BMW Welt ja BMW museo Munchen

BMW Welt ja BMW museo Munchen toimivat aivan BMW autoyhtiön pääkonttorin yhteydessä, tarjoten monitoimisia näyttelytiloja sekä autonvalmistajan historiasta että nykyisestä autontuotannosta.

BMW Welt (bmw-welt.com) (suomeksi BMW-maailma) on Bayerische Motoren Werke AG yhtiön monitoimirakennus, jossa firman asiakkailla on mahdollisuus tutustua erilaisten kokemusten ja näyttelyiden kautta BMW:n autojen nykytuotantoon.

BMW Welt toimii myös jakelukeskuksena autoille, ja paikkaa pidetään yhtenä parhaista paikoista vastaanottaa tilaamasi BMW sen tarjoamien, vasta varten auton tilaajia varten suunniteltujen asiakaselämysten takia.

BMW Welt Munich Germany

KUVA: Futuristinen BMW Welt rakennus valmistui vuonna 2007, ja sijaitsee aivan vastapäätä Olympiaturm tornia.

BMW Museum Munich Germany

KUVA: BMW Welt rakennuksen vieressä oleva hopean värinen futuristinen BMW museo valmistui vuonna 1972, Munchenin olympialaisten avajaisten yhteyteen.

BMW Vierzylinder Munich Germany

KUVA: BMW-Vierzylinder (“Neljäsylinteri”) pilvenpiirtäjä vuodelta 1972, joka toimii autonvalmistajan päämajana, on aivan BMW Welt rakennuksen ja museon kupeessa ja myös yksi tunnetuimmista Munchenin maamerkeistä.


VIDEO: BMW museon, Welt sekä pilvenpiirtäjä -rakennusten erikoisvalaistusshow BMW-i sarjan autojen julkistamisen yhteydessä.

Keskuksessa järjestetään lisäksi erilaisia tilaisuuksia ja konferensseja.

BMW Welt tarjoaa myös erilaisia BMW tuotteiden kauppoja, sekä tasokkaan gastronomisen ravintolan.

Viereinen BMW museo (www.bmw-museum.com) puolestaan tarjoaa katsauksen autonvalmistajan historiaan, varsinkin yhtiön ajan myötä edistyneen teknisen kehityksen kautta.

Mukana näyttelyssä on mm. moottoreita, turbiineja, lentokoneita, moottoripyöriä, sekä erilaisia ajoneuvoja, joista kaikki eivät ole päätyneet tuotantoon, ja varsinkin konseptiautojen suhteen näyttely kattaa viimeisten 20 vuoden periodin.

Museo, joka kävellään spiraaliamuotoista näyttelyaluetta myöten alhaalta ylös, päättyy pieneen teatterisaliin ja interaktiivisiin näyttelyihin, joissa voit multimedian kautta oppia lisää autojen tekniikoista.


BMW museo on kävijämäärillä mitattuna Munchenin kolmanneksi suosituin museo-nähtävyys, Deutsches Museum museon ja Pinakothek der Moderne modernin taiteen museon jälkeen.