Buffalon nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain Buffalon kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Niagara Falls State Park, Ralph Wilson Stadium, sekä Buffalo Zoological Gardens.

Buffalo on täynnä kulttuurillisia aarteita, ja sen puitteissa on käynnissä kansaliike, joka haluaa säilyttää lukuisia alueelta löytyviä 1800-luvulta peräisin olevia historiallisia rakennuksia.

Monet vierailijat ovat myös kiinnostuineita seudun monista moderneista arkkitehti Frank Lloyd Wrightin töistä, jonka käsialaa ovat useat Buffalon kuuluisimmista kodeista.

Naapurissa sijaitseva Lake Erie -järvi (yhdessä melko lähellä olevan Lake Ontarion kanssa) on tehnyt aikojen kuluessa vesiväylistä merkittävän tekijän Buffalon kehityksen taustalla.

Nähdäksesi kaupungin vesiltä, hyppää mukaan Spirit of Buffalo purjeveneen päiväristeilylle tai auringonlaskun iltaristeilylle.

Buffalo toimii porttina maailmankuuluille Niagaran putouksille, jotka muodostavat osavaltiopuiston, tarjoten kattavat näkymät sekä mahdollisuuden tuntea putouksien vesisumun ilman tarvetta käydä Kanadan puolella rajaa.

Läheinen Niagara Wine Trail on yksi nopeiten kasvavista viinintuotanto-alueista maailmassa, jonka monet viinitilat pitävät oviaan auki kävijöille maisteluhetkineen ja viinitilakierroksineen.

Urheilufaneille Buffalossa on etenkin amerikkalaisen jalkapallon Buffalo Bills -joukkue, jonka kotipelit käydään upealla Ralph Wilson Stadium areenalla.

1) Buffalon eläintarha (Buffalo Zoological Gardens)

Buffalon eläintarha Yhdysvallat.

Buffalon eläintarha on kolmanneksi vanhin lajissaan koko Yhdysvaltojen alueella, kattaen 9,3 hehtaarin kokoisen puiston, joka on omistettu maailman villieläinten suojeluun osana globaaleja luonnonsuojelutoimia.

Eläintarhasta löytyy kaikkiaan yli 1000 eläintä, mukana esimerkiksi päästäiskengurut (australialainen pussieläin), galagot (afrikkalainen puoliapina), harmaakarhut, kodiakinkarhut, jääkarhut…

…punaiset pandat, porot, tamarin-apinat, intialaiset sarvikuonot, nelisormimangustit, kuin myös matelijat ja linnut.

Muita kohokohtina ovat mm. Children’s Zoo (lasten eläintarha -osio), interaktiivisia näyttelyitä sisältävä World of Wildlife Discovery Center, kuin myös valikoima huvipuistolaitteita.

2) Eternal Flame Falls

Eternal Flame Falls on pieni vesiputous ikuisella tulella osana Chestnut Ridge Park puistoa.

Vesiputouksen pienen luolan pohja erittää luonnollista maakaasua, joka on sytytettynä vuoden ympäri “ikuisena tulena”, tehden käynnistä ikimuistoisen kokemuksen.

Puistoon kuuluu lisäksi polkupyöräily- ja patikointipolkuja, piknik-alueita, leikkipuistoja, tenniskenttiä, ja frisbeegolf-rata.

Talviaikaan puisto on ideaali paikka murtomaahiihtoon, moottorikelkkailuun, ja sen puitteissa on jopa kaksi tornia ja neljä laskukourua kelkkailua varten.

The Eternal Flame puiston patikointipolut ovat hieman vaativia, mutta selkeästi merkittyjä ja riittävän mielenkiintoisia perheen pienemmillekin.

3) Niagara Wine Trail

Niagara Wine Trail Buffalo Yhdysvallat.Great Lakes alueen mikroilmasto on erinomainen tasokkaiden viinilaatujen tuotantoon, mukaanlukien Riesling, Cabernet, Pinot Noir, Syrah, sekä jääviinit.

Bonuksena viinintuotannolle Buffalon ja läntisen New Yorkin osavaltion alue tuottaa erinomaisia gourmet-juustoja, joten voit sovittaa näitä herkkuja yhteen paikallisten viinintuottajien tarjonnan kanssa.

Lyhyen ajomatkan sisällä Buffalosta on kaikkiaan 19 viinitilaa, tarjoten runsaasti B&B majoitusta ja ravintoloita yliyön tapahtuvaa retkeilyä varten.

Niagara Wine Trail on kulttuuri-ilmiönä vuodesta toiseen kasvava trendi, sisältäen nykyään monia palkintoja voittaneita viinitiloja, sekä erikoisuuksina “kaupunkiviinitilan” Erie Canalin puitteissa, “kummittelevan” viinitilan, ja jopa siideritilan, joka tuottaa vahvoja viinisiidereitä.

4) Buffalon ja Erie Countyn kasvitieteelliset puutarhat (Buffalo and Erie County Botanical Gardens)

Buffalo and Erie County Botanical Gardens Yhdysvallat.

Buffalon ja Erie Countyn kasvitieteelliset puutarhat ovat keidas kaupungin keskellä, toimien täydellisenä levähdyspaikkana kylmän kauden aikana.

Kun tulet kasvitieteellisille puutarhoille, ensimmäisenä vastaan tulee yli 20 metriä korkea Palm Dome täynnä palmupuita ja trooppisia hedelmäpuita.

Alueella käyskennellessäsi reitti vie läpi erilaisten ekosysteemien, mukaanlukien Floridan Everglades ja Panaman pilvimetsät.

Aavikkotalo esittelee puolestaan kasvilajeja amerikkalaisilta ja afrikkalaisilta aavikoilta, joukossa mm. jättiläiskaktuksia ja agaave-kasveja, Fem Housen ja Ancient Rainforest osioiden kohokohtana toimiessa puolestaan 9,1 metrinen vesiputous, jota ympäröivät banaanipuut.

Kasvitieteellisissä puutarhoissa vieraillessasi muista käydä myös lääketieteellisten kasvien talossa, ymmärtääksesi paremmin miten niitä käytetään perinteisessä, modernissa, ja yrttipohjaisessa lääketieteissä.

5) Albright-Knox taidegalleria (Albright-Knox Art Gallery)

Albright-Knox Art Gallery Buffalo Yhdysvallat.

Vuonna 1862 perustettu Albright-Knox taidegalleria on yksi maailman johtavia kokoelmia kansainvälistä veistostaidetta ja maalaustöitä, mukaanlukien töitä 1920- ja 1930-luvuilta esitellen kubismia, surrealismia, sekä konstruktivismia.

Taidemuseo sisältää vaikuttavan kokoisen kokoonpanon taiteilijoita, mukana muun muassa töitä mestareilta kuten Picasso, Renoir, Monet, Matisse, ja Van Gogh.

Gallerian kokoelma on erityisen kattava sotien jälkeisen ajan amerikkalaisen ja eurooppalaisen taiteen suhteen, mutta viime vuosina siihen on lisätty merkittävä määrä myös modernin taiteen töitä.

Rakennuksessa on kävijöille lisäksi ravintola ja lahjatavarakauppa, piirustus-oppitunteja lapsille, sekä opastettuja kiertokäyntejä torstaista sunnuntaisin. Museo on suljettu maanantaisin.

6) Buffalo Bills (Ralph Wilson Stadium)

Buffalo Bills Ralph Wilson Stadium Yhdysvallat.

Buffalo on ylpeä amerikkalaisen jalkapallon NFL-joukkueestaan Buffalo Billseistä, joka pääsi Superbowliin neljä kertaa peräkkäin (häviten jokaisen näistä loppuotteluista).

Billsin kotiottelut käydään Ralph Wilson Stadium areenalla, joka on rakennettu nimenomaan amerikkalaisen jalkapalloilun tapahtumia varten.

Jos olet käymässä kaupungissa NFL:n kauden ollessa käynnissä, Buffalo Billsin kotiottelussa käynti on yksi parhaista tarjolla olevista urheilukokemuksista, viime hetken lippujen ollessa yleensä suhteellisen halpoja.

Joukkueen faneille järjestämä Gameday Experience koostuu useista tunneista viihdykettä, interaktiivisista peleistä, sekä nuorisolle suunnatuista kilpailuista ennen ottelun alkua.

Buffalo Bills harjoittelee kauden aikana St. John Fisher College yliopiston tiloissa Rochesterissa, joka on New Yorkin osavaltion aluetta.

7) Frank Lloyd Wrightin Darwin Martin House

Frank Lloyd Wrightin Darwin Martin House Buffalo Yhdysvallat.

Vuonna 1904 valmistunut Darwin Martin House esittelee yhden Amerikan tärkeimmän arkkitehdin, Frank Lloyd Wrightin, osaamista.

Frank Lloyd Wright suunnitteli klassisen, horisontaalisen ja virtaviivaisen designin omaavan talon, johon kuuluu kokonaisuutena myös 30 metrinen katettu lehtimaja, lasikattoinen talvipuutarha.

Rakennuksen kohokohtia ovat sen pitkät, porrastetut ikkunat, viistot kattorakenteet, ja silmiinpistävästi ylityöntyvät räystäät.

Wrightin “Prairie House” konseptin mukaisesti suunniteltu Darwin Martin House on pinta-alaltaan yli 920 neliömetrin kokoinen, ja siihen viitataan usein arkkitehdin ominta tyyliä olevana opus-teoksena.

Etukäteen tehdyt varaukset kiertokäynneille ovat erittäin suositeltuja. Kattavaan koko päivän kestävään kiertokäynti-pakettiin kuuluu mukaan vierailu kuuteen Wrightin visionääriseen rakennukseen Buffalon alueella, mutta näitä paketteja on tarjolla vain tarkoin määriteltyinä päivämäärinä vuoden aikana.

8) Old Fort Niagara

Old Fort Niagara Buffalo Yhdysvallat.

Old Fort Niagara linnoitus, joka sijaitsee Niagara-joen yläpäässä, edustaa kolmikulttuurillista historiaa.

Linnoitusta hallitsi alkujaan La Salle ja hänen ranskalaiset joukkonsa vuonna 1678, mutta siitä tuli myöhemmin tukikohta brittiläisille ja amerikkalaisille sotilaille.

Nykyään vanhin alueen rakennuksista on peräisin vuodelta 1726, ja kävijänä pääset tutustumaan lähes kaikkiin sen osiin, kuten linnoituksen bunkkereihin ja ranskalaiseen linnantorniin.

Old Fort Niagaran toimintaan kuuluvat erikoistapahtumat kesäkuukausien aikana, joukossa esimerkiksi tykkien ja muskettien laukaisu esityksiä, sotatapahtumien jälleenluomisia näyttelijöiden avulla, sekä opastettuja kiertokäyntejä.

Voit seurata alueella käsityöläisiä työn touhuss ja oppia elämästä Niagaran rajaseudulla 1700- ja varhaisen 1800-luvun aikana.

9) Spirit of Buffalo

Spirit of Buffalo Yhdysvallat.

Spirit of Buffalo on rentouttava ja hauskanpito sisältävä seikkailu Lake Erie -järvellä, jonka inspiraation lähteenä ovat olleet Key Westin, Floridan, kuunarit ja auringonlaskun risteilyt.

Järviristeilyjä operoi Hillimanin perhe, joilla on elinikäinen kokemus purjehtimisesta, tarjoten aluksen, jonka jokainen tuuma omaa persoonallisia yksityiskohtia – aina tiikki- ja mahonki-puurakenteisiin saakka.

Voit osallistua useisiin erilaisiin Spirit of Buffalo purjealuksen kyydissä järjestettäviin risteilyihin, kuten “Wind and Wine” risteilyyn viininmaisteluilla paikallisten viinitilojen tuotannosta, tai risteilyihin upeiden Buffalon auringonlaskujen aikaan.

Lapsia varten on olemassa omat merirosvoristeilynsä, joihin kuuluu kokemuksena hurjapäisiä tarinoita, kasvojen maalausta, aarteenetsintää, ja musiikkia – isäntinä toimiessa ammattimaiset piraatit.

10) Niagara Falls State Park

Niagara Falls State Park Buffalo Yhdysvallat.

Niagara Falls State Park ja sen vesiputoukset, jotka muodostavat Amerikan vanhimman osavaltiopuiston, kuuluvat maailman luonnonihmeiden joukkoon.

Putoukset, jotka sijaitsevat lyhyen ajomatkan päässä Buffalosta, kaatavat enemmän kuin 2,8 miljoonaa litraa vettä reunojensa yli joka sekuntti.

Puisto sisältää koko laajan maa-alueen Yhdysvaltain puolella Niagara Falls putouksia, sisältäen kohokohtina mm. kohteet Three Sisters Island, Prospect Point, Goat Island, sekä Luna Island (Bridal Falls).

Kokonaisuuteen kuuluu vierailijakeskus, Niagara Falls Discovery Center, sekä näköalatorni huikein panoramisin näkymin putouksiin.


Puisto on avoinna vuoden ympäri patikointia, polkupyöräily, kalastusta, ja murtomaahiihtoa varten.