Birminghamin nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain Alabaman osavaltion Birminghamin kaupungin nähtävyyksiin, mukaanlukien Alabama Adventure huvipuisto, Birminghamin eläintarha, sekä Civil Rights District.

Amerikan kansalaisoikeusliike ja siihen liittyvä historia on keskeinen osa Birminghamin menneisyyttä, ja tähän kuuluvat nähtävyydet ovat olennainen osa kaupungin antia.

Birmingham Alabama Yhdysvallat.

Birminghamista löytyvä Civil Rights District -korttelisto koostuu tähän osaan Amerikan historiaa liittyviä maamerkkejä, kuten Birmingham Civil Rights Institute näyttelyineen.

Birmingham Civil Rights Institute sijaitsee vastapäätä 16th Avenue Baptist Church -kirkkoa ja puistoa jossa kansalaisoikeusliikkeen protestoijat ottivat yhteen poliisin kanssa vuonna 1963.

Muista nähtävyyksistä Vulcan Park and Museum kronikoi omalta osaltaan kaupungin historiaa, läheltä museota löytyessä suurikokoinen, kaupungin varhaiselle rautateollisuudelle omistettu valurautainen veistostyö.

1) Alabama Adventure huvipuisto

Alabama Adventure on kesäpuisto, josta löytyy kaikkea.

Kuumimpina päivinä voit viilentyä Splash Cityn vesissä, kaikkien nauttiessa Magic Cityn huvipuistolaitteista ja Marvel Cityn tarjotessa laitteita perheen pienempiä varten.

Ruokaa ja juomaa kesäpäivän viettoon saa ostettua puolestaan Alabama Adventuren Celebration Street osiosta.

Hauskanpidon pisteenä iin päällä ovat puiston kesäkonsertit, joissa on tyypillisesti esiintynyt mm. aikaisempien kausien American Idol -kilpailun finalisteja.

2) Birminghamin kasvitieteelliset puutarhat (Birmingham Botanical Gardens)

Birminghamin kasvitieteellinen puutarha Alabama Yhdysvallat.

Birminghamin kasvitieteelliset puutarhat sisältävät alueita täynnä ruusuja, kamelioita, villikukkia, saniaisia, ja iiriksiä, hiljaisessa, panoraamisessa ympäristössä.

Alueen kierroksen kohokohtiin nousevat tyypillisesti muun muassa japanilainen puutarha ja teehuone, jotka ovat tyyniä rakenteita yksinkertaisuudessaan.

Kokonaisuuteen kuuluu lisäksi Kaakkois-Yhdysvaltojen suurin kasvihuone.

3) Birminghamin eläintarha (Birmingham Zoo)

Birminghamin eläintarhan puitteissa voit vaellella villin luonnon ääressä, nähden kaikkiaan yli 1000 eläintä ja lintua, jotka ovat asutettuina niiden luonnonmukaisia elinolosuhteita muistuttaviin elinympäristöihin.

Eläintarhan toimintaan kuuluvat pysyvät näyttelyt sekä jatkuvasti vaihtuvat erikoisnäyttelyt, kuin myös monenlaiset interaktiiviset aktiviteetit lapsille.

4) Sloss Furnaces National Historic Landmark

Sloss Furnaces National Historic Landmark Alabama Yhdysvallat.

Sloss Furnaces kansallinen historiallinen maamerkki on kansallinen monumentti, joka kunnioittaa terästeollisuutta, josta Birmingham on kautta aikain ollut kuuluisa.

Sloss furnaces, eli Sloss-sulatusuunit olivat toiminnassa ja osana tätä paikallista terästeollisuuden menestystarinaa vuosina 1882-1971.

Monumentti antaa vierailijoille mahdollisuuden nähdä sekä tärkeän kohteen Birminghamin teollisessa menneisyydessä että innovatiivisen taideteoksen, jonka ovat luoneet paikalliset metalliveistäjät.

Maamerkin vanha teräshalli toimii vuoden mittaan useiden konserttien ja erikoistapahtumien pitopaikkana, sillä se on muunnettu amfiteatterin muotoon.

Sloss Furnaces National Historic Landmark nähtävyyteen voi käydä tutustumassa opastetuilla kiertokäynneillä, jotka kestävät kahden tunnin ajan. Sinun tulee varata kiertokäynti vähintään kahta viikkoa ennen haluamaasi kiertokäyntiajankohtaa.

5) Vulcan

Vulcan Birmingham Alabama Yhdysvallat.

Vulcan, ainutlaatuinen Birminghamin nähtävyys, on maailman suurikokoisin valurautainen veistostaideteos.

Kyseessä on kaunis, massiivinen näkymä, “Vulcanin” toimiessa kunnianosoituksena Birminghamin varhaiselle terästeollisuudelle.

Yli 60 tonnia painava ja 16,7 metriä korkea taideteos valmistui vuonna 1904 St. Louisin maailmannäyttelyä varten.

Taideteos seisoo näköalatornin vieressä yli 4 hehtaarin kokoisen Vulcan Park -puiston keskustassa.

Läheisen Vulcan Centerin näyttelyt kronikoivat omalta osaltaan Birminghamin rikasta historiaa.

6) Arlington Antebellum Home and Gardens

Arlington Antebellum Home and Gardens on nähtävyytenä kaupungin ainoa ennen Amerikan sisällissotaa (ja ennen kaupungin perustamista vuonna 1871) valmistunut rakennus.

Kyseessä on täysin entisöity uuskreikkalaista tyyliä edustava kartano, joka rakennettiin vuosina 1845-1850 kauniisti maisemoiduille tontille.

Kartano sisältää upean kokoelman antiikkeja ja taideteollisia töitä eri puolilta maailmaa.

Vierailu kartanossa on aidosti käynti hienolla menneellä aikakaudella.

Tiloissa järjestetään vuoden mittaan kaksi vuosittaista festivaalia, Arlington Country Fair sekä Christmas at Arlington.

7) Sixteenth Street Baptist Church

16th Street Baptist Church on kohde, joka toimi näyttämönä yhdelle Amerikan kansalaisoikeusliikkeen kauhistuttavimmalle tapahtumasarjalle, jossa pommi särki sunnuntaipäivän hiljaisuuden ja vei neljän nuoren tytön hengen.

Nykyään 16th Street Baptist Church on symbolinen maamerkki sekä ihmisten epäinhimillisyydestä että heidän kapasiteetistaan rakkauteen ja anteeksiantoon.

Kirkon seurakunta on elämää sykkivä, ja sen pyhin paikka melko kaunis kokonaisuus walesiläisine ikkunamaalauksineen.

Jos haluat tutustua kirkkoon opastetun kiertokäynnin avulla, sinun tulee ottaa yhteyttä kirkon edustajiin puhelimitse hyvissä ajoin ennen käyntiä.

8) Tannehill Ironworks Historical State Park

Tannehill Ironworks Historical State Park Birmingham Alabama Yhdysvallat.

Tannehill Ironworks Historical State Park on historiallinen osavaltiopuisto, jossa konfederaation armeija täydensi rautavarastojaan Amerikan sisällissodan aikana.

Tämän rauhallisen ja hiljaisen nähtävyyden taustalla ovat traagiset tapahtumat 31. maaliskuulta 1865, kun unionin armeija saapui paikalle ja laittoi tuleen sekä rautatehtaan että työläisten asuinmökit.

Nykyään kohde on osavaltiopuistoa, jossa voi harrastaa mm. hevosratsastusta, patikointeja alueen polkuja pitkin, käydä syömässä piknik-lounasta tai leiriytyä sitä varten varatuilla alueilla, sekä vierailla rautamuseossa ja tehtaan hirsimökeissä.

9) Civil Rights District

Kansalaisoikeuksien korttelit, eli Civil Rights District, on birminghamilainen alue, joka sisältää kansalaisoikeusliikkeeseen liittyviä nähtävyyksiä, mukaanlukien kohteet Civil Rights Institute and Museum, Kelly Ingram Park, sekä Sixteenth Street Baptist Church.

Muita lähellä sijaitsevia kohokohtia ovatAlabama Jazz Hall of Fame ja historiallinen Carver Theater for the Performing Arts.

Korttelin päässä alueesta on Birminghamissa syntyneen, Temptations-yhtyeen päälaulaja Eddie Kendrickin mukaan nimetty puisto, Eddie Kendrick Memorial Park.

Civil Rights District sijaitsee itään Birminghamin liikekeskustasta.

10) Birminghamin kansalaisoikeuksien instituutti (Birmingham Civil Rights Institute)

Birminghamin kansalaisoikeuksien instituutti on museo, jonka galleriat vievät sinut läpi rotuerottelun aikakauden ja kansalaisoikeusliikkeen historian Amerikassa.

Museon multimedia-näyttelyt esittävät niitä dramaattisia tapahtumasarjoja, joita tapahtui Birminghamissa ja muualla Yhdysvalloissa.


Kansalaisoikeuksien instituutti toimii lisäksi ihmisoikeusasioiden tutkimuslaitoksena, toimien isäntänä erilaisille koulutuksellisille seminaareille.