Bratislava nähtävyydet

Bratislava nähtävyydet kohokohtia ovat Bratislavan Sininen kirkko, Bratislava linna, Priimaksen palatsi, Danube risteily, sekä Obchodná ulica ostoskatu.

Bratislavan sininen kirkko, jonka virallinen nimi on Pyhän Elisabethin kirkko, on jugend-tyyliin rakennettu katolinen kirkko Bratislavan vanhankaupungin alueella.

Nimi “Sininen kirkko” tulee kirkon julkisivun väristä, mosaiikeista, sekä sinisävyisestä kattorakenteesta, jotka luovat “koristellun kakun” vaikutelman kauneudessaan.

Kirkko, joka valmistui vuonna 1908, on tunnettu myös rikkaasti koristelluista alttaritauluistaan.

Bratislavan linna on puolestaan massiivinen linnoitus kivisellä kukkulalla pienten karpaattivuorten alueella, suoraan Danube-joen yläpuolella, keskellä Bratislavaa.

Linnoitusta on rakennettu useamman vuosisadan aikana aina 800-luvultasaakka, minkä takia siitä voikin löytää viitteitä useampiin eri arkkitehtuurin tyylisuuntiin, eritoten Barokin ja Renesanssin ajoilta.

Sen tiloissa toimii nykyään näyttely, joka on osa Slovakian kansallismuseon kokoelmaa. Hyvällä säällä voit nähdä linnoituksesta Bratislavaan, Itävaltaan, sekä jopa Unkarin puolelle.

Kaupungin nähtävyyksistä Priimaksen palatsi on neoklassiseen tyyliin rakennettu palatsi, Bratislavan vanhankaupungissa.

Palatsi ja sen tunnetuin kamari, “peilien halli”, ovat näytelleet merkittävää osaa useille tärkeille tapahtumille maan historiassa.

Kenties tärkein näistä tapahtumista oli neljännen Pressburgin rauhan allekirjoitus palatsissa, joka päätti tapahtumana kolmannen koalition sodan.

Palatsi pitää nykyään sisällään Bratislavan kaupungingalleriankokoelmia, joiden kohokohtana ovat 1600-luvulta peräisin olevat englantilaiset seinäkangasteokset.

Danube risteily on mahdollista tehdä turisteille suunnatuilla kuljetuslautoilla keväästä aina syksyyn saakka.

Tyypilliset reitit vievät lähialueille, mutta voit mennä myös aina Wieniintai Budapestiin saakka risteillen Danubea.

Pääset Danubea pitkin Wieniin myös pikaveneellä (www.twincityliner.com), matkana, joka kestää noin tunnin ja 15 minuuttia.

VIDEO: Twin Citylinerin promootiovideo.

Yleinen risteilyveneiden lähtöpaikka Bratislavassa on Novy Most -sillan läheltä.

Novy Mostin käynnin yhteydessä kannattaa käydä myös sen ufomaisessa rakennelmassa, noin 84 metrin korkeudessa…

…joka pitää sisällään ravintolan nimeltään “UFO”. Ravintolasta on upeat näkymät yli kauneimman Bratislavan kaupungin.

Nähtävyyksistä Obchodná ulica ostoskatu on Bratislavan kiireisin ostoskatu, jota reunustavat

  • lukuisat kaupat,
  • ravintolat, ja
  • kahvilat.

Katu alkaa SNP-aukiolta, läheltä Michaelin porttia, ja on pituudeltaan noin 1 km.


Katu on myös yksi suosituimmista Bratislavan yöelämän keskuksista, iltakerhojen, kuten Cocoloco ja Radost Lounge, ansiosta.