Brasilia nähtävyydet top 5 – nähtävää Brasiliassa

Brasilia nähtävyydet top 5 kohokohtiin kuuluvat Iguazun vesiputoukset, Ouro Preto, sekä Rio de Janeiron Copacabanan ranta, Kristus-patsas, sekä Museu Historico Nacional kansallismuseo.

Iguazun vesiputoukset, jotka ovat osa Iguazu-jokea, sijaitsevat Brasilian Paraná-osavaltion ja Argentiinan Misiones-provinssin rajalla.

Vesiputoukset koostuvat yhteensä 275 putouksesta noin 2,7 kilometrin pituudella osana Iguazu-jokea.

Brasilia nähtävyydet - Iguazun vesiputoukset.

Iguazun vesiputoukset.

Isoin putouksista, ‘Garganta do Diabo‘ eli ‘Paholaisen kurkku’, on U-kirjaimen muotoinen, 82-metriä korkea, 150-metriä leveä, ja 700-metriä pitkä vesiputous, joka toimii myös Argentiinan ja Brasilian rajana – putouksista 2/3 on Argentiinan puolella rajaa.

Paranán osavaltio.

Lähin kaupunki, josta pääset vesiputouksille on nimeltään Foz do Iguaçu. Putousten lähelle menee Brasilian puolella rajaa pitkä kävelytie, jolla on jatke-osa aivan Paholaisen kurkku -vesiputouksen alemmalle tasolle.

Ouro Preto on entinen koloniaalinen kaivoskaupunki Brasilian Minas Geraisin osavaltiossa, Serra do Espinhaçon vuorilla.

Ouro Preto.

Kaupunki on osa UNESCO:n maailmanperintöluetteloa johtuen sen uniikista kaupunkikokonaisuudesta barokki-arkkitehtuuria.

Paikkakunnan koloniaalisen ajan arkkitehtuuri on yllättävän hyvin säilynyttä, ja seudulta löytyy vähän modernin urbaanin elämän merkkejä.

Ouro Preton kohokohtia ovat varsinkin sen kultakoristeiset kirkot, kuten Igreja de São Francisco de Assisin kirkko, sekä niissä olevat taideteokset esimerkiksi taidemuotoilija Aleijadinholta ja taidemaalari Mestre Athaydeltä.

Copacabanan ranta - Brasilia nähtävyydet - Rio de Janeiron nähtävyydet.

Copacabanan ranta – suosituin paikka kokoontua katsomaan Rio de Janeiron uudenvuoden ilotulituksia.

Copacabanan ranta Rio de Janeirossa on yksi maailman tunnetuimmista rannoista yhdessä Rion toisen kuuluisan rannan, Ipaneman kanssa, ollen myös Brasilia nähtävyydet parhaimmistoa.

Ranta ulottuu Posto Doisilta (eli uimavahtitorni numero kahdelta) aina Posto Seisille (uimavahtitorni kuudelle) saakka.

Rio de Janeiro ja kaupungin lähialueet.

Alue on erittäin suosittua hotellien suhteen, sisältäen ainakin 63 korkeatasoista majoituspaikkaa ja ranta-alueen promenadia reunustavat myös lukuisat ravintolat, baarit, sekä yöklubit.

Rio de Janeiron Kristus-patsas on myös Rio de Janeirossa, ja siitä on tullut Brasilian ja Rio de Janeiron symboli samaan tapaan kuin New Yorkin vapaudenpatsaasta on tullut Yhdysvaltojen symboli.

Rio de Janeiron Kristus-patsas.

Rio de Janeiron Kristus-patsas.

Patsas, jolle pääsee Trem do Corcovado -junalla (tremdocorcovado.rio), on 38 metriä korkea, ja sijaitsee 700 metriä korkean Corcovado vuoren huipulla, ylikatsoen Rio de Janeiron kaupungin. Teoksen muotoili Paul Landowski ja se valmistui vuonna 1931.

24-tuntia Rio de Janeirossa.

Sen jalustalla on kirkko, joka on ollut suosittu paikka vihkimisiin ja häihin sen jälkeen kun Rion Arkkipiispa, kardinaali Eusebio Oscar Scheid pyhitti kappelin vuonna 2006.

Brasilia nähtävyydet kohokohtiin lukeutuu myös Museu Historico Nacional, eli historiallinen kansallismuseo (mhn.museus.gov.br) Rio de Janeirossa, joka luotiin vuonna 1922, ja joka on yksi tärkeimmistä historiallisista museoista Brasiliassa, tarjoten upean tilaisuuden tutustua maan menneisyyteen.

Brasilian nähtävyydet - Kansallinen historiallinen museo.

Teos “Riachuelon meritaistelu” osana historiallisen kansallismuseon kokoelmia.

Museon kokoelmiin kuuluu yli 287 000 esinettä, mukaanlukien nähtävyytenä yksi tärkeimmistä numismaattisista kokoelmista latinalaisessa amerikassa.

Kompleksi peittää kokonaisuutena noin 20 000 m2 alueen, pitäen sisällään 25 pysyvää ja vaihtuvaa näyttelyä kerrallaan, joista kukin kertoo omalla tavallaan tarinoita Brasilian historian tärkeimmistä vaiheista.


Museon suosituimpiin osioihin kuuluvat muun muassa Brasilian Pedro II:n imperiaalinen kruunu sekä maalaus “Riachuelon meritaistelu” (“Batalha naval do Riachuelo”) vuodelta 1882.