Boca Ratonin nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain Floridan osavaltion Boca Ratonin kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Boca Ratonin taidemuseo, Boca Raton Resort and Club, sekä Morikami Museum and Japanese Gardens.

Boca Ratonin nähtävyyksiin kuuluu monipuolisesti kaikenlaista koko perheelle, rannoista villiin luontoon, kulttuuritapahtumiin ja museoihin saakka.

Kulttuurin suhteen kohokohtina monille turisteille ovat esimerkiksi konsertit Mizner Park puiston amfiteatterissa ja laajat taidekokoelmat Boca Ratonin taidemuseossa.

Morikami Museum and Japanese Gardens on omalta osaltaan ainutlaatuinen yhdistelmä kasvitieteellistä puutarhaa, historiallista nähtävyyttä, ja japanilaista kulttuuria.

Boca Raton Florida Yhdysvallat.

Lähempänä Bocan kauniita rantoja oleva yli 8 hehtaarin kokoinen Gumbo Limbo Nature Center tarjoaa opetuksellisia näyttelyitä alueen luontoon ja eläimistöön liittyen.

1) Deer Creek Golf Club

Deer Creek Golf Club on maailmanluokan designin ja tasokkaan golfklubin kohde erinomaisella radalla, joka on siitä harvinainen luksusklubi, että se on avoinna kaikille kävijöille.

Koska Deer Creek sisältää yhden Etelä-Floridan arvostetuimmista golf-radoista, se on toiminut isäntänä mm. USGA Senior turnaukselle (2003) ja LPGA Tour’s Mazda Classic kilpailuille (1979-84).

Rata, jonka on suunnitellut Arthur Hills, on tunnettu sen kumpuilevista väylistään, jotka ovat harvinaisia Floridan puitteissa, sekä viheriöistään, jotka on toteutettu TifEagle Ultradwarf Bermuda -ruoholla.

2) Morikami museo ja japanilaiset puutarhat (Morikami Museum and Japanese Gardens)

Ryhmä japanilaisia siirtolaisia tuli varhaisen 1900-luvun aikana Floridaan laittaakseen alulle maatalous-yhteisön.

Yhteisö ei menestynyt, mutta yksi sen jäsenistä, George Morikami, lahjoitti 80 hehtaaria maata tämän yrityksen ja kotimaansa kunniaksi.

Nykyään tästä alkuperäisestä lahjoituksesta on kasvanut kokonainen kulttuurikompleksi, johon kuuluu näyttelyitä japanilaisesta kulttuurista ja perinteistä.

Näyttely kronikoi tarkoitetun maatilallisyhteisön vaiheita, ja voit nähdä myös muun muassa taideteoksia, bonsai-puita, sekä paikallista esineistöä ja käsityötuotteita.

Museon kokonaisuuteen lukeutuu teatteri, kirjasto, multimediakeskus, aito teehuone, myymälä, kahvila, sekä uskomattoman hienot japanilaiset puutarhat ja sen vesi-elementit.

Keskus järjestää ajoittain lisäksi kursseja perinteisten käsityötaitojen ja seremonioiden suhteen.

3) Delrayn kunnallisranta (Delray Municipal Beach)

Delrayn kunnallisranta on lähes aina kiireinen ja täynnä kaikenikäisiä kävijöitä vuoden ympäri.

Näet rannalla niin perheitä lomalla, nuoria ihmisiä lentopalloa pelaamassa, kuin myös senioreita paistattelemassa päivää lämpimässä auringossa.

Läheltä löytyy runsaasti parkkitilaa, kuin myös kattava valikoima ravintoloita ja muita ruokailupaikkoja rannalla vietetyn päivän yhteyteen.

Delrayn kunnallisrannan vedet ovat ihanteellisia uimiseen, ja rannan myötäisesti löytyy hengenpelastajia pitämässä huolen että kaikki kävijät ovat suojattuja ja turvassa.

4) Boca Ratonin taidemuseo (Boca Raton Museum of Art)

Boca Ratonin taidemuseo Florida Yhdysvallat.

Tämän hienon museon juuret juontavat 1940-luvulle, jolloin ryhmä kulttuurihenkisiä paikallisia asukkaita laittoi voimansa yhteen parantaakseen Bocan taidekulttuuria.

Nykyisin museo toimii upeissa tiloissa Mizner Park alueella, sisältäen yli 4000 taideteosta pysyvässä kokoelmassaan.

Keskeisiä osia kokoelmassa ovat sen eurooppalaiset ja amerikkalaiset nykytaiteen teokset, kuin myös esikolumbialaiset mesoamerikkalaiset taidetyöt, oseanialaiset esineet, ja läntisen Afrikan heimotaide.

Taidemuseon keramiikkakokoelma, ulkoilmaveistosteosten puutarha, sekä vaikutuksen tekevä valokuvataiteen kokoelma ovat myös näytillä kävijöille. Keskuksen toimintaan kuuluvat lisäksi vaihtuvat näyttelyt.

Voit ostaa muistoksi mukaan käynnistäsi erilaisia muistoesineitä ja lahjatavaroita taidemuseon myymälästä.

5) Gumbo Limbo Nature Center


Gumbo Limbo Nature Center on keskus, jonka tehtävänä on mm. levittää tietoisuutta luonnollisesta elinympäristöstä ja Floridan ympäristöllisistä ongelmista.

Paikallisen puulajin mukaan nimetty laitos kattaa noin 8 hehtaarin kokoisen alueen rannikkoa, suojellen maisemaa sekä vierailijoille että paikalliselle villieläimistölle.

Laitoksen alueeseen kuuluu kohotettu puinen jalkakäytävä sekä näkötorni, josta avautuvat näköalat ympäröivään maastoon. Museon sisätiloissa on puolestaan erilaisia koulutuksellisia näyttelyitä ja eläviä otuksia.

Ulkoilman suolavesisäiliöt pitävät sisällään merillä asuvia eläinlajeja, tarjoten kävijöille mahdollisuuden tutustua niihin lähietäisyydeltä.

6) Spanish River Park

Spanish River Park on yksi alueen suurimmista puistoista, sisältäen runsaasti tilaa tutkia aluetta kaikessa rauhassa ja riittävästi kohokohtia pitääkseen mielenkiinnon yllä koko käynnin ajan.

Useille puiston kävijöille kohokohdiksi nousevat meressä uiminen sekä auringonotto rannalla, kuin myös rannalla grillaaminen & piknik-pöytien hyödyntäminen ruokailuun.

Muita aktiviteettivaihtoehtoja rannalla ovat sen tarjoamat polkupyöräilyväylät ja luontopolut kuntoilua varten, sekä rantalentopalloa varten olevat paikat.

Spanish River puiston etuihin kuuluvat lisäksi sen näköalatorni ja hyvässä kunnossa pidetyt käymälät.

7) Boca Raton Resort and Club


Vuonna 1926 avattu Boca Raton Resort & Club on tyylikäs, arkkitehti Addison Miznerin suunnittelema kompleksi, joka toimi ensimmäisenä askeleena Boca Ratonin kehityksessä kohti sen nykyistä asemaa maailmanluokan lomakohteena.

Hotellirakennus, joka suunniteltiin muistuttamaan välimerellistä linnoitusta, toimi alunperin nimen “Cloister Inn” alla ja yksityisklubina, kuin myös myöhemmin hetken aikaa toisen maailmansodan sotilasparakkeina.

Nykyisin Boca Raton Resort and Club kuuluu koko Yhdysvaltojen suosituimpiin lomakeskuksiin, ja sen on tasokas kohde hyvävaraisille seudulla vierailijoille.

Lomakeskuksen palatsimaisiin ominaisuuksiin lukeutuvat mm. kaksi golf-rataa, yksityinen ranta, tenniskenttiä, satamalaituri, Spa Palazzo, sekä valikoima huippuluokan ravintoloita.

8) South Beach Park

South Beach Park on suosittu ranta, joka saa usein vähemmän kävijöitä kuin monet muut alueen kehitetyistä rannoista, tarjoten viehättävän hengenvartijoiden asuttaman osan rantalinjaa.

Useimmat kävijät tulevat viettämään rannalla aikaa auringonoton ja uimisen merkeissä, mutta paikka on ideaali myös snorklaamiseen.

9) Boca Ratonin vanha kaupungintalo (Boca Raton Old Town Hall)

Boca Ratonin vanha kaupungintalo on upea rakennus, jonka suunnitteli Boca Ratonin visionäärinen arkkitehti, Addison Mizner.

Rakennuksesta on muodostunut vuosien aikana merkittävä kaupungin maamerkki ja symboli, kiitos etenkin sen sisältämän huomiota herättävän kultaisen kupolin.

Vaikka Miznerin omat rahat loppuivat ennenkuin hän pystyi viemään talon rakennustöitä loppuun saakka, William Alsmeyer, toinen paikallisarkkitehti, korjasi suunnitelmia ja vei projektin loppuun.

Näinä päivinä rakennus on säilytyspaikka Bocan historiaa edustaville esineille, sisältäen museon joka kertoo kaupungin kulttuurillisesta ja arkkitehtuurillisesta menneisyydestä.

10) Loxahatcheen kansallinen villieläinten suojelualue (Loxahatchee National Wildlife Refuge)

Vaikka monet amerikkalaiset tietävät eteläisen Evergladesin villieläinten ja luonnon suojelualueen, useat eivät tunne tähän kokonaisuuteen kuuluvaa pohjoisempaa ulottuvuutta, Loxahatcheen kansallista villieläinten suojelualuetta.

Tämä turvapaikka edustaa kooltaan huomattavasti huvennutta pohjoista Evergladesia, sisältäen esimerkiksi kosteaa preeriaa ja suo-alueita.

Osa suojelualueen toimintaa on toimia suojapaikkana villieläimille, etenkin linnuille, mutta se toimii myös vesihuollon alalla, tarkkaillen veden tasoja suhteessa keinokasteluun ja hätävaratarpeisiin, sekä auttaa estämään meriveden joutumista makeanveden reserveihin.

Kokonaisuuteen kuuluvat lisäksi vierailijakeskus, kävelypolkuja, näköalatasanne, ja kanoottireittejä.