Bostonin top 10 nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain Bostonin kaupungin top 10 nähtävyyksiin, mukaanlukien Fenway Park, Faneuil Hall Marketplace, sekä Freedom Trail -kävelyreitti.

Vaikka Boston on jokaisen historiaa rakastavan unelmakohde, kaupunki tarjoaa paljon muutakin nähtävää kuin menneisyyteen tutustumista.

Boston Yhdysvallat.

Löydät Bostonista kaikkea mitä voit ikinä haluta, oli kyseessä sitten kaupunkisiluetista tai taiteesta nauttiminen, museovierailu, tai itsensä hemmottelu kauneudenhoitopalveluissa.

Kaupunki on täynnä julkisia puistoja ja patikointipolkuja, mukaanlukien kuuluisat kävelyreitit kuten Greenway, Harborwalk, Esplanade, sekä Freedom Trail.

Bostoniin kävellen tutustumisen yhteydessä voit helposti pysähtyä matkan varren erinomaisiin museoihin kulttuuria varten ja kun sää pakottaa sisätiloihin.

Boston sisältää monia historiallisesti merkittäviä paikkoja, hienoja museoita, kuin myös uniikkeja ulkoilma-seikkailukohteita.

Helpoin tapa nähdä niin monta näistä nähtävyyksistä yhden loman aikana kuin mahdollista on kävellä pitkin Bostonin Freedom Trail -kävelyreittiä.

Kävelyreittiä merkkaava punainen linja mutkittelee pitkin Bostonin jalkakäytäviä, vieden sinut kohteelta kohteelle.

Freedom Trail polun varrella on kaikkiaan 16 virallista nähtävyyttä, mukaanlukien historialliset kohokohdat kuten Paul Revere House, Granary Burial Ground, Old South Meeting House, sekä USS Constitution.

Ennen kävelyreittiin tutustumista voit hankkia reittikartan Boston Commonista, joka kertoo minne polku vie.

Historian ohella Bostonin parhaimmistoon kuuluvat sen monet museot, puistot, urheilu-areenat, julkiset tilat, sekä seikkailukierrokset, joten löydät aina jotain uutta tekemistä.

Voit esimerkiksi nauttia vedellisestä seikkailusta kruisailemalla satamaa ristiin rastiin Boston Mini Speed Boat -kierroksen avulla, joka tarjoaa uuden perspektiivin kaupungin tärkeisiin maamerkkeihin.

Kulttuurikokemuksia on helppo hankkia vierailemalla taidemuseossa, New England Aquarium -meriakvaariossa, tai vaikkapa ostamalla liput maailmankuulun Bostonin sinfoniaorkesterin konserttiin.

Urheilunystävien ykköskohteisiin kuuluu puolestaan käynti ottelussa Fenway Park -baseballstadionilla. Tämä kansallinen maamerkki on yli 100 vuotta vanha, ja edelleen yksi maan parhaista stadioneista käydä seuraamassa baseball-ottelua.

1) Bostonin julkinen puutarha (Boston Public Garden)

Bostonin julkinen puutarha on Yhdysvaltain vanhin kasvitieteellinen puutarha, jonka puitteissa voit tuntea Bostonin viehättävyyden ja kauneuden parhaimmillaan.

Puutarha on kuuluisa myös vuodesta 1877 saakka tarjolla olevien joutsenveneidensä ansiosta, jotka tarjoavat kyytejä lammella sään lämmetessä.

Joutsenveneiden ohella puiston alue on vaikuttava näkymä ja kokemus muutoinkin.

Yksi parhaista tavoista nauttia tästä historiallisesta kasvitieteellisestä puutarhasta on tuoda mukana käynnille piknik-eväskori, jota varten löytyy tilaa puiston nurmilta upeilla maisemilla varustettuina.

Puutarha on hienon näköinen vuoden ympäri, tarjoten runsaasti tilaisuuksia ikimuistoisten valokuvien ottamiseen.

2) Boston Mini Speedboats -kierrokset

Boston Mini Speedboats -kierros, jossa pääset ohjaamaan omaa pikavenettäsi, on sekoitus vauhdikasta seikkailua ja nähtävyyksien katselua Bostonin sataman alueella.

Puolentoista tunnin pituiset pikavenekierrokset ovat sekä informatiivisiä että hauskoja, ja niitä ohjaavat kierrosoppaat pitävät historia-osuuden kompaktina, tiedon määrän selkeänä, ja kierroksen jatkuvasti eteenpäin liikkuvana.

Boston Mini Speedboats kierroksen aikana näet useita Bostonin parhaista nähtävyyksistä aivan uudesta näkökulmasta omasta pikaveneestäsi käsin.

Parhaimman kokemuksen pikavenekierroksesta saa jakamalla kokemuksen ystävien ja perheen kesken, josta riittää muistelemista vuosia eteenpäin.

3) New England Aquarium

New England Aquarium Boston Yhdysvallat.

Meriakvaario New England Aquarium on seikkailu, joka alkaa heti kun astut ovesta sisään.

Kun ostat sisäänpääsylippuja, voit seurata kirjohylkeiden elämää niiden ulkosäiliössä.

Tämän vedellisen ihmeen keskustan kattaa neljän kerroksen kokoinen säiliö, joka on täynnä merellistä elämää seurattavaksi.

Voit keskuksessa mm. seurata show-ohjelmia lasiseinäisessä huoneessa, joka ylikatsoo Bostonin satamaan, sekä käydä koskemassa rauskuja ja haita tätä varten varatussa kosketussäiliössä.

Kausiluontoisesti tarjolla on lisäksi Whale Watch -valasristeilyjä.

4) Bostonin nykytaiteen instituutti (Institute of Contemporary Art/Boston)

The Institute of Contemporary Art/Boston Yhdysvallat.

Bostonin nykytaiteen instituutissa voit kierrellä gallerioita ja seurata show-ohjelmia vedenrannalla olevassa rakennuksessa, joka on yhtä kaunis ulkoa kuin mitä sen taideteokset ovat sisätiloissa.

Tämän erittäin ajankohtaisen museon näyttelyt ovat aina viihdyttäviä, tarjolla ollessa aina uusia ja tuttuja taiteilijoita.

Museon kahvila tarjoaa ulkoilmapaikkoja, joissa voit ihailla rakennuksen rantanäkymiä kahvin ja syötävän äärellä.

5) Fenway Park

Bostonilaiset ovat tunnettuja fanaattisesta baseball-kannatuksestaan, ja tämän faniuden keskuspaikkana toimii kaupungin Fenway Park -baseballstadion.

Vaikka baseball ei olisikaan oma lajisi, sinun kannattaa käydä seuraamassa baseball-ottelua Fenway Park -stadionilla sen tarjoaman ainutlaatuisen tunnelman ja ilmapiirin vuoksi.

Lajia paremmin tuntemattomatkin pääsevät nopeasti mukaan toimintaan, eikä olisikaan ihme, jos olisit yksi faneista ennenkuin ottelu on päättynyt.

Mikäli baseball-kausi ei ole käynnissä, voit käydä tutustumassa Fenway Park -stadioniin opastetun kiertokäynnin avulla. Kiertokäynti tarjoaa yksityiskohtaisen katselmuksen tähän amerikkalaisten rakastamaan urheilukeskukseen pientä korvausta vastaan.

6) Faneuil Hall Marketplace


Faneuil Hall oli alunperin markkinapaikka kauppiaille, kalastajille, sekä muille myyjille, mutta paikka on muuttunut luonteeltaan merkittävästi vuosien varrella.

Aikoinaan rakennus toimi myös tiloina hahmojen kuten Samuel Adams ja George Washington puheille, ja nykyisin rakennus on Amerikan tunnetuimpia urbaaneja markkinapaikkoja.

Faneuil Hall Marketplace sisältää yli 50 kauppaa, 14 ravintolaa, sekä 40 ruokaa myyvää kojua.

Markkinapaikan puitteissa voit sekä shoppailla, ruokailla, että nauttia ilmapiiristä katutaiteilijoiden esitysten ohessa.

Kokonaisuutena Faneuil Hall houkuttelee luokseen sekä paikallisia että turisteja, ollen mukava ostospaikka ja vapaa-ajanviettokohde.

7) Bostonin sinfoniaorkesteri (Boston Symphony Orchestra)

Bostonin sinfoniaorkesteri Yhdysvallat.

Bostonin sinfoniaorkesteri on yksi maailman arvostetuimmista orkestereistä, toimien yhdessä akustisesti parhaiten suunnitelluista rakennuksista, Bostonin sinfoniasalissa (Boston Symphony Hall).

Rakennus toimii isäntänä vuoden mittaan monenlaisille konserteille, mukaanlukien Holiday Pops -konserttisarjalle.

Sinfoniasalin puitteissa on tehty historiaa vuosien varrella, mukaanlukien “Sleigh Ride” sävelmä (suomeksi “Rekiretki”), joka on sävelletty täällä.

Leroy Anderson sävelsi “Rekiretki” sävelmän nimenomaan Holiday Pops konsertteja varten vuonna 1946, ja sen ensi-esitys oli toukokuun 4, 1948, muutamaa vuotta ennenkuin sävelmään lisättiin sen nykyisin kuuluisat sanat.

8) Boston Tea Party Ships & Museum

Boston Tea Party Ships & Museum juhlistaa niitä amerikkalaisia patriootteja, jotka ottivat asiat omiin käsiinsä taistellakseen vapauden puolesta, tapahtumana jota kutsutaan nykyisin Boston Tea Party nimellä.

Museossa voit uudelleenelää tapahtumasarjoja ja tutustua asiainhaaroihin, jotka johtivat Amerikan vallankumoukseen, sekä nähdä aikakauteen ja näihin tapahtumiin liittyviä muistoesineitä.

Kokonaisuus antaa kokonaiskuvan siitä, miten Amerikasta tuli vapaa maa.

Museokierros on interaktiivinen kokemus, joka alkaa tapaamisella Old South Meeting House kopiossa, jossa periodipukuihin sonnustautuneet näyttelijät ohjaavat tapahtumia, jatkuen uudelleenluotuihin Tea Party periodin aluksiin, joissa voit itsekin tulla amerikkalaiseksi patriootiksi ja heittää teetä mereen.

Tutustuttuasi laivoihin itsessään matka jatkuu museoon, jossa lyhytfilmit kertovat Tea Party -tapahtumista ja sen jälkilöylyistä.

Kierroksen jälkeen voit vierailla myös Abagail’s Tea Room -teehuoneessa, maistaaksesi historiallista teetä, joka liittyy niin läheisesti koko tapahtumasarjaan.

9) Bostonin taidemuseo (Museum of Fine Arts, Boston)

Bostonin taidemuseo on yksi alueen suurimmista museokokonaisuuksista.

Voit helposti viettää vaikkapa kokonaisen päivän taideteosten ihailuun, joukossa sekä antiikin että modernin periodin teoksia.

Museum of Fine Arts (MFA) sisältää kuuluisien maalaustaideteosten ohella monipuolisesti myös erilaista muuta taidetta eri puolilta maailmaa.

Museorakennus pitää sisällään neljä ruokailupaikkaa, joka helpottaa museoon tutustumista ilman kiirettä kaiken ollessa saman katon alla.

Taidemuseon toimintaan kuuluu monenlaisia uniikkeja tapahtumia, kuten luentoja, musiikkiesityksiä, filmejä, lasten taidekokemuksia, sekä cocktail-juhlia.

Museon lahjatavarakauppa myy omalta osaltaan taide-aiheisia esineitä, joilla voit tuoda taidekokemuksen takaisin myös kotiisi.

10) Bostonin Freedom Trail -kävelykierros

Freedom Trail Boston Yhdysvallat.

Freedom Trail -kävelykierros on yksi parhaista tavoista nähdä Bostonin kaupunkia.

Kierros alkaa Boston Common puistosta, mutta voit aloittaa kierroksen mistä tahansa sen varrelta, reitin käydessä läpi Bostonin ja lähialueiden historiallisia nähtävyyksiä.

Kävelykierroksen reitti on merkitty jalkakäytävien yhteyteen punaisilla merkeillä läpi Bostonin.

Kaikkiaan Freedom Trail -kävelykierros sisältää 16 virallista historiallisesti merkittävää nähtävyyspysähdystä.


Voit kiertää Freedom Trail -kävelyreitin myös osana opastettua kävelykierrosryhmää, joka on maksullinen oheispalvelu.