Boston nähtävyydet

Boston nähtävyydet kohokohtia ovat Freedom Trail kävelyreitti, Custom House torni, Faneuil Hall markkinat, Bostonin Harbor Islands saaristoretki, sekä Harvardin yliopisto.

Freedom Trail kävelyreitti (thefreedomtrail.org) on 4 km pitkä kävelyreitti Bostonin ydinkeskustassa joka menee 16 eri Bostonin historiallisen nähtävyyden ohitse.

Jokainen näistä reitinvarren nähtävyyksistä on omalla tavallaan merkittävä Amerikan historiassa, varsinkin suhteessa maan vallankumoukseen ja itsenäisyyteen.

Voit tehdä kävelyretken itsenäisesti, tai 1700-luvun mukaiseen asuun pukeutuneen virallisen oppaan mukana, joka kertoo kävelyreitin tärkeimmät historiikit.

Reitin kohokohtiin kuuluvat…

  • State House osavaltiotalo,
  • vuonna 1770 tapahtuneen Bostonin teurastuksen tapahtumapaikka (joka aloitti tapahtumasarjan kohti Yhdysvaltojen itsenäisyyttä), sekä
  • museolaiva USS Constitution, vuodelta 1797.

Custom House torni (marriott.com/hotels/travel/bosch-marriotts-custom-house/) on yksi vanhimmista Bostonin pilvenpiirtäjistä, vuodelta 1849, ja sijaitsee McKinley Square aukiolla kaupungin finanssikorttelissa.

Torni oli Bostonin korkein rakennus aina vuoteen 1964 saakka.

Maamerkki on nykyään hotellikäytössä Marriott-ketjun ostettua ja peruskorjattua sen 1990-luvulla. Yöpyminen hotellissa onkin upea tapa olla keskellä 200-vuotista Amerikan historiaa.

Vaikket yöpyisikään hotellissa, voit tutustua paikanpäällä…

  • tornin käyntikerrokseen,
  • rakennuksessa olevaan Bostonin merellisen historian museoon ja näyttelyyn, sekä
  • ohjattuihin käynteihin tornin 26. kerroksen näköalatasanteelle.

Faneuil Hall markkinat (faneuilhallmarketplace.com), lähellä Bostonin ranta-aluetta ja hallintokeskusta, ovat olleet markkinakäytössä ja tapaamishallina vuodesta 1742 saakka.

Markkinapaikka on helppo yhdistää esimerkiksi Freedom Trail -kävelyretkeen, sillä se on reitin varrella.

Halli toimikin yhtenä tärkeänä kokoontumispaikkana itsenäistymispyrkimysten aikoihin, ja muun muassa Samuel Adams,James Otis, ja monet muut maan historialliset hahmot pitivät puheita tuolloin täällä.

Hallia kutsutaan tämän historian takia myös “Itsenäisyyden kehto” lempinimellä.

Paikka sisältää nykyisin:

  • 49 erilaista kauppaa ja 44 vaunuista myyjää (joista osa on erikoistunut myymään New Englandin alueella tehtyä käsityöläistavaraa), sekä
  • 13 ravintolaa ja 35 ruokakojua.

Bostonin Harbor Islands (bostonislands.org) saaristoretki on risteily Bostonin edustalla olevile saarille, joista löytyvät niin saarien omat nähtävyydet kuin upeat näkymät Bostoniinkin.

Monet sanovatkin että Bostonin kauneimmat kasvot näkyvät juuri täältä, mereltä käsin.

Suosituin opastettu risteily saarille kestää noin kolme tuntia, luonnonpuisto-oppaan opastuksessa. Tämän risteilyn kohokohtiin kuuluvat esimerkiksi Bostonin ja Yhdysvaltojen vanhin majakka, jonka huipulta on upeat näkymät Bostonin satamaan.

Saarille pääsee myös ilman opastettuja kiertojakin.

Suosituimpiin saariin alueella lukeutuu Georges Island saari, jolta löytyy Fort Warren, 1800-luvulla rakennettu linnoitus, jonka tarkoitus oli suojella Bostonia.

Myös Spectacle Island saari on suosittu nähtävyys, ja erityisen suosittua on tehdä kävelyretki Spectacle Islandin korkeimmalle kohdalle…

…josta on hulppeat, panoramiset näkymät Bostonin kaupunkisiluettiin.

VIDEO: Teevee-mainos Harbor Islands -saaristosta.

Boston nähtävyydet parhaimmistoon lukeutuu myös Harvardin yliopisto (harvard.edu), joka on vanhin korkeamman asteen koulutuslaitos Yhdysvalloissa (perustettu vuonna 1635) ja ehkäpä maailman kuuluisin yliopisto.

Harvard sijaitsee aivan Bostonin tuntumassa, Cambridgessa, jonne pääsee muun muassa metrolla.

Hyvä tapa aloittaa tutustuminen Harvardin ja sen kampusrakennusten historiaan on mennä Harvard University Events & Information Center keskukseen.

Keskus sijaitsee Holyoke Center Arcadessa (osoitteessa 1350 Massachusetts Avenue), aivan kuuluisan Harvard Square aukion sydämessä Cambridgessa.

Keskuksen avulias väki…

  • vastaa kysymyksiin Harvardista, ja saat heidän kauttaan myös
  • karttoja ja kuvitettuja opaslehtisiä Harvardin nähtävyyksistä ja sen historiasta.

Suosittu tapa tutustua alueeseen on osallistua ilmaiselle, tunnin kestävälle opastetulle kiertokävelylle (www.harvard.edu/visitors/tours).

Kiertokävelyllä Harvardia käyvä opiskelija kertoo alueen rakennusten, näyttelyiden ja ohjelmien taustoista ja historiasta.


Opit kierroksen aikana myös yksityiskohtia siitä, miten alueen nähtävyydet liittyvät sekä Amerikan historiaan että maan arkkitehtuuriseen perintöön, aina koloniaaliselta periodilta nykyaikaan.