaden” ostoskeskus kolmessa kerroksessa, Euroopan isoin kasino “Spielbank Berlin”, sekä Potsdamer Platz No. 1:ssä oleva “Panoramapunkt” näköalatasanne, joka on noin 100 metrin tasolla maasta, ja johon pääset Euroopan nopeimmalla hissillä.