Bransonin nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltojen Missourin osavaltiossa sijaitsevan Bransonin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien World’s Largest Toy Museum, Bransonin näköalarautatie, sekä American Presidential Museum.

Ozarks-vuorten keskellä sijaitseva Branson yhdistää puitteissaan pienkaupungin lumoavuuden suurkaupunkien musiikki- ja viihdetarjontaan.

Branson, joka tunnetaan kokonaisuutena yhtenä Missourin parhaista nähtävyyksistä, asutettiin alkujaan varhaisen 1800-luvun aikana White-joen varrella olevan aseman yhteyteen, paikalle, joka löytyy hieman eteen nykyisestä historiallisesta Downtown-alueesta.

Kylä laajeni nopeasti länteenpäin, ja 1950-1960-luvuille tultaessa kaupungista löytyi monipuolinen valikoima musikaalisia show-ohjelmia, jotka esiintyivät Taneycomo-tekojärvelle aikaa viettämään tulleille turisteille.

Nykyään Bransonin keskusta on viihdekeskus vuoden ympäri, sisältäen yli 40 teatteria, jotka tuottavat kaikkiin makuihin soveltuvia produktioita.

Voit valita aamu-, iltapäivä-, tai ilta-ohjelmia, tyylisuuntina kaikkea gospelista rock & rolliin, poppiin, komediaan, draamaan, ja varietee-taiteeseen saakka.

White-joen varren osan Downtown-alue on täynnä kauppoja, kalastus telakoita, sekä viheriäitä puistoja, houkutellen luokseen vierailijoita nauttimaan vuorten puitteissa olevasta viihtyisästä ilmapiiristä.

Hieman kauempana Bransonin keskustasta löytyy puolestaan useita kauppakeskuksia ja muutama huvipuisto, mukaanlukien arvostettu Silver Dollar City.

Luonnonkauneutta kaupungissa voi käydä ihailemassa sen 25 hehtaarin kokoisessa Stockstill Park puistossa, jonka kohokohtia ovat mm. Roark Creek, avoimet niityt, piknik-pöydät, sekä alueen leikkipuistot.

1) The Haygoods -show

The Haygoods show Branson Missouri Yhdysvallat.

The Haygoods on Music City Centren puitteissa tarjolla oleva maailmankuulu, Bransonin suosituin show-ohjelma.

Esitykseen taustalla ovat viisi lahjakasta veljestä ja yksi sisar, jotka pitävät sinut viihdytettynä laulu-, tanssi-, ja akrobatianumeroilla.

Vauhdikkaassa show-ohjelmassa on mukana yli 20 erilaista instrumenttia, joukossa esimerkiksi kitaranumeroita, saksofoneja, ja viuluja.

Mukana korkea-energisessä esityksessä on Haygood-perheenjäsenten ohella ryhmä taustatanssijoita ja laulujia.

2) Ride the Ducks

Ride the Ducks on 80-minuutin pituinen maa-ja vesikierros Bransonin kaupunkiin sekä Table Rock -järveen.

Mukaan turistikierrokseen kuuluu käynti Bransonin Country Music Boulevardilla, jossa saat tietää sisäpiirin tietoa alueen eri teatteri- ja show-ohjelmista, mukana kulissien takaisia tietoja niiden toiminnasta.

Kiertokäyntiin sisältyy myös Baird-vuoren huippu, josta on huikeat näkymät Bransonin kaupunkiin ja ympäröivään maastoon.

Ride the Ducks kierroksen aikana käydään lisäksi vesillä, ihailemassa Table Rock -järven kohokohtia.

3) The Butterfly Palace & Rainforest Adventure

The Butterfly Palace & Rainforest Adventure, eli suomeksi “Perhospalatsi & sademetsäseikkailu”, on nimensä mukaisesti perhosten sademetsäinen suojelu-alue, joka houkuttelee paikalle vierailijoita, jotka arvostavat luonnon kauneutta rauhallisessa ympäristössä.

Kyseessä on suurikokoinen (836 m2) sisätilanäyttely, tarjoten kaikenlaisia eläviä perhoslajeja sekä perhosten suosimia kasveja ja pensaita.

Perhoskokoelmaan sisältyy yhteensä yli 50 lajiketta eri puolilta maailmaa, kerralla nähtävillä ollessa noin 2000 perhosen joukko.

4) Roy Rogers-Dale Evans Museum

Roy Rogers-Dale Evans Museum on omistettu kuuluisalle duolle, näyttelijä-muusikoille Roy Rogers ja Dale Evans, jotka olivat myös aviopari.

Jos olet duon fani, museossa voi viettää viihtyisän iltapäivän näyttelyiden parissa.

Näyttelyt sisältävät kaksikon henkilökohtaista esineistöä sekä Western ja Cowboy -teemaisia esineitä, joukossa mm. Roy Rogersin täytetty suosikkihevonen, Trigger.

5) American Presidential Museum

Majestic Steakhouse rakennuksessa toimiva American Presidential Museum kronikoi Yhdysvaltojen presidenttien historiaa viihdyttävällä ja informatiivisella tavalla.

Museon näyttelyiden kohokohtiin kuuluvat esimerkiksi kopio valkoisen talon presidentin työhuoneesta sekä presidentin omasta Air Force One -lentokoneesta.

Näyttelyyn kuuluu kaikenlaista muutakin mielenkiintoista aina presidentin puolisoiden puvuista Lincolnin, Kennedyn, ja Rooseveltin henkilökohtaisiin esineisiin saakka.

6) World’s Largest Toy Museum

World's Largest Toy Museum Branson Missouri Yhdysvallat.

World’s Largest Toy Museum, eli “Maailman suurin lelumuseo”, on jättimäinen lelumuseo, jossa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin.

Aikuisille museon näyttelyt tuovat takaisin muistoja lapsuuden yksinkertaisemmista ajoista.

Näyttelyt sisältävät muun muassa vanhoja lounaslaatikoita, täytettyjä eläimiä, nukkeja, leikkisotilaita, junaratoja, nallipyssyjä, vetoleluja, ja paljon muuta.

Vanhimmat näyttelyn sisältämistä leluista ovat 1800-luvulta saakka.

Voit tutustua museoon omatoimisesti tai opastetun kiertokäynnin avulla, jossa opas kertoo näyttelyiden taustalla olevia tarinoita ja historiaa, tuoden perspektiiviä yksittäisiin näyttely-esineisiin.

7) Bransonin näköalarautatie (Branson Scenic Railway)

Bransonin näköalarautatie ja sen vanhanaikaiset junanvaunut ovat yksi upeimmista tavoista nähdä Ozark-vuorten aluetta.

Näköalarautatien kyydissä tapahtuva kierros on pituudeltaan 64 km, antaen erinomaisen yleiskuvan koko seudusta, mukana luonnonkauniita järviä ja vuoristoseutuja.

Kierroksen aikana asiantuntevat oppaat tarjoavat Bransonin seudusta mielenkiintoisia historiallisia faktoja ja muita tiedonjyviä.

Näköalareitin junanvaunut ovat ensimmäisen matkustajaluokan tyylisiä, ja niissä on miellyttävä matkustaa.

Vaihtoehtoisiin näköalarautatie-paketteihin kuuluvat illallis-kierrokset, joita tarjotaan lauantai-illan lähdöillä, ja joihin täytyy varata paikka etukäteen.

8) Marvel-luola


Marvel-luola on maanalainen nähtävyys, joka avattiin yleisölle vuonna 1894 kanadalaisen William Henry Lynchin ja hänen tyttäriensä Miriamin ja Genevieven toimesta.

Aikanaan tutkimusretkeilijät luulivat, että yksi luolan seinistä oli täyttä marmoria, minkä vuoksi paikan nimi oli alkujaan “Marble Cave” (“Marmoriluola”), joka muuttui aikojen kuluessa muotoon “Marvel Cave” (“Ihmeluola”).

Kyseessä onkin luonnon-ihme, jossa tulet lumoutuneeksi luolan rikkaasta maanalaisesta kauneudesta.

9) Silver Dollar City -teemapuisto

Branson on kautta aikain mainostanut itseään Amerikan keskilännen parhaimpana perhe-ystävällisenä lomakohteena, jonka parhaimpana esimerkkinä on ollut 1960-luvulta saakka Silver Dollar City -teemapuisto.

Silver Dollar City on ainutlaatuinen teemapuisto, joka pyrkii jälleenluomaan myöhäisen 1800-luvun kokemuksia.

Tarjolla on muun muassa lasinpuhallus-esityksiä ja huvipuistolaitteita, kuten höyryjuna-ajelu ja tulvainen kaivos.


Teemapuisto on avoinna vuosittain maaliskuusta myöhäiselle joulukuulle saakka.