Buenos Airesin japanilaiset puutarhat

Buenos Airesin japanilaiset puutarhat on vuonna 1967 valmistunut, suurin Japanin ulkopuolella sijaitseva japanilaistyylinen puutarhakokonaisuus.

Puutarha rakennettiin Japanilais-argentiinalaisen kulttuurillisen yhdistyksen toimesta korvamaan aikaisemmin olemassa ollut, Retiron kaupungiosassa sijainnut pienempikokoinen japanilainen puutarha, ja se valmistui silloisen Japanin kruununprinssi Akihiton ja prinsessa Michikon valtiovierailun yhteyteen.

Buenos Aires Japanese Gardens entrance

KUVA: Pääsisäänkäynti Avenida Figueroa Alcorta kadulta Jardín Japonés puutarha-alueelle. Lipun osto puutarhoihin tapahtuu kuvassa oikealla puolella sisäänkäyntiportaalia olevasta luukusta.

Jardin Japones Buenos Aires map

KUVA: Heti sisäänkäynnin yhteydestä löytyy hyödyllinen opaskartta alueelle, johon on merkitty mm. puutarhojen tärkeimpien kohokohtien, kioskin, sekä ravintolan ja japanilaisen kirjaston sijainnit.

Bridge Japanese Gardens in Buenos Aires

KUVA: Japanilaisten puutarhojen karppilammen yli menee kaksi merkittävää siltaa, joista toinen, nimeltään Jumalallinen silta, lähikuvassa. Silta symboloi ylitystä taivaaseen.

Pond and bridge Japanese Gardens Buenos Aires

KUVA: Jumalallista siltaa ja karppilammen suihkulähteitä kohti alueen itäistä päätyä.

Fish pond Japanese Gardens Buenos Aires

KUVA: Karppilampi sisältää nimensä mukaisesti runsaslukuisen määrän erikokoisia ja erivärisiä karppeja, joista suurempia lähikuvassa. Kuva on otettu puutarhojen Yatsu Bashi osiolta, joka on veden päälle rakennettu siksakkia menevä kävelyreitti.

Ishidoro Japanese Gardens Buenos Aires

KUVA: Toinen karppilammen ylittävistä silloista on nimeltään Lyhennetty silta, joka ylittää lammen sen keskussaarelle, josta löytyy istutettuna mm. erilaisia japanilaisia lääketieteellisiä yrttejä. Kuvassa hieman keskeltä oikealle on massiivinen ishi-doro-kivilyhty, joita on käytetty osana japanilaista, buddhalaista puutarharakentamista 500-luvulta j.Kr.

Central island Jardin Japones Buenos Aires

KUVA: Karppilammen keskellä oleva saari, jossa kasvaa japanilaisten kansanperinteen mukaisia ihmeparannuksia tekeviä yrttikasveja.

Peace Bell Japanese Gardens Buenos Aires

Japanilainen rauhankello, joka lisättiin puistoon vuonna 1998, ja joka on kopio New Yorkin Yhdistyneiden kansakuntien rakennuksen edustalla olevasta, alkuperäisestä Japanin kansan lahjoittamasta rauhankellosta vuodelta 1954.

Baku Inoue Samurai statue Japanese Gardens Buenos Aires

KUVA: Puistosta löytyy myös kuvan veistosteos japanilaiselta kuvanveistäjältä Baku Inouelta, nimeltään “Samurai”.

Kiosk art store Japanese Gardens Buenos Aires

KUVA: Näkymä sisäänkäynnin vieressä olevaan kioski-matkamuistomyymälä rakennukseen, josta voi ostaa esimerkiksi japanilaisia käsitöitä ja muistoesineitä, sekä juomia, pikkunaposteltavaa, kuin myös jäätelöä kuumia kesäpäiväkäyntejä silmälläpitäen.

Japanese restaurant in Japanese Gardens Buenos Aires

KUVA: Puutarhojen pohjoisessa päädyssä sijaitsee useita puutarharakennuksia, mukaanlukien kuvan japanilaisen ravintolan sisältävä talo, jonka yhteydessä olevasta kompleksista löytyy mm. japanilaisen kulttuurin keskus.

Avenida Figueroa Alcortalta oleva sisäänkäynti Jardín Japonés puutarhoihin johtaa alueelle, joka on kooltaan kaikkiaan noin 2 hehtaaria, ja sisältää kokonaisuutena japanilaiseen tyyliin tehdyt puutarhat, kulttuurikeskuksen, ravintolan, sekä bonsaipuu vihertalon.

Paikan matkamuisto-myymälä tarjoaa muun muassa valikoiman aasialaisia puutarhasiemeniä sekä japanilaisia käsityötavaroita, joista suuri osa on tehty osana puutarhojen kulttuurikeskuksen toimintaa.

Jardín Japonés puiston keskeisimpänä elementtinä on sen keskuslampi, joka sisältää isokokoisia karppikaloja, ja jonka voi ylittää kahden sillan avulla, joista toinen vie sen japanilaisia yrttejä sisältävään keskussaareen.

Karppilampea reunustavien viheralueiden kasveina löytyy joukko Japanille ominaisia kasveja, mukaanlukien sakura-kirsikkapuut, katsurat, japaninvaahterat (momiji), sekä alppiruusut.

Kohokohtiin alueella kuuluvat myös japanilainen rauhankello, suurikokoiset ishi-doro (石灯ろう) kivilyhdyt, jotka ovat keskeisiä elementtejä japanilaisessa buddhalaisessa perinteessä, sekä erilaiset graniittiset veistosteokset.


Voit tutustua yksityiskohtaisesti puutarhojen tarjontaan, tapahtumiin ja aukioloaikoihin paikan virallisten nettisivujen avulla, jotka löytyvät osoitteesta www.jardinjapones.org.ar.