Biarritz Ranska nähtävyydet

Biarritz Ranska nähtävyydet parhaimmistoon kuuluvat Musee de la Mer de Biarritz akvaario, Planète Chocolat suklaamuseo, Grande Plage promenadi, Majakka esplanadi, sekä Port des Pêcheurs satama.

Musee de la Mer de Biarritz akvaario (museedelamer.com) tarjoaa upean, noin 150 eri kalan ja merieläimen kokoelman, joka on koottuBiskajanlahdella olevista eläimistöstä.

Akvaario sijaitsee upeassa Art Déco arkkitehtuurin rakennuksessa, jossa akvaarion lisäksi on myös baari, teehuone panoramisine näköaloineen, ja lahjatavaramyymälä.

Merieläin kokoelman kohokohtiin kuuluvat varsinkin hylje-allas, hailuola, ja merilintukokoelma. Hyvä aika ajoittaa käynti akvaariolle on hylkeiden ruokinta-aikaan, jota pääsee katsomaan päivittäin klo 10:30 ja 17.

VIDEO: Ranskankielinen Museé de la Mer de Biarritzin tv-mainos.

Planète Chocolat suklaamuseo (www.planetemuseeduchocolat.com) on ainutlaatuinen löytöretki suklaan maailmaan.

Museo kertoo suklaan taustoista usealla eri lähestymistavalla, mukaanlukien historian suklaanvalmistukselle aina Maya intiaanien ajasta nykyaikaiseen tehdastuotantoon.

Museon kohokohtiin kuuluvat sen myös sen ainutlaatuiset näyttelyt, kuten suklaasta tehtyjen patsaiden näyttely. Tarjolla on opastettuja kiertoja museoon ja voit osallistua myös suklaan maistamis-tapahtumiin.

Suklaamuseosta löytyy myös suklaamyymälä, jonka erikoisuuksiin kuuluvat Baski-perinteen suklaaherkut.

Biarritz Ranska nähtävyydet kohokohtiin kuuluu myös Grande Plage promenadi, joka on rantakävelyreitti joka yhdistää rannoistaan ja merielämästään kuuluisan Biarritzin kauneimmat rannat, Miramar rannan Grande Plage rantaan.

Promenadin rannoista varsinkin Grande Plagen ympäristö toimii ilta-elämän keskuksena kaupungissa.

Promenadin varrelta löytyy myös upea Hôtel du Palais hotelli (www.hotel-du-palais.com), joka toimi aikoinaan keisarillisena residenssinä Napoleonille.

Majakka Esplanadi (esplanade du Phare de Biarritz) on kävelytie joka tarjoaa upeimmat näköalat Biarritzissa.

Esplanadin varrella voit nähdä kaupungin nähtävyyksistä mm. Rocher du Bastan, Rocher de la Viergen, Port des Pêcheurs sataman, Biarritzin Kasinon, Landes rannikon, ja Pyreneiden vuoriston, ja hyvällä säällä jopa Espanjan rannikon.

Phare de Biarritz majakka, jonka mukaan esplanadi on nimetty, on yksi esplanadin kohokohtia, ja käynnin arvoinen, varsinkin sen ylhäältä tarjoamien panoramisten näkymien ansiosta.

Port des Pêcheurs satama on kuvankaunis pieni satama, joka on jäänne siitä keisarillisesta satama-hankkeesta, joka alueelle piti tulla, mutta joka hylättiin vuonna 1870.

Jos tavoitteenasi on lomasi aikana nauttia Baskimaan ruokaherkuista, Port des Pêcheursin ravintolat ovat oikea osoite nauttia parhaimmista Baskimaan kalaruoista idyllisessä ympäristössä.


Baskimaan ruoka-erikoisuuksiin, joita Biarritzissa voit kokeilla, kuuluvat noin yleisimmällä tasolla mm. “piperade” (kinkku, pippuri, tomaatti, ja sipuli sekoitus), “chipirones” (mustekala joka on keitetty omassa musteessaan), ja “zikiro” (liekkigrillattu lammas). Paikallisiin jälkiruokiin kuuluu mm. “kanougas” (suklaa-toffee).