Brasilia nähtävyydet

Brasilia nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat Iguazu vesiputoukset, Ouro Preto, Copacabana ranta, Rio de Janeiron Kristus-patsas, sekä Museu Historico Nacional kansallismuseo.

Iguazu vesiputoukset, jotka ovat osa Iguazu jokea, ovat Brasilian Paraná osavaltion ja Argentiinan Misiones provinssin rajalla.

Vesiputoukset koostuvat yhteensä 275 putouksesta noin 2.7 kilometrin pituudella Iguazu jokea.

Isoin putouksista, Garganta do Diabo eli Paholaisen Kurkku, on U:n muotoinen, 82-metriä korkea, 150-metriä leveä, ja 700-metriä pitkä pudotus, ja se toimii myös Argentiinan ja Brasilian rajana.

Putouksista noin 2/3 on Argentiinan puolella rajaa.

Lähin kaupunki josta pääset putouksille on Foz do Iguaçu. Putousten lähelle menee Brasilian puolella pitkä kävelytie, jolla on jatke aivan Paholaisen Kurkku putouksen alemmalle tasolle.

Ouro Preto (www.ouropreto.com.br) on entinen koloniaalinen kaivoskaupunki Brasilian Minas Gerais osavaltiossa, Serra do Espinhaço vuorilla.

Kaupunki on osa UNESCO:n maailmanperintöluetteloa johtuen sen uniikista kaupunkikokonaisuudesta Barokki arkkitehtuuria.

Kaupungin koloniaalisen ajan arkkitehtuuri on yllättävän hyvin säilynyttä, ja kaupungista löytyy vähän modernin urbaanin elämän merkkejä.

Ouro Preton kohokohtia ovat varsinkin sen kultakoristeiset kirkot, kuten Igreja de São Francisco de Assis kirkko, sekä niissä olevat taideteokset esimerkiksi taidemuotoilija Aleijadinholta ja taidemaalari Mestre Athaydeltä.


VIDEO: Esittely Ouro Pretosta löytyvästä Igreja de São Francisco de Assis kirkosta.

Copacabana ranta Rio de Janeirossa on yksi maailman tunnetuimmista rannoista yhdessä Rion toisen kuuluisan rannan, Ipaneman, kanssa.

Copacabana ranta ulottuu Posto Dois:lta (uimavahtitorni kaksi) aina Posto Seis:lle (uimavahtitorni kuusi) saakka.

Alue on erittäin suosittua hotelli-aluetta, sisältäen ainakin 63 hotellia ja ranta-alueen promenadia reunustavat myös lukuisat ravintolat, baarit, sekä yöklubit.

Rio de Janeiron Kristus-patsas (www.corcovado.com.br) on myös Rio de Janeirossa, ja siitä on tullut Brasilian ja Rio de Janeiron symboli samaan tapaan kuin New Yorkin vapaudenpatsaasta on tullut Yhdysvaltojen symboli.

Patsas on 38 metriä korkea, ja sijaitsee 700 metriä korkean Corcovado vuoren huipulla, ylikatsoen Rio de Janeiron kaupungin.

Patsaan muotoili Paul Landowski ja se valmistui vuonna 1931.

Sen jalustalla on kirkko, joka on ollut suosittu paikka vihkimisiin ja häihin sen jälkeen kun Rion Arkkipiispa, kardinaali Eusebio Oscar Scheid pyhitti kappelin vuonna 2006.


VIDEO: Rio de Janeiron Kristus-patsaan esittely.

Brasilia nähtävyydet kohokohtiin kuuluu myös Museu Historico Nacional kansallismuseo (museuhistoriconacional.com.br) Rio de Janeirossa, joka luotiin vuonna 1922, ja se on yksi tärkeimmistä historiallisista museoista Brasiliassa.

Sen kokoelmiin kuuluu yli 287,000 esinettä, mukaanlukien yksi tärkeimmistä numismaattisista kokoelmista Latinalaisessa Amerikassa.


VIDEO: TravelIndex julkaisun esittelyvideo Brasiliasta lomakohteena.

Museokompleksi peittää noin 20,000 m2 alueen ja alueella on 25 pysyvää ja vaihtuvaa näyttelyä kerrallaan jotka kertovat Brasilian historian tärkeimmistä vaiheista.

Museon kohokohtiin kuuluvat muun muassa Brasilian Pedro II:n imperiaalinen kruunu sekä maalaus “Riachuelon Taistelu” vuodelta 1882.