Buenos Aires Cabildo

Buenos Aires Cabildo on kaupungin historiallinen hallintopalatsi, nykyinen museo, jota käyttivät aikanaan sekä koloniaalisen periodin ayuntamiento että Río de la Platan varakuningaskunta.

Rakennus sijaitsee nykyisen Plaza de Mayon aukion laidalle, jonne sen ensimmäinen versio rakennettiin Buenos Airesin kaupunginjohtaja Manuel de Frías toimeksiannosta vuosina 1608 – 1610. Vastapäisellä puolella aukiota on maan hallintopalatsi, vaaleanpunaisesta väristään kuuluisa Casa Rosada.

Buenos Aires Cabildo

KUVA: Cabildon julkisivua nähtynä Catedral Metropolitana Buenos Aires kirkon edustalta.

Nykyinen kaksikerroksinen ja 5 (alunperin 11) kaariholvia julkisivussaan pitävää versiota Cabildosta rakennettiin vuodesta 1725, siten, että julkisivun merkittävin yksityiskohta, sen torni, valmistui 1764.

Cabildoa on jälleenrakennettu useaan otteeseen sen historian aikana, mukaanlukien vuoden 1880 arkkitehti Pedro Benoitin tekemät muutokset, jolloin palatsin tornista tuli sen keskusosa.

Nykyisin Cabildo palatsi sisältää Nacional del Cabildo y la Revolución de Mayo nimisen museon, joka esittelee rakennuksen ja vuoden 1810 vallankumouksen historiaa.

Museon näyttelyihin kuuluu maalauksia, historiallista esineistöä, periodivaatteita, sekä 1700-luvulta peräisin olevia koruja, nähtävissä oleviin kohteisiin kuuluessa myös vuodelta 1835 peräisin oleva vesilähde rakennuksen sisäpihalla.


Paikkaan on mahdollista tutustua sunnuntaisin opastettujen kiertokäyntien avulla klo 12:30, 14 (ilmainen), ja 15:30. Näistä maksullisiin opastettuihin kiertokävelyihin sisältyy ylimääräistä ohjelmaa paikan historiasta.