Bremen nähtävyydet

Bremen nähtävyydet parhaimmistoon kuuluvat Marktplatz aukion alue, Schnoor hansakortteli, keskiaikainen Bremenin Schlachte satama, Universum Science Center tiedekeskus, sekä Böttcherstraße katu.

Marktplatz aukion alue on Bremenin vanhankaupungin kuuluisin alue, ja sisältää Bremenin merkittävimmistä rakennuksista Kaupungintalon, Tuomiokirkon, sekä Parlamenttitalon.

Näistä yksi vaikuttavimmista on Bremenin Kaupungintalo (rathaus-bremen.de), joka on yksi tärkeimmistä tiilisistä goottiarkkitehtuurin rakennuksista Euroopassa ja osa UNESCO:n maailmanperintöluetteloa.

Kaupungintalon edustalla on Rolandin, Bremenin suojelijan, patsas, vuodelta 1404.


VIDEO: Bremen Rathausin esittely.


VIDEO: Bremenin Roland patsaan esittely.

Markenplatzin alueeseen kuuluu myös Bremenin tuomiokirkko (stpetridom.de) joka rakennettiin 1000- ja 1200-luvun välisenä aikana. Kirkon kohokohtiin kuuluu mm. lounaiskappelissa oleva kirkkomuseo sekä lasiarkuissa olevat muumiot.


VIDEO: Bremenin tuomiokirkon esittely.

Schnoor hansakortteli sijaitsee Tuomiokirkon ja joen välissä. Schnoor on hyvin säilynyt jäänne 1700-ja 1800 luvuilta kalastajien ja merenkulkijoiden taloja, joissa nyt on kahviloita, käsityöläismyymälöitä, sekä taidegallerioita.

Bremenin asema merellisenä Hansakaupunkina on saanut alkunsa juuri Schnoorin alueesta. Yksi tunnetuimmista taloista Schnoor-korttelissa on “Schifferhaus” (“Kapteenin talo”) (schifferhaus.bremen.ms) Stavendamm kadulla.

Keskiaikainen Bremenin Schlachte (www.schlachte.de) satama on nykyään suosittu joenvartinen rantabulevardi. Sataman nimi “Schlachte” (“Taistelu”) juontaa juurensa niistä vaikeuksista joita Bremenin keskiaikaisilla kauppiailla oli tuoda tavaroita Weser jokea pitkin kaupunkiin.

Bremenin uusi satama sijaitsee muutaman kilometrin verran alavirtaan.

Universum Science Center (universum-bremen.de) tiedekeskus on moderni tiedemuseo jossa Vantaan Heurekan tiedemuseon tapaan vierailijoita kehotetaan interaktiivisuuteen suurimman osan 250:sta näytteillä olevien esineistä kanssa.

Museorakennus sinällään on yksi erikoisimmista tiedemuseorakennuksista maailmassa, ja muistuttaa metallista yhdistelmää simpukasta ja valaasta.

Böttcherstraße (boettcherstrasse.de) on Markplatzin eteläisellä puolella oleva katu, jonka paikallinen kahvimagnaatti Ludwig Roselius muutatti kadun julkisivun 1920 luvulla paikallisilla taiteilijoilla yhdistelmäksi Goottista, Ekspressionistista, ja Art Nouveau taidetta.


Kadulta löytää nykyään taide- ja käsityökauppoja, baareja, ravintoloita, kauppoja, sekä Bremenin kasinon ja hotellin.