Bukarest nähtävyydet

Bukarest nähtävyydet parhaimmistoa ovat Parlamentti palatsi, Cismigiu puutarhat, Snagovin luostari, Bucuresti Mall ostoskeskus, sekä Romanian Kansallishistoria museo.

Parlamentti palatsi (www.cdep.ro) on maailman toiseksi suurin hallinnollinen rakennus Yhdysvaltojen Pentagonin jälkeen.

Palatsissa on yhteensä 1,100 huonetta ja se on 12 kerrosta korkea, ja palatsilla on myös neljä käytössä olevaa maanalaista kerrosta.

Palatsin, joka on edelleen keskeneräinen (rakennustyöt aloitettiin vuonna 1983), rakennusaineisiin kuuluvat miljoona kuutiometriä marmoria Transsylvaniasta, 3500 tonnia kristallia 480 kattokruunuun, kuin myös 1409 seinävaloa ja peiliä.

Rakennus toimii nykyään Romanian hallinnollisten elinten toimipaikkana. Rakennuksessa toimivat myös National Museum of Contemporary Art (MNAC) modernin taiteen museo, sekä museo joka kertoo totalitarianismin ja sosialismin ajasta maassa, joka avattiin vuonna 2004.


VIDEO: Bukarestin parlamentti palatsin esittely.

Cismigiu puutarhat ovat julkinen puutarha-alue lähellä Bukarestin keskustaa, ja jonka keskellä on keinotekoinen järvi.

Puutarha-alue on vanhin ja isoin, 17 hehtaarin koollaan, kaupungin keskustan puistoista.

Pääsisäänkäynti puistoon on Elisabeta Bulevardilta, kaupungitalon edestä, ja toinen suurimmista sisäänkäynneistä on Stirbei Voda Bulevardilta, läheltä Cretulescu palatsia.

Puiston kohokohtiin kuuluvat Rondul Român, jolla on kaksitoista tärkeää romanialaisen kirjallisuuden vaikuttajan kivipatsasta, sekä Ranskalaisten sankareiden -monumentti, joka on pystytetty ranskalaisten sotilaiden muistoksi, jotka kaatuivat Romanian rintamalla ensimmäisen maailmansodan aikana.

Snagovin luostari on noussut maailmanmaineeseen sen takia, että sen tiloissa huhutaan olevan Vlad Tepesin, historiallisen henkilön johon Bram Stokerin “Dracula” perustui, hauta.

Haudan uskotaan olevan juuri Snagovin luostarissa, sillä Vlad Tepesin uskotaan saaneen surmansa juuri täällä Ottomaani Janissaarien käsissä Wallachialaisten ja Ottomaani joukkojen taistelussa.

Snagovin alue (snagov.ro), joka on noin 40 km päässä Bukarestin ydinkeskustassa helpon päiväretken päässä, on myös tunnettu kauniista luonnostaan, ja mm. Nicolae Ceausescu käytti Snagovia virkistyskohteenaan.

Bucuresti Mall ostoskeskus (bucurestimall.com.ro) sijaitsee Calea Vitan kadulla, noin 1 km päässä Bukarestin historiallisesta keskuksesta.

Ostoskeskus on Bukarestin suurin neljän kerroksen, 140 myymälän ja 50,000 m² tiloillaan.

Ostoskeskus valmistui vuonna 1999 kommunismin aikaiseen jättimäiseen ruokavarastorakennukseen jota paikalliset kutsuivat nimellä nälkäsirkus.

Bukarest nähtävyydet parhaimmistoa on myös Romanian Kansallishistoria museo (www.mnir.ro), joka on museo Calea Victoriei kadulla Bukarestissa, ja kertoo maan historian historiallisten esineiden avulla joita museossa on esihistorialliselta ajalta aina nykypäivään saakka.

Museo sijaitsee entisessä Postipalveluiden palatsi rakennuksessa, jossa on myös postimerkki museo.


Pysyvien näyttelyiden kohokohtiin museossa kuuluvat Trajanin kolumnin täydellinen kopio, Romanian kruununjalokivet, sekä Pietroasele aarteet.