Bordeaux Ranska nähtävyydet

Bordeaux Ranska nähtävyydet parhaimmistoon kuuluvat Grand Théâtre de Bordeaux teatteri, Place de la Bourse aukio, Les Quais kaupunginosa, St. Michel torni, ja Sainte-Catherine ostoskatu.

Grand Théâtre de Bordeaux teatteri (opera-bordeaux.com) otettiin käyttöön vuonna 1780, ja sen on suunnitellut arkkitehti Victor Louis.

Rakennus tehtiin taiteiden ja valon temppeliksi, ja sen neoklassiseen tyyliin rakennetun julkisivun kohokohtiin kuuluu 12 kolossaalista Korinttilaista pylvästä, joiden huipulla on 12 patsasta, jotka esittävät yhdeksää muusaa ja kolmea jumalatarta (Juno, Venus, ja Minerva).

Rakennus toimii kotina sekä Opéra National de Bordeaux oopperalle että Ballet National de Bordeaux baletille. Vierailuja ja kiertokäyntejä Grand-Théâtre teatteriin organisoi Office de Tourisme de Bordeaux (www.bordeaux-tourisme.com), kaupungin virallinen turismitoimisto.

Place de la Bourse aukio sijaitsee upealla paikalla Garonne joen rannalla, ja se rakennettiin vuosien 1730 ja 1755 välillä Gabriel arkkitehtiperheen toimesta, ja edustaa parhainta Bordeaux arkkitehtuuria tuolta periodilta.

Aukiota ympäröivät kaksi paviljoona-tyylistä rakennusta, Bourse (Osakepörssirakennus) ja Musée des Douanes (Tullimuseo, joka kertoo Bordeauxin sataman historian),

Aukion keskellä on kuvankaunis suihkulähde, joka tekee aukiosta yhden henkeäsalpaavimmista kokonaisuuksista kaupungissa. Pääset suoraan aukiolle, Station Place de la Bourse asemalle, raitiovaunuyhteyksillä (www.infotbc.com) eri puolilta kaupungilla.

Les Quais kaupunginosa toimi historiallisesti Bordeauxin satamana, mutta nykyään aluetta kehitetään turismikäyttöön.

Kaupunginosa sijaitsee pohjoiseen päärautatieasemalta, molemmilla puolilla Garonne jokea.

Kaikista Garonne joen ylittävistä silloista ei pääse yli kävellen, kuten Aquitaine sillasta, ja idyllinen tapa ylittää joki toiselle puolelle Les Quais kaupunginosaa onkin käyttää tarjolla olevia lauttoja.

Les Quaisin silloista juuri Aquitaine silta on kuuluisin, ja se on itse asiassa Ranskan suurin silta. Muista silloista voit kävellä yli Pont Neuf sillasta, joka on kaupungin vanhin silta yli Garonne joen.

Alueelta löytyy 180 metriä pitkä vanha sotilaslaiva nimeltään “Colbert”, joka on ollut museolaivana vuodesta 1993, ja joka on avoinna vierailijoille. Laivasta löytyy myös ravintola.

Bordeaux Ranska nähtävyydet kohokohtia on myös St. Michel torni, joka on rakennettu vuosina 1472-1492, ja on osa upeaa Saint Michel basilikaa, joka kokonaisuutena tarjoaa yhden parhaimmista nähtävyyksistä kaupungissa.

114 metriä korkeana Saint Michel goottityylinen torni on toiseksi korkein ilman tukia oleva torni Ranskassa.

Voit käydä tornin huipulla, jonne johtavissa portaissa on 243 askelta, ja nousun palkintona odottavat kaupungin parhaat panoramiset näkymät yli Bordeauxin.

St Michelin basilikaa ympäröivä kaupunginosa on yksi värikkäimmistä Bordeauxissa, ja lisäväriä tuovat joka maanantai ja lauantai järjestettävät katumarkkinat kirkon vieressä.

Rue Sainte-Catherine on 1,2 km pitkä kävelykatu, ja toimii Bordeauxin pääostoskatuna.


VIDEO: Deutsche Welle English kanavan Euromaxx ohjelman tekemä esittely Bordeauxista.

Katu on toinen kahdesta pääkadusta jotka kulkevat läpi Bordeauxin historiallisen keskustan, yhdistäen Place de la Comédie aukion (jolla Grand Theatre sijaitsee) Place de la Victoire aukioon.


Sainte-Catherinea kutsutaan usein Euroopan pisimmäksi kävelykaduksi, ja sen varrella olevien ostosmahdollisuuksien parhaimmistoon kuuluu Galerie Bordelaise ostoskeskus, joka on ollut avoinna vuodesta 1834.